Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Chinese waaierpalm 50 cm stamhoogte

  ‘Trachycarpus Fortunei’

  Formaat

  Extra opties

  Ja Nee
  Mediterraans aanplantgrond middel € 19,90 extra
  Ja Nee
  Vliesdoek basic € 17,50 extra
  Ja Nee
  Vliesdoek deluxe middel (200-150) € 44,95 extra
  Ja Nee
  Aanplantservice middelgroot mediterraans € 49,95 extra
  Aantal
  Prijs totaal
  € 99,95
  In bestelwagen
  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst
  • Binnen 5 werkdagen in huis, vaak nog sneller!
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • 9,4
   9,4 op basis van 515 beoordelingen

  Productinformatie

  De Chinese waaierpalm is een boom die iedereen doet inpalmen vanwege zijn schoonheid. In Nederland is dit steeds meer een boom in opkomst. Veel mensen zijn nog huiverig om een palmboom te kopen en die te plaatsen in de tuin. Dit komt omdat men bang is dat de palmboom niet bestand is tegen vorst, echter heeft de Chinese waaierpalm maling aan vorst en kan zelfs een temperatuur tot -16 graden celsius verdragen. Bij langdurige strenge vorst is het wel aan te raden om de palm in te wikkelen met een vliesdoek. De naam heeft deze palmboom te danken aan de waaiervormige bladeren, verder zitten deze bladeren op mooie groene stengels. Het snoeien van de palmboom is redelijk makkelijk. De Chinese waaierpalm groeit vanuit het midden van de boom/stam, en daar komen ook nieuwe bladeren uit. Wanneer vanuit het midden nieuwe bladeren komen worden de oudere bladeren naar de buitenkant gedrukt. Deze oudere bladeren gaan doorhangen en dan kunnen deze op een aantal centimeters van de stam weggeknipt worden. Dat is eigenlijk het enige snoeiwerk. Kortom haal met deze palmboom de zomer in uw tuin en beleef het exotische heel dichtbij!

  Specificaties

  Latijnse naam Trachycarpus Fortunei
  Stamhoogte 50 cm
  Hoogte boom bij levering 130-150 cm hoog, zonder pot
  Tuintype Elke tuin
  Winterhardheid Redelijk winterhard
  Voorkeur grondsoort Zand, zavel, lichte klei
  Windgevoeligheid Verdraagt wind
  Bodemvochtigheid Zeer droog, droog verdraagt geen nattigheid
  Standplaats Zon, halfschaduw
  Bloeiperiode Juli _ september
  Bloeiwijze Gele bloemen in trossen
  Bladkleur Groen
  Bladhoudend Ja
  Vrucht Bruine peul
  Snoeiperiode Zie snoeiwijze
  Snoeiwijze Verwijder alleen geelkleurende bladeren
  Geleverd in Pot

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Tips voor het verzorgen van uw Trachycarpus Fortunei waaierpalm

  Hiernaast vindt u een lijstje met veelgestelde vragen over de Chinese waaierpalm. Heeft u vragen over de palm die u niet terugvindt in deze lijst? Neem dan contact op met de klantenservice van Bomenbezorgd.nl

  Is de Chinese windmolenpalm winterhard?

  De Chinese waaierpalm is oersterk en bestand tegen temperaturen tot -16 graden Celsius. Als het langdurig vriest, heeft de Trachycarpus Fortunei wel bescherming nodig. Plaats een beschermhoes over de palmboom en wikkel een warmteslang om de palm. Wortels van de Trachycarpus palm bedekt u met takken, houtsnippers, bladeren en ander organisch materiaal zodat de wortels goed zijn beschermd. De Trachycarpus Fortunei is een palm die tegen vorst kan en is daarom ideaal om buiten te plaatsen.

  TIP: Wordt er vorst verwacht? Geef de palm vooraf veel water, zodat de wortels het water goed kunnen opnemen. Hierdoor zal de palm niet uitdrogen als er sprake is van langdurige vorst.


  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Veelgestelde vragen

  Hoe moet ik de Chinese henneppalm verzorgen?

  Een Trachycarpus waaierpalm is eenvoudig te verzorgen. De palm stelt geen hoge eisen aan de vochtigheid van de grond. In pot of kuip heeft de palm meer water nodig. Deze palmboom hoeft niet vaak gesnoeid te worden. Verwijder palmbladeren die bruin of geel zijn geworden en bemest de Trachycarpus Fortunei ieder half jaar met palmvoeding. Van alle waaierpalm soorten is de Trachycarpus waaierpalm het beste bestand tegen vorst, waardoor de palm ideaal is voor het Nederlandse klimaat.

  Wanneer moet ik de Trachycarpus palm snoeien?

  Door regelmatig vergeelde bladeren te verwijderen, zorgt u ervoor dat er sneller nieuw blad aan de palm groeit. Ook wordt de stam van de palm hierdoor hoger.

  Moet ik de Trachycarpus Fortunei in volle grond of in pot planten?

  Een Trachycarpus Fortunei kan zowel in een pot of in volle grond geplant worden. Door onderin de pot een laag hydrokorrels te plaatsen, zorgt u dat u de palm beschermt tegen vorst. Ook raden we aan om noppenfolie aan de zijkant van de pot te plaatsen om de palmboom tegen vorst te beschermen.

  Hoeveel water heeft de palm nodig na het aanplanten?

  De Trachycarpus Fortunei heeft per 2-3 dagen minimaal 7-10 liter water nodig als de palm is geplant. Gedurende het hele groeiseizoen (april t/m augustus) moet de palm om de 2 à 3 dagen opnieuw bewaterd worden.

  Op welke plaats moet ik de Chinese waaierpalm planten?

  Een Chinese waaierpalm komt het beste tot zijn recht in de zon. Daarnaast is vochtdoorlatende grond in de halfschaduw geschikt om een Trachycarpus palm in te plaatsen. De grond mag beslist niet te nat zijn, want dan bestaat de kans dat de wortels gaan rotten.

  Hoe snel groeit een Trachycarpus Fortunei palm?

  <p>In de gunstigste situatie groeit een volwassen waaierpalm per jaar ongeveer 30 cm stamhoogte per jaar, maar in Nederland zal de boom niet sneller groeien dan 15 tot 20 cm stamhoogte per jaar. De Trachycarpus henneppalm wordt maximaal 12 meter hoog. Vooral de bladeren van de palm hebben een hoge groeisnelheid. Nieuwe bladeren ontspringen aan de bovenkant van de palmboom vanuit het hart.</p>

  Wanneer staat een Chinese waaierpalm in bloei?

  Afhankelijk van het geslacht van de waaierpalm, heeft de palm mannelijke of vrouwelijke bloemen. De Trachycarpus Fortunei bloeit in juni, juli en augustus. Het geslacht kunt u herkennen aan de bloem: Mannelijke bloem: hangende bloemen met goed zichtbare meeldraden. De bloem is geel en er valt stuifmeel af. De bloemen van de mannelijke variant staan erg dicht op elkaar. Vrouwelijke bloem: de bloemen van de vrouwelijke plant staan rechtop en hebben geen zichtbare meeldraden. De bloem is groen-wit en de bloemetjes staan niet dicht op elkaar.

  Is de Trachycarpus palm giftig voor katten?

  De Chinese waaierpalm &lsquo;Trachycarpus Fortunei&rsquo; is katvriendelijk en niet giftig. Er bestaan veel soorten palmen, maar er zijn maar een handvol soorten die giftig zijn. Alle Chinese waaierpalmen uit ons assortiment zijn veilig voor uw kat.

  Kan ik een Trachycarpus Fortunei verplanten?

  Een Trachycarpus Fortunei kunt u prima verplanten. Wanneer u kiest om de palm te verplaatsen naar een andere pot, raden we aan om een deel van de potgrond te vervangen met nieuwe potgrond. Voeg ook speciale palmboomvoeding toe aan de potgrond en geef de palm extra water. Het verplanten van de boom is altijd een aanslag op de vitaliteit en gezondheid van de palm en daarom raden we aan om de palm na het verpotten minimaal een maand te beschermen tegen felle zon en harde wind.

  Is de Chinese waaierpalm geschikt als kamerplant?

  Nee, deze palm is niet heel geschikt als kamerplant, want de luchtvochtigheid en hoeveelheid zon is vaak heel anders dan buiten en daardoor zal de palmboom sneller vergelen.