Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2931 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Dwergdadelpalm

‘Phoenix roebelenii’

Formaat

Helaas is het product op dit moment uitverkocht. Laat je gegevens achter en je ontvangt een bericht zodra het weer op voorraad is. Of bekijk de alternatieven op de productpagina.

Prijs totaal

€ 249,95

Productinformatie

De Dwergdadelpalm is een palmboom die van oorsprong uit Laos, Cambodja en Vietnam komt. De Dwergdadelpalm heeft zijn naam te danken aan zijn langzame groei, hierdoor is deze palm geschikt voor in elke tuin of terras. De dwergdadelpalm is nog beter toe te passen als kamerplant, zet hem op een zonnige plek binnenshuis en geniet van de exotische sfeer. Ook kun je deze Phoenix roebelenii in de winter binnen zetten en in de zomer op het terras of tuin. De Dwergdadelpalm is erg populair vanwege de mooie en fijne vederbladeren. De bladeren lopen frisgroen uit en krijgen later een donkergroene kleur. Ook de stam van deze dwergpalm is bewonderingswaardig door zijn grilligheid.

Als het gaat om onderhoudt is deze palm ook zeer makkelijk. Snoei alleen geel wordende takken af tot aan te stam. En als de Phoenix roebelenii in een pot of kuip staat dient deze wekelijks goed bewaterd te worden. De Phoenix roebelenii is niet winterhard en dient niet in aanraking te komen met vorst. We adviseren om deze dadelpalm dan ook niet in de volle grond uit te planten, maar te gebruiken als kuipplant voor buiten en binnen. Wanneer deze palm toch buiten blijven staan, zorg er dan voor dat hij goed ingepakt wordt en op een beschutte plek wordt neergezet.

Al met al is de Dwergdadelpalm de ultieme tropsiche palmboom voor op het terras of als kamerplant, en door bomenbezorgd is deze unieke palmboom een absolute aanrader.

Specificaties

Latijnse naam Phoenix roebelenii
Stamhoogte 80 cm
Hoogte indicatie bij levering 150-175 cm hoog, zonder pot
Winterhardheid Niet winterhard
Voorkeur grondsoort Zand, zavel, lichte klei
Windgevoeligheid Verdraagt wind
Bodemvochtigheid Zeer droog, droog verdraagt geen nattigheid
Standplaats Zon
Bladhoudend Ja
Vrucht Eetbare dadel
Snoeiperiode Zie snoeiwijze
Snoeiwijze Verwijder alleen geelkleurende bladeren
Geleverd in Pot
Tuintype Elke tuin, binnenplant
Bladkleur Groen
Groenblijvend Ja