Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3916 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat je ons gehele assortiment het hele jaar door kan aanplanten?

Magnolia kobus

De Magnolia kobus is een prachtige bloesemboom die in het voorjaar bloeit met grote tulpvormige, witte bloemen. De Magnolia heeft grote eivormige bladeren die glanzen. Dit blad loopt in april groen uit en verkleurt in de herfst naar opvallende gele kleuren. Ook draagt de Magnolia kobus opvallende vruchten die rood zijn van kleur en in trossen hangen. In de volksmond is deze boom ook wel bekend als de ‘beverboom’. De beverboom staat het liefst op een zonnige plek en is geschikt voor in elke tuin. Het is namelijk een hard groeiende boom. Al met al is de Magnolia kobus een prachtige boom die adembenemend is in het voorjaar met zijn prachtig grote bloemen!

 • Witte tulpvormige bloemen
 • Mooie glanzend groene bladeren
 • Sterke boom die van een zonnige plek houdt
 • Gratis thuisbezorgd met onze eigen bezorgdienst
Beverboom
Beverboom
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 149,95
Bekijk product
Beverboom
Beverboom
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 199,95
Bekijk product
Beverboom
Beverboom
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Totaalhoogte 400 - 500 cm
€ 449,95
Bekijk product
Beverboom laagstam
Beverboom laagstam
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 149,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Beverboom laagstam
Beverboom laagstam
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 249,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Beverboom laagstam
Beverboom laagstam
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Totaalhoogte 400 - 500 cm
€ 499,95
Bekijk product
120x120cm rek
Beverboom leiboom 180 cm
Beverboom leiboom 180 cm
 • Stamomtrek 10 - 12 cm
 • Stamhoogte 180 - 180 cm
 • Totaalhoogte 300 - 300 cm
€ 279,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Magnolia kobus kopen bij Bomenbezorgd.nl

De Magnolia kobus is een van de bekendste Magnolia bomen. Andere bekende Magnolia bomen zijn de Magnolia grandilfora en de Magnolia soulangeana. De beverboom doet het goed op de Nederlandse bodem en wordt vaak in de tuin gezet vanwege de mooie bloemen die hij krijgt in het voorjaar.

Als je op zoek bent naar een boom met prachtige tulpvormige bloemen, dan raden wij de Magnolia kobus aan. Wij hebben deze boom in meerder formaten, namelijk als hoogstam boom, laagstam boom en zelfs als leiboom. De volgende formaten kunnen wij leveren:

6-10 cm stamomtrek/ 2-3 m hoog/ 4-5 jaar oud bij aanschaf
10-14 cm stamomtrek/ 3-4 m hoog/ 5-7 jaar oud bij aanschaf
14-18 cm stamomtrek/ 4-5 m hoog/ 7-9 jaar oud bij aanschaf
Beverboom als leiboom: 180 cm stamhoogte/ 5-7 jaar oud bij aanschaf

Voor de beverboom geldt dat naarmate de boom ouder wordt hij steeds voller wordt en ook steeds meer bloemen kan krijgen. Ook krijgt deze boom meer vruchten op oudere leeftijd.

Verzorgingstips

Ja zeker. De boom kan een vorstperiode verdragen tot -23 graden Celsius. De Magnolia heeft geen bescherming nodig in de winter tegen vrieskou.

Bij Bomenbezorgd.nl kun je het hele jaar door de beverboom bestellen en aanplanten. Belangrijk is wel dat een beverboom die geplant wordt in het groeiseizoen (doorgaans vanaf april tot en met oktober) de eerste 1 á 2 maanden dagelijks water krijgt.

Dit is vooral belangrijk bij warm of droog weer. Voor of tijdens een vorstperiode raden wij af om een Magnolia kobus te planten.

Een Magnolia als hoogstam boom kan jaarlijks gesnoeid worden nadat de boom is uitgebloeid. Doorgaans is dat in mei. Snoei de boom terug tot een piramidale kroon. Een beverboom als leiboom snoei je ook na de bloei in mei. Snoei deze boom terug tot een egaal scherm.

De hoogte van een beverboom is afhankelijk van de volgende factoren: De standplaats, grondsoort, weersomstandigheden en verzorging van de beverboom. Wanneer nooit gesnoeid wordt kan de boom een uiteindelijke hoogte krijgen van ongeveer 8 tot 10 meter.

Hiermee kunnen we concluderen dat de boom niet groot wordt en niet heel snel groeit. Verder kun je door jaarlijkse snoei zelf bepalen hoe hoog de boom gaat worden.

Het verschil zit alleen in de naam, want het is dezelfde boom. In het Latijn wordt hij ‘Magnolia kobus’ genoemd, maar in het Nederlands kennen wij hem als de ‘Beverboom’.
Nee, de beverboom verliest zijn blad. In oktober worden de bladeren geel van kleur en na deze verkleuring laat de boom zijn blad vallen. Er bestaat wel een bladhoudende Magnolia; dat is deMagnolia grandiflora.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3916 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Een beverboom kopen bij Bomenbezorgd.nl

De beverboom bestel je gemakkelijk bij Bomenbezorgd.nl. Je bestelt de gewenste boom en wij nemen binnen 24 uur contact met je op om een bezorgdag voor te stellen. Wanneer de bezorgdag definitief bezorgen wij de Magnolia kobus gratis bij u thuis met onze eigen bezorgdienst. Het is ook mogelijk om de beverboom door ons te laten aanplanten, hiervoor kunt u bij het bestellen onze ‘aanplantservice’ selecteren. Onze bezorgers hebben veel ervaring en planten de boom graag voor u, zodat u zorgeloos kunt genieten van deze mooie boom.

De vruchten van de Magnolia kobus

De Magnolia kobus valt niet alleen op vanwege zijn mooie bloemen in het voorjaar. De boom heeft ook zeer opvallende grote vruchten die rood van kleur zijn en in trossen hangen. De vruchten worden zichtbaar aan het einde van de zomer of aan het begin van het najaar. De vrucht van deze boom is niet eetbaar, maar kan wel goed worden gebruikt als decoratie voor in bijvoorbeeld een bloemstuk.