Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2931 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Amerikaanse cipres hoogstam

‘Cupressus arizonica 'Fastigiata'’

Formaat

Helaas is het product op dit moment uitverkocht. Laat je gegevens achter en je ontvangt een bericht zodra het weer op voorraad is. Of bekijk de alternatieven op de productpagina.

Prijs totaal

€ 129,95

Productinformatie

De Amerikaanse Cipres is een mooie groenblijvende conifeer. Bij bomenbezorgd bieden wij de unieke Amerikaanse cipres hoogstam aan. Deze boom is een eyecatcher in elke tuin vanwege de mooie compacte kroon op stam. De Latijnse benaming van de amerikaanse cipres is Cupressus arizonica Fastigiata.

Deze Amerikaanse cipres groeit zuilvormig en heeft blauwgrijs en groenblauwe bladeren. Verder bloeit de Amerikaanse cipres in de lente met geelgroene mannelijke bloemkegels en groene vrouwelijke bloemkegels. De boom houdt van een beschutte plek in de volle zon. Daarnaast is het belangrijk dat de boom op een plek staat waar de grond goed water doorlatend is.

In kleigrond zal deze boom groeien, maar weinig wortels maken. Verder groeit de boom goed op zandgrond en kalkrijke grond. Nadeel van de Amerikaanse cipres is dat deze boom met vochtige langdurige weersomstandigheden last kan krijgen van (stam)kanker en hardnekkige schimmelziektes. Wanneer men dit constateert is het belangrijk om dit gelijk weg te snijden of te knippen om verdere uitbreiding te voorkomen. De boom kan lichtjes gesnoeid worden in april en in augustus/ september. De boom is redelijk winterhard tot -15 graden Celsius. Ten slotte is deze boom zeer geschikt voor in elke (kleine) tuin!

Specificaties

Latijnse naam Cupressus arizonica 'Fastigiata'
Stamhoogte 120-140 cm
Hoogte indicatie bij levering 220-240 cm hoog
Stamomtrek 12-14 cm
Winterhardheid Redelijk winterhard
Voorkeur grondsoort Loss, Zand, zavel, lemige grond
Windgevoeligheid Verdraagt goed wind
Bodemvochtigheid Zeer droog, droog verdraagt geen nattigheid
Standplaats Zon
Bloeiperiode April - mei
Bloeiwijze Groene bloemkegels
Bladhoudend Ja
Vrucht Kegelvormige vrucht
Snoeiperiode April - september
Snoeiwijze Snoei alleen om de boom in vorm te houden
Geleverd in Pot
Tuintype Elke tuin
Bladkleur Grijsblauw, grijsgroen
Groenblijvend Ja