Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Bol Gele Esdoorn

  ‘Acer ps. 'Brilliantissimum'’

  Formaat

  Extra opties

  Ja Nee
  Aanplantpakket middelgrote bomen € 19,95 extra
  Ja Nee
  Aanplantservice middelgrote bomen € 49,95 extra
  Ja Nee
  Gesnoeid bezorgen middelgrote bomen € 9,99 extra
  Aantal
  Prijs totaal
  € 99,95
  In bestelwagen
  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst
  • Binnen 5 werkdagen in huis, vaak nog sneller!
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • 9,4
   9,4 op basis van 538 beoordelingen

  Productinformatie

  De gele bol esdoorn is een net als de groene bol esdoorn en rode bol esdoorn een redelijk vaak toegepaste boom in de Nederlandse tuin. De gele bol esdoorn staat vooral bekend vanwege de bladkleuren. In het voorjaar komen er nieuwe opvallend roze/gele bladeren tevoorschijn. De bladeren worden daarna lichtgroen en geel van kleur. Verder valt deze boom ook op vanwege de donkergroene bladnerven in het blad. De herfstkleur van deze boom is geel en heeft hij zijn naam dan ook volledig te danken aan de overheersende gele kleuren. Een ander voordeel van deze gele bol esdoorn is dat hij op alle grondsoorten groeit. De boom is sterk en gezond en kan goed tegen vorst en wind. Door de fijne vertakkingen is deze boom uitermate geschikt als bolvorm boom.

  Snoei in het voorjaar de gele bolesdoorn terug tot een mooie compacte bol/kogel. In juni is het mogelijk om de bol esdoorn nogmaals (lichtjes) te snoeien voor vormbehoud. Een sterke en kleurrijke boom die geschikt is voor in elke tuin!

  Specificaties

  Latijnse naam Acer ps. 'Brilliantissimum'
  Stamomtrek 6-10 cm
  Stamhoogte 200 cm
  Hoogte boom bij levering 220-240 cm hoog, zonder pot
  Tuintype Kleine tuin, elke tuin
  Winterhardheid Zeer winterhard
  Voorkeur grondsoort Alle grondsoorten
  Windgevoeligheid Verdraagt wind
  Bodemvochtigheid Droog, vochtig, verdraagt geen nattigheid
  Standplaats Zon, halfschaduw
  Bloeiperiode April
  Bloeiwijze Geelgroene bloem
  Bladkleur Roze uitlopend, daarna geel/lichtgroen
  Herfstkleur Geel
  Bladhoudend Nee
  Vrucht Rode doosvrucht
  Snoeiperiode Maart, juni
  Snoeiwijze Terugsnoeien tot bolvorm
  Levering winter Kale wortel / kluit
  Levering zomer Pot

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Over de Acer

  Met meer dan honderd verschillende soorten esdoornsoorten is er altijd wel een te vinden die in uw tuin past. Veel esdoorns, zoals de Noorse en Japanse rode esdoorn, zijn populair vanwege hun gematigde tot snelle groei. Esdoorns kennen vele toepassingen: sommige worden geplant voor de sier, terwijl andere worden geplant om schaduw te creëren. U kunt ook kiezen voor een esdoorn als leiboom om uw tuin op natuurlijke wijze af te schermen.

  Esdoornboom planten

  U kunt esdoorns het beste vroeg tot halverwege het voorjaar planten. Esdoorns zijn relatief eenvoudig te planten en te verzorgen. De eerste stap is om te bepalen welk type esdoorn u het liefst in uw tuin wilt. U dient hiervoor rekening te houden met de standplaats en de bodemvochtigheid. Bij de productspecificaties staan de optimale omstandigheden van de standplaats en bodemvochtigheid aangegeven. Zodra u de specifieke esdoornsoort heeft gekozen, bestelt u de boom bij Bomenbezorgd.

  Wanneer de esdoorn wordt geleverd, let dan op de grootte van de kluit van de boom. Graaf een gat dat in ieder geval drie keer zo breed is als de kluit van de boom. De breedte van het gat is namelijk belangrijker dan diepte. Als het gat te diep is, zullen zuurstof en water de wortels niet gemakkelijk kunnen bereiken.

  Als het gat is gegraven, zoek dan een partner. De ene persoon moet de boom verticaal in het gat houden, terwijl de andere persoon het gat weer vult met potgrond. Geef direct na het planten water, en een keer per week gedurende de eerste zes maanden na het verplanten.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Veelgestelde vragen

  Hoe hoog wordt een esdoorn?

  <p>Esdoornbomen, zoals de <a href="/laanbomen/esdoorn-bomen/gewone-esdoorn">gewone esdoorn</a>, kunnen tot wel 30 meter hoog worden. De uiteindelijke hoogte is afhankelijk van het soort.</p>

  Hoe moet je een Acer snoeien?

  <p>Een esdoorn hoef je niet te snoeien. Indien u de boom wilt snoeien, kunt u dat beter in de (na)zomer doen. In het voorjaar heeft de boom namelijk een sterke sapstroom. Snoeien in het voorjaar vergroot dan ook de kans op &lsquo;bloeden&rsquo;.</p>

  Is de Ahorn boom wintergroen en bladhoudend?

  <p>De esdoorn is niet groenblijvend. De boom vertoont in de herfst prachtige rode, oranje en gele kleuren. In de winter verliest het zijn blad.</p>

  Heeft de boom bloemen?

  <p>Ja, in de bloeimaanden april, mei en juni groeien er geelgroene bloemen in trossen aan de bladeren.</p>

  Groeien er vruchten aan esdoorns?

  <p>Ja, de boom krijgt een gevleugd nootje, of samara.</p>