Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Bol Moeraseik

  ‘Quercus pal. 'Green Dwarf'’

  Formaat

  Extra opties

  Ja Nee
  Aanplantpakket middelgrote bomen € 19,95 extra
  Ja Nee
  Aanplantservice middelgrote bomen € 49,95 extra
  Ja Nee
  Gesnoeid bezorgen middelgrote bomen € 9,99 extra
  Aantal
  Prijs totaal
  € 79,95
  In bestelwagen
  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst
  • Binnen 5 werkdagen in huis, vaak nog sneller!
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • 9,4
   9,4 op basis van 538 beoordelingen

  Productinformatie

  De bol Moeraseik is een prachtige en compacte bolvorm boom. Deze boom is geënt op stam en is verkrijgbaar in verschillende stamhoogtes. De boom met kroon wordt met jaarlijkse snoei niet groter dan 2,5 tot 3,5 meter. De bol Moeraseik krijgt laat in april glanzend en ingesneden blad. In de herfst krijgt de bol Moeraseik schitterende herfstkleuren. De boom krijgt dan een oranjerood en scharlakenrood blad. Verder heeft de 'Quercus palustris' in bolvorm een dichte kroon structuur, oftewel deze boom maakt veel kleine takjes waardoor hij als bol snel dicht zit. Ook is het een onderhoudsarme boom die slechts één keer per jaar gesnoeid hoeft te worden. Een aanwinst voor in de kleine tuin!

  Specificaties

  Latijnse naam Quercus pal. 'Green Dwarf'
  Stamomtrek 6-10 cm
  Stamhoogte 180 cm
  Hoogte boom bij levering 200-220 cm hoog, zonder pot
  Tuintype Elke tuin
  Winterhardheid Zeer winterhard
  Voorkeur grondsoort Alle grondsoorten
  Windgevoeligheid Verdraagt wind
  Bodemvochtigheid Droog, vochtig, verdraagt geen nattigheid
  Standplaats Zon, halfschaduw
  Bloeiperiode Mei
  Bloeiwijze Onopvallend
  Bladkleur Groen
  Herfstkleur Rood
  Bladhoudend Nee
  Vrucht Bruingroene eikel
  Snoeiperiode Maart, november
  Snoeiwijze Terugsnoeien tot bolvorm
  Levering winter Kluit
  Levering zomer Pot

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  ‘Quercus palustris’

  De moeraseik, of ‘Quercus palustris’, is een eikenboom die relatief snel groeit. De boom kan in Nederland tot wel 20 m hoog worden. De bladeren zijn smal ingesneden en gelobd. In mei zijn ze heldergroen en in het najaar vertonen ze een prachtige, rode herfstkleur. Ook bloeien er in mei onopvallende, geelbruine katjes aan de boom.

  Wanneer de moeraseik ongeveer vijftien jaar oud is, krijgt de boom kleine eikels. Deze vallen tussen september en december.

  De moeraseik is geschikt voor iedere grondsoort. U kunt de boom het beste planten in een voedselrijke grond. Het maakt niet uit of dit een droge of vochtige grond is, maar we raden af deze in een zeer kalkrijke grond te planten. Ook is de moeraseik voor een korte tijd bestand tegen een overstroming.

  Moeraseik kopen

  U koopt al een moeraseik vanaf € 79,95 bij ons. Bestelt u deze boom vandaag, dan leveren we hem binnen 5 werkdagen. Al onze moeraseiken worden gratis bezorgd, maar het is ook mogelijk om uw bestelling af te halen bij onze vestiging in Randwijk. Wanneer u kiest voor bezorgen, nemen we binnen 24 uur contact met u op om een afspraak te maken over het aflevermoment. In overleg bezorgen we uw bestelling ook als u niet thuis bent.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Veelgestelde vragen

  Hoe en wanneer moet je een moeraseik snoeien?

  <p>We adviseren om eenmaal per jaar de boom te snoeien voor het vormbehoud. De snoeiperiode is van november tot en met maart. Bij vorst kunt u niet snoeien. Eventueel kunt u de boom in juni (nogmaals) snoeien.</p>

  Is een moeraseik winterhard?

  <p>Ja, een moeraseik is zeer winterhard en kan dus strenge vorst verdragen.</p>

  Is een moeraseik bladhoudend?

  <p>Nee, de moeraseik verliest zijn bladeren in de winter.</p>

  Wat is het verschil tussen een moeraseik en een Amerikaanse eik?

  <p>De moeraseik (&lsquo;Quercus palustris&rsquo;) en de Amerikaanse eik (&lsquo;Quercus rubra&rsquo;) zijn familie en lijken veel op elkaar. Het grootste verschil zit in de grootte van het blad. De Amerikaanse eik heeft namelijk grotere bladeren dan de moeraseik.</p>

  Zitten er bloemen of vruchten aan de boom?

  <p>Ja, er zitten zowel bloemen als vruchten aan de moeraseik. De bloemen zijn geelbruine katjes en bloeien in mei. De vruchten zijn kleine, bruine eikels.</p>

  Hoeveel kost een moeraseik?

  <p>De prijs is afhankelijk van de leeftijd en hoogte van de boom. Bij Bomen Bezorgd vindt u moeraseiken van &euro; 79,95 t/m &euro; 549,95.</p>