Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2931 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat onze bomen het hele jaar door aangeplant kunnen worden? Dus ook in de wintermaanden! Aarzel daarom niet met je aankoop! 

Dwergpalm 'Minor'

‘Sabal minor’

Formaat

Helaas is het product op dit moment uitverkocht. Laat je gegevens achter en je ontvangt een bericht zodra het weer op voorraad is. Of bekijk de alternatieven op de productpagina.

Prijs totaal

€ 159,95

Productinformatie

De dwergpalm 'Minor' is een winterharde palmboom die van oorsprong uit het zuidoosten van Amerika komt. Deze palmboom kan kortstondig een temperatuur van -12 graden celsius verdragen. De naam 'dwergpalm' zegt het al: deze palmboom is een trage groeier. De dwergpalm 'Minor' vormt maar een kleine stam boven de grond. Verder heeft deze dwergpalm mooie en grote waaiervormige bladeren die groen van kleur zijn.

De 'Minor' vraagt wel het een en het ander aan onderhoud. Belangrijk is dat deze palm in de zomer veel water en bemesting toegediend krijgt. In de winter is het genoodzaakt om de palm droog te houden. Wanneer de palm vochtig/nat is en het gaat vriezen kunnen er delen van de palm kapot vriezen. Zorg ten slotte dat de palm op goed gedraineerde plek staat waar het tevens veel warmte kan krijgen. Snoei alleen de doorhangende takken weg. Kortom een palmboom met een bijzonder aanzicht waarmee hij de aandacht trekt van elke palm liefhebber.

Specificaties

Latijnse naam Sabal minor
Hoogte indicatie bij levering 70-90 cm hoog, zonder pot
Winterhardheid Matig winterhard
Voorkeur grondsoort Zand, zavel, lichte klei
Windgevoeligheid Verdraagt wind
Bodemvochtigheid Zeer droog, droog verdraagt geen nattigheid
Standplaats Zon, halfschaduw
Bloeiperiode Juni – augustus
Bloeiwijze Witte/gele bloem
Bladhoudend Ja
Vrucht Paarse vrucht
Snoeiperiode Zie snoeiwijze
Snoeiwijze Verwijder alleen geelkleurende bladeren
Geleverd in Pot
Tuintype Elke tuin
Bladkleur Groen
Groenblijvend Ja