Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2931 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Bol catalpa

Een catalpa kopen doe je snel en gemakkelijk bij Bomenbezorgd.nl. Je hebt de keuze uit bolcatalpa’s met een stamhoogte van 120 tot 220 cm en een stamomtrek van 6 tot 18 cm. In ons assortiment vind je de Catalpa bignonioides ‘Nana’ vanaf € 49,95. We bezorgen je bolcatalpa in 5 werkdagen.

 • Gratis gesnoeid afgeleverd
 • Catalpa kopen vanaf € 49,95
 • Gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst
 • Beoordeeld met een 9.2

Vraag offerte aan

Bol Catalpa 80 cm stamhoogte
Bol Catalpa 80 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 4 - 8 cm
 • Stamhoogte 80 - 80 cm
 • Totaalhoogte 110 - 130 cm
€ 39,95
Bekijk product
Bol Catalpa 120 cm stamhoogte
Bol Catalpa 120 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 4 - 10 cm
 • Stamhoogte 120 - 120 cm
 • Totaalhoogte 140 - 180 cm
€ 49,95
Bekijk product
Bol Catalpa 150 cm stamhoogte
Bol Catalpa 150 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 4 - 10 cm
 • Stamhoogte 150 - 150 cm
 • Totaalhoogte 210 - 230 cm
€ 54,95
Bekijk product
Meest gekozen
Bol Catalpa 180 cm stamhoogte
Bol Catalpa 180 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 180 - 180 cm
 • Totaalhoogte 220 - 240 cm
€ 59,95
Bekijk product
Bol Catalpa 200 cm stamhoogte
Bol Catalpa 200 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 200 - 200 cm
 • Totaalhoogte 240 - 260 cm
€ 74,95
Bekijk product
Bol Catalpa 220 cm stamhoogte
Bol Catalpa 220 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 220 - 220 cm
 • Totaalhoogte 260 - 280 cm
€ 84,95
Bekijk product
Bol Catalpa 200 cm stamhoogte
Bol Catalpa 200 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Stamhoogte 200 - 200 cm
 • Totaalhoogte 260 - 290 cm
€ 89,95
Bekijk product
Bol Catalpa 220 cm stamhoogte
Bol Catalpa 220 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Stamhoogte 220 - 220 cm
 • Totaalhoogte 270 - 290 cm
€ 94,95
Bekijk product
Bol Catalpa 220 cm stamhoogte
Bol Catalpa 220 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Stamhoogte 220 - 220 cm
 • Totaalhoogte 280 - 300 cm
€ 184,95
Bekijk product
Bol Catalpa Volgroeid
Bol Catalpa Volgroeid
 • Stamomtrek 20 - 25 cm
 • Stamhoogte 220 - 220 cm
 • Totaalhoogte 280 - 340 cm
€ 279,95
Bekijk product
Tip!
Gele bolcatalpa
Gele bolcatalpa
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 200 - 220 cm
 • Totaalhoogte 230 - 270 cm
€ 109,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Over de catalpa

De Catalpa bignonioides ‘Nana’, ook wel Catalpa of trompetboom genoemd, is een winterharde, onderhoudsarme boom met hartvormige bladeren. De boom behoort tot de Bignoniaceae of trompetboomfamilie.

Trompetboom

Deze trompetboom is geschikt voor elk type tuin en groeit goed op bijna alle grondsoorten. De bolcatalpa heeft grote, groene bladeren met een hartvorm. Je snoeit de boom jaarlijks om de bolvorm te behouden.

Catalpa bestellen

Gemakkelijk online een catalpa kopen vanaf € 49,95. Je hebt de keuze uit bolcatalpa’s met een stamomtrek van 6 tot 18 cm en een stamhoogte van 120 tot 220 cm. De boom wordt binnen 5 werkdagen geleverd. Een catalpa heeft maar weinig onderhoud nodig en groeit goed op vrijwel alle grondsoorten.

Bij Bomenbezorgd.nl kun je ervoor kiezen om de trompetboom te laten bezorgen op een moment dat je niet thuis bent. In overleg kunnen we samen een bezorgdag afspreken!

Bekijk onze bolcatalpa's

Benieuwd hoe onze bol catalpa's eruit zien in onze kwekerij? Bekijk de video hieronder!

 

Veelgestelde vragen

Wij bezorgen bijna alles met onze eigen bezorgdienst. Door onze kennis en ervaring waarborgen wij de kwaliteit van bomen en planten tijdens transport. De bezorger heeft verstand van bomen en kan tijdens het afleveren nog wat handige tips geven. Wanneer de plek goed te bereiken is tot in de tuin wordt de bestelling daar afgeleverd.

Doorgaans bezorgen wij binnen 5 werkdagen in heel Nederland en België (Vlaanderen). Voor leveren op de waddeneilanden worden er transportkosten gerekend. 
Bestellingen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Kleine bomen en planten worden met de post verstuurd in speciale verpakking. Ervaar het gemak van onze gratis bezorgservice en geniet van de beste bomen van bomenbezorgd.nl!
 

Let op: Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk.

 

Ja, bomen en planten kan je het hele jaar door bestellen en aanplanten. Wanneer een boom aangeplant wordt in een warme en droge periode is het erg belangrijk om de boom dagelijks voldoende water te geven. 
Daarnaast is het niet mogelijk om bomen te planten wanneer het vriest, de grond is immers te hard om een gat te kunnen graven. Voor de meeste mediterrane bomen adviseren wij deze aan te planten vanaf maart elk jaar (wanneer de kans op strenge vorst nihil is).

De stamhoogte wordt bepaald op basis van de onderste takken aan de stam. De stamhoogte is altijd afhankelijk van de boom en kan dus variëren.

 

De stamomtrek wordt gemeten op 75 tot 100cm boven de kluit/pot/wortels van de boom. Op het dikste punt op deze hoogte wordt een meetlint om de boom heen gedaan om het formaat te bepalen. 

Let op: De stamomtrek is niet de diameter

 

Wij adviseren al onze klanten om bij elke boom altijd gebruik te maken van 2 boompalen en boom bevestigingsband.

Dit voorkomt het scheefwaaien of omwaaien van de boom. Mocht dit gebeuren dan scheuren er mogelijk wortels af en is de kans erg groot dat de boom doodgaat.

Kies je ervoor om toch geen gebruik te maken van de boompalen en het boom bevestigingsband? Dan heb je ook geen recht op garantie wanneer de boom doodgaat.

Meer informatie over onze garantievoorwaarden kunt u hier vinden.

Je kunt de boompalen en alle andere toebehoren na drie groeiseizoenen verwijderen. Wij raden het af om dit eerder te doen, omdat de boom dan nog niet goed geworteld is in de grond. Hierdoor staat hij nog niet sterk genoeg en is de kans op omwaaien en afsterven groot.

Dit is mogelijk maar we raden het u niet aan. Bij vorst is de grond bevroren en kunnen wij de bomen niet meer rooien van onze kwekerij, omdat de bevroren grond voor ernstige wortelschade kan zorgen. Mocht je toch een boom willen bestellen in een vorst periode, dan nemen wij binnen 24 uur na de bestelling contact met je op over de beste levertijd in verband met de vorst.

Het kan helaas voorkomen dat er een boom beschadigd raakt tijdens het transport

Als klant kun je hier natuurlijk niets aan doen. In dat geval vragen we je direct contact op te nemen met onze klantenservice. Ook is het handig om foto’s mee te sturen van de beschadigde boom.

Onze klantenservice neemt je bericht zo snel mogelijk in behandeling en kijken samen met jou naar een passende oplossing.

Jazeker! Wij planten met veel plezier jouw boom. Dankzij onze ervaring, vakmanschap en kennis is het voor ons een koud kunstje om de boom te planten.

Wanneer je gebruikt maakt van onze aanplantservice is het belangrijk dat je ook het aanplantpakket aanvinkt. 

Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Heb je een of meerdere vragen die hier niet tussen staan? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09:00 tot 17:00. 

 

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2931 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Bolcatalpa aanplanten

Je kunt natuurlijk zelf je catalpa aanplanten, maar je kunt dit ook laten doen door Bomenbezorgd.nl. Wanneer je zowel het aanplantpakket als de aanplantservice afneemt, krijg je 6 maanden garantie op je boom. De bolcatalpa is gevoelig voor wind, dus kun je de boom beter niet plaatsen op een locatie waar het hard waait.

Aanplantpakket voor de catalpa

Om je te helpen bij het aanplanten van je catalpa, bieden wij je een aanplantpakket aan. Dit pakket omvat twee boompalen, twee boombanden en voldoende potgrond voor het planten van de boom.

Catalpa snoeien

De bolcatalpa is onderhoudsarm: eenmaal per jaar snoeien is voldoende. Daarom is de bolboom ook een van de populairste bomen voor Nederlandse tuinen. Je dient de boom te snoeien na de winter wanneer er geen vorst meer komt. Maart is een geschikte periode om de catalpa te snoeien. Je snoeit de boom terug tot zijn originele bolvorm, waarna je weer een jaar lang van je prachtige bolboom kunt genieten.

Klantenservice

Wil je meer weten over bolcatalpa’s of heb je vragen over je bestelling? Neem contact op met onze klantenservice:

 

Klantenservice

Aanplantservice bolcatalpa

Laat je catalpa aanplanten door Bomenbezorgd.nl. Dankzij de ervaring en kennis van onze specialisten staat je trompetboom snel op de juiste plek. Voor de aanplantservice is het noodzakelijk dat:

 • de bodem tot minimaal 50 cm diep vrij is van puin, grind, worteldoek, etc.
 • de bodem waterdoorlatend is. Wanneer regenwater op de bodem blijft liggen en niet doordringt in de grond, is de bodem niet waterdoorlatend.
 • de boom voldoende zonlicht krijgt, de boom groeit het best in de volle zon

Catalpa op je balkon of dakterras

Wist je dat een catalpa ook in een pot kan staan? Plaats deze prachtige boom op je dakterras of balkon en geniet in de zomer van de prachtige witte trompetvormige bloemen en heldergroene bladeren. Je hebt extra beschutting tegen de zon door de grote bladeren. De boom heeft namelijk het grootste blad van alle in ons klimaat groeiende bomen. Verder heeft de trompetboom de bijzondere eigenschap muggen en vliegen op afstand te houden. Ideaal als je ’s avonds nog lekker even buiten wilt zitten. En als je de boom vlak bij je slaapkamerraam zet, heb je ook in de slaapkamer minder last van muggen.

Wanneer je de plant in een pot zet, let er dan op dat deze stevig is zodat deze niet zal omwaaien bij harde wind. Boor een paar gaten in de bodem van de pot en vul deze eerst met kleikorrels voor een optimale afwatering. Vul daarna verder met potgrond en plaats de catalpa. De boom staat graag op een beschutte plek uit de wind en houdt niet van droge grond. Geef de bolcatalpa dus regelmatig water.