Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Amberbomen

  Amberbomen

  Amberbomen, ook wel bekend als de Liquidambar, zijn bomen die in Nederland erg opvallen. Vooral in de herfst staan deze bomen in de schijnwerpers vanwege de adembenemende herfstkleuren. Het blad van de amberboom verkleurt dan met prachtige rode, paarse, gele en oranje kleuren. Bomenbezorgd.nl biedt diverse soorten amberbomen aan, hierdoor is er ongetwijfeld een amberboom die past in jouw tuin!

  • In diverse vormen en cultivars leverbaar
  • Bomen met weinig snoei onderhoud.
  • Ook wel bekend als koning van de herfstkleuren
  • Geschikt voor elke tuin
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo
  Toon filters

  Prijs

  tot

  Soort boom

  Winterhardheid

  Windbestendig

  Bladhoudend

  Groenblijvend

  Standplaats

  Bloeiperiode

  Bloeikleur

  Bladkleur

  Herfstkleur

  Eetbare vrucht

  Formaat bij levering

  tot
  tot
  tot
  Verwijder alle filters
  Sluiten
  Toon filters

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Zijn amberbomen winterhard?

  Amberbomen zijn over het algemeen goed winterhard. Het ene type amberboom zal beter tegen de vorst kunnen dan de andere amberboom.

  De minst winterharde amberboom is de gewone amberboom (Liquidambar styraciflua). Deze boom kan op jonge leeftijd bij strenge vorst laat in de winter schade oplopen door vrieskou. De amberboom 'Worplesdon' de meest winterharde amberboom in ons assortiment.

  Kunnen Liquidambar bomen last krijgen van ziektes of plagen?

  De Liquidambar is een zeer sterk ras dat goed tegen een stootje kan. Deze bomen hebben weinig tot geen last van ziektes en ongedierte. Een amberboom kan niet zo goed tegen harde wind en heeft het na aanplanten altijd ondersteuning nodig van boompalen met boomband.

  Wanneer kan ik een amberboom planten?

  Amberbomen, in welke vorm dan ook, kun je het hele jaar door bestellen en aanplanten! Let wel op wanneer je een amberboom gaat aanplanten in de winter! Tijdens en vlak voor een vorstperiode is het namelijk niet verstandig om de boom aan te planten.

  Hoe vaak moet ik de amberboom snoeien?

  Alle soorten amberbomen uit het assortiment van Bomenbezorgd.nl hoeven per jaar maximaal twee keer gesnoeid te worden. Snoei de amberboom altijd terug tot de vorm die hij oorspronkelijk heeft (zuilvorm, bolvorm of leivorm). Voor specifieke instructies over de snoeiwijze kun je ook altijd contact opnemen met onze klantenservice.

  Liquidambar in diverse cultivars

  Het geslacht Liquidambar kent vele cultivars(soorten). In totaal zijn er ongeveer vijftig soorten van de amberboom bekend. Bomenbezorgd.nl heeft een ruim assortiment aan amberbomen die goed toepasbaar zijn in elke (kleine) tuin. De meest bekende en toepasbare cultivars van de Liquidambar zijn te koop bij Bomenbezorgd.nl.

  Gewone amberboom

  De gewone amberboom is een boom die niet geënt of veredeld is. Deze amberboom heeft een ruwe kurkachtige bast/ stam en hierdoor is deze amberboom goed te onderscheiden ten opzichte van de rest. De gewone amberboom wordt in het Latijn de Liquidambar styraciflua genoemd.

  De Liquidambar styraciflua kan 17 tot 20 meter hoog worden en is hiermee de grootst wordende amberboom in ons assortiment. In de herfst laat de gewone amberboom zich zien met veel verschillende herfstkleuren in het blad.

  Zuil amberboom

  De zuil amberboom is een smal groeiende amberboom. Dat wil zeggen dat hij een opwaartse groeiwijze heeft. Bij de zuil amberboom, ook wel bekend als de Liquidambar styraciflua ‘Slender Silhouette’, begint de vertakking onderaan de stam. Zuilbomen hebben een smalle en opgaande groeiwijze en zijn daardoor ruimtebesparend in de tuin.

  Ook de smal groeiende Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette' is een zuilboom die weinig ruimte inneemt en is daardoor dus zeer geschikt voor in de kleine(re) tuin. De zuil amberboom heeft prachtige geel, oranje, rode en paarse herfstkleuren!

  Amberboom 'Woplesdon'

  De amberboom 'Worplesdon' is in de jonge jaren een redelijk snelle groeier met veel vertakkingen. Door deze mooie vertakkingen heeft de amberboom ‘Worplesdon’ een prachtige en gelijke kroonstructuur.

  De Liquidambar styraciflua 'Worplesdon' heeft een diep ingesneden hartvormig blad. Het blad van deze boom is ietwat glanzender dan het blad van de gewone amberboom. De amberboom 'Worplesdon' laat zich duidelijk zien in de herfst met prachtige kleuren en is hiermee een absolute 'Eyecatcher'. Deze blikvanger in de herfst wordt uiteindelijk minder groot dan de gewone amberboom.

  Lei amberboom

  Amberbomen zijn er ook in leivorm en worden veel toegepast als erfafscheiding om of privacy te creëren. Een amberboom als leiboom wordt steeds meer toegepast in de Nederlandse tuin. Voorheen was de leilinde een van de meest toegepaste leibomen in Nederland, maar tegenwoordig komen er steeds meer soorten bomen op de markt die prima kunnen fungeren als leiboom.

  De amberboom als leiboom is een vaak toegepaste leiboom. Dit komt doordat de amberboom een goede en fijne vertakking heeft, waardoor het leischerm snel dicht zit en mooi vol is met een bladerdek. In de herfst is deze leiboom een lust voor het oog door de verschillende herfstkleuren in het blad.

  Bol amberboom

  De amberboom hebben wij ook op de webshop als bolvorm boom. De bol amberboom wordt in het Latijn de Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' genoemd. Deze bol amberboom wordt geënt op een bepaalde stamhoogte en hoe hoog de bol begint op de stam is dus afhankelijk van de stamhoogte. Normaliter hebben wij de volgende stamhoogtes van de 'Gum Ball' amberbomen: 120 cm stamhoogte, 150 cm stamhoogte, 180 cm stamhoogte, 200 cm stamhoogte en 220 cm stamhoogte.

  De Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' is een bolvorm boom die enorm in opkomst is en steeds meer wordt aangeplant in de Nederlandse tuin. De bol amberboom heeft een hoge sierwaarde vanwege de prachtige herfstkleuren, waardoor hij goed de concurrentie kan aangaan met de bekende bol Catalpa en bol Acacia.

  De bontbladige amberboom

  De bontbladige amberboom is een bijzondere en zeer unieke amberboom. De Liquidambar styraciflua 'Silver King' heeft prachtig groen blad met een witbonte rand eromheen. De witbonte kleuren in het groene blad maken deze boom uniek en anders dan de andere amberbomen. De kleuren in het blad van deze boom lijken veel op het blad van de bontbladige Noorse esdoorn.

  De amberboom 'Silver King' is een langzame groeier, waardoor hij ook geschikt is voor in de kleine(re) tuin. Net als de gewone amberboom heeft de Liquidambar styraciflua 'Silver King' een karakteristieke kurkachtige bast.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2884 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Een amberboom kopen

  Bomenbezorgd.nl heeft een ruim en uniek assortiment amberbomen die grotendeels door onszelf gekweekt en verzorgd worden. Hierdoor kennen wij deze bomen dan ook door en door en onze ervaring gebruiken wij graag om je de juiste adviezen en tips geven over welke amberboom dan ook. Wanneer je een Liquidambar koopt bij Bomenbezorgd.nl weet je zeker dat je een boom in de tuin zet van zeer hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast krijg je altijd aangroeigarantie en is het ook mogelijk om de amberboom door ons te laten aanplanten, zodat je zeker weet dat hij goed geplant wordt. Twijfel je over de aankoop van een Liquidambar of heb je vragen over deze prachtige herfstboom? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

  Een absolute blikvanger in de herfst

  Amberbomen zijn absolute blikvangers in de herfst. De Liquidambar staat vooral bekend vanwege zijn prachtige herfstkleuren. De amberboom onderscheidt zich in de herfst ten opzichte van andere bomen door de veelzijdigheid van herfstkleuren. Zo kan de een amberboom verkleuren met prachtige rode, paarse, gele en oranje kleuren. Deze kleurencombinaties zijn oogstrelend en laten ons elk jaar weer zien hoe mooi de natuur kan zijn. Bij uitstek is de amberboom een van de mooiste herfstbomen in ons assortiment.