Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Sierpeer

  De sierpeer heeft een mooie kroonstructuur en is uitermate geschikt voor de Nederlandse bodem. Deze bloesemboom heeft zijn naam niet voor niets gekregen, want het is een boom met een geweldige sierwaarde. In april en mei bloeit hij rijkelijk met witte bloesem en in het najaar krijgt zijn heldergroene blad een rood violette herfstkleur.

  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Veelgestelde vragen

  Hoe groot wordt een sierpeer?

  Deze soort kan 5 tot 12 meter hoog worden. Gemiddeld genomen worden sierpeerbomen 8 meter hoog.

  Hoe snoei je een sierpeer?

  Het snoeien is relatief gemakkelijk. De snoeiwijze is afhankelijk van de vorm. Een gewone sierpeer snoeit u terug tot zijn kegelvorm. De leiboomvariant snoeit u terug tot zijn schermvorm.

  Wanneer moet je een sierpeer snoeien?

  Van november tot en met maart kunt u de boom snoeien. We raden aan om dit eenmaal per jaar in maart te doen. De kans op vorst is dan vrij klein. U kunt een tweede keer snoeien in juni voor vormbehoud van de sierpeer.

  Is een sierpeer winterhard?

  Ja, een sierpeer is zeer winterhard. Dit betekent dat de boom strenge vorst kan verdragen.

  Is een sierpeer bladhoudend?

  Een sierpeer is niet bladhoudend, maar verliest zijn bladeren pas laat in het najaar. Hierdoor kunt u lang genieten van de kleurrijke herfstvertoning.

  Hoe en waar moet ik een sierpeer planten?

  De sierpeer kan in iedere grond worden geplant. U kunt de boom het beste op een zonnige plek in uw tuin planten. Bekijk onze aanplantinstructies voor meer informatie.

  Zitten er bloemen en vruchten aan de sierpeer?

  De sierpeer is een prachtige bloeier in april en mei. De boom vertoont dan witte bloesem, maar er zitten zelden vruchten aan de boom.

  Sierpeer kopen

  Een sierpeer is een winterharde bloesemboom die tot de Rozenfamilie behoort. Deze boom heeft zowel in de lente als in de herfst een grote sierwaarde. In het voorjaar bloeit er witte bloesem aan de takken en in het najaar fleurt de sierpeer uw tuin op met prachtige rode herfstkleuren.

  U bestelt uw sierpeer al vanaf € 74,95 eenvoudig en snel bij Bomenbezorgd.nl. U heeft bij ons de keuze uit de twee soorten sierperen: de Pyrus calleryana ‘Chanticleer’ en de Pyrus salicifolia ‘Pendula’. De verschillen tussen deze twee soorten leggen we hieronder uit.

  Pyrus calleryana ‘Chanticleer’ sierpeer

  Onze best verkochte sierpeer is de Pyrus calleryana ‘Chanticleer’. Dit is de gewone sierpeer die ook erg populair is als leiboom. De sierpeer als leiboom is ideaal als natuurlijke afscheiding van uw tuin. De boom verdraagt wind goed en verliest pas laat in het seizoen zijn blad, zodat u lang kunt genieten van privacy in uw tuin.

  Pyrus salicifolia ‘Pendula’ sierpeer

  Ook de wilgbladige treur sierpeer zien we de laatste jaren steeds vaker terug in Nederlandse tuinen. De groeiwijze van deze sierpeer is gelijk aan die van een treurwilg. De grijze bladeren hebben veel weg van een witte wilg. Net als bij de andere sierpeerbomen verschijnt er in de lente ook witte bloesem aan deze treurvorm sierpeer.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2769 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Een sierpeer bestellen en laten bezorgen

  Na het plaatsen van uw bestelling nemen we binnen 24 uur contact met u op om een bezorgmoment te plannen. De bezorging bij bestellingen vanaf € 50,- is gratis. We bezorgen onze sierpeerbomen standaard binnen 5 werkdagen met onze eigen bezorgservice. Daarnaast geven we u graag tips over het planten en kiezen van de juiste standplaats voor de sierpeer.

  Aanplantpakket en aanplantservice

  Wanneer u ervoor kiest om de boom zelf aan te planten, raden we u aan om een aanplantpakket te bestellen. Het aanplantpakket en de -service kunt u aanvinken bij uw bestelling op de productpagina. Wanneer u gebruik wilt maken van onze aanplantservice, bezorgen en planten we de sierpeer uiterlijk binnen 10 werkdagen.