Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Groene beukenhaag

  ‘Fagus sylvatica’

  Formaat

  Aantal
  Prijs totaal
  € 1,15
  De minimale bestelwaarde bij dit product is €75,-
  In bestelwagen
  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst
  • Binnen 5 werkdagen in huis, vaak nog sneller!
  • Inclusief handige folder met aanplantinstructies
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • 9,3
   9,3 op basis van 1443 beoordelingen

  Productinformatie

  De groene beukenhaag 'Fagus sylvatica' is een van de meest toegepaste hagen in Nederland. Waarom? Omdat een groene beukenhaag privacy biedt en zorgt voor een goede (erf)afscheiding. Daarnaast heeft de beukenhaag een mooie klassieke look en als kers op de taart is de groene beukenhaag bladhoudend.

  In de zomer heeft deze haag groen blad en dat blad verkleurt in de herfst naar geeloranje tot bruin. Het bruine blad blijft de hele winter zitten totdat de eerste symptomen van nieuwe groene blaadjes zichtbaar worden en dan pas verdwijnen de oude bruine bladeren van de haag. Zo heeft u het hele jaar door een bladhoudende haag! Verder is de groene beukenhaag extreem winterhard.

   

  Bij bomenbezorgd.nl bezorgen wij u de beste beukenhagen van heel Nederland. Bij ons krijgt u volle planten met een vitaal wortelgestel die vol zitten met haarwortels, zodat de groene beukenhaag goed kan hergroeien.

  Aanplanten groene beukenhaag: De groene beukenhaag kunt u in een enkele rij of in een dubbele rij aanplanten. Doorgaans adviseren wij om voor een enkele rij 5 groene beuken per meter aan te planten en voor een dubbele rij 9 groene beuken per meter aan te planten. Plant de groene beukenhaag in kale wortel binnen 2/3 dagen na levering om uitdroging te voorkomen. De plaats waar de haag geplant moet worden, moet goed waterdoorlatend zijn. Daarnaast moet de plaats waar de groene beukenhaag komt te staan vrij zijn van puin, oude wortels, grind, straatwerk, stronken en etc. Let ook op dat de plek waar deze haag komt te staan ook zonlicht kan krijgen. Graaf het plantgat pas wanneer de haag ook gelijk geplaatst wordt. Graaf het plantgat ongeveer 25% groter dan de kluit, pot of omvang van het blote wortelgestel van de haag. Zodat de wortels van de haag zich gemakkelijk kunnen ontwikkelen. Echter zijn de groene beuken gevoelig voor uitval na het nieuw aanplanten. Bij nieuwe aanplant hebben de wortels van de beuken bepaalde schimmels nodig om te kunnen her-groeien. Voor minder uitval adviseren wij bij elke beukenhaag onze speciale (beuken) aanplantgrond te bestellen. Om de juiste hoeveelheid speciale beuken aanplantgrond te bestellen kunt u HIER bekijken hoeveel u nodig heeft en het gelijk mee bestellen. Voor meer informatie over aanplant van hagen kunt u HIER bekijken. Verzorging groene beukenhaag: Na aanplant in het eerste groeijaar(maart t/m September) is het belangrijk om de groene beukenhaag gedurig water te geven. De grond rondom de net aangeplante beukenhaag moet licht vochtig zijn. Voorkom dat de net aangeplante haag niet uitdroogt bij langdurige warme en droge periodes. Verder is het belangrijk om de groene beukenhaag te snoeien in maart en nogmaals (te trimmen) in juni. Door deze snoei groeit de haag snel dicht en behoudt hij de haagvorm.

  Specificaties

  Latijnsenaam Fagus sylvatica
  Hoogte beukenhaag 60-80 cm hoog, zonder pot/kluit
  Bestelwijze Per stuk
  Winterhardheid Zeer winterhard
  Voorkeur grondsoort Loss, zavel, klei, zand
  Standplaats Zon, halfschaduw, schaduw
  Bladkleur Heldergroen uitlopend, daarna donkergroen
  Herfstkleur Geeloranje, bruin
  Groenblijvend Nee
  Bladhoudend Ja, totdat het nieuwe blad komt
  Snoeiperiode Maart, Juni
  Advies aantal per strekkende meter 5(enkel)/9(dubbel)
  Levering winter Kale wortel
  Levering zomer Pot / doorgroeikluit