Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5494 beoordelingen
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna
Home
>
Hagen
>
Coniferen
>
Conifeer Smaragd

Conifeer Smaragd (Thuja occidentalis 'Smaragd')

Coniferen zijn ideaal voor een groene afscheiding in je tuin. De Thuja occidentalis ‘Smaragd’ is één van de meest toegepaste coniferen in Nederland. Deze conifeer is jaarrond groen en is ook zeer winterhard.

 • Eventueel met aanplantservice
 • Gratis thuisbezorgd
 • Jaarrond groen
 • Zeer winterhard
 • Veel privacy
 • In meerdere formaten te bestellen
Conifeer 'Smaragd' 60 cm
 • Totaalhoogte 60 - 80 cm
€ 9,99
Beschikbaar
€ 9,99
Beschikbaar
Conifeer 'Smaragd' 80 cm
 • Totaalhoogte 80 - 100 cm
€ 10,99
Beschikbaar
€ 10,99
Beschikbaar
Conifeer 'Smaragd' 100 cm
 • Totaalhoogte 100 - 120 cm
€ 14,99
Beschikbaar
€ 14,99
Beschikbaar
Conifeer 'Smaragd' 120 cm
 • Totaalhoogte 120 - 140 cm
€ 18,99
Beschikbaar
€ 18,99
Beschikbaar
Conifeer 'Smaragd' 140 cm
 • Totaalhoogte 140 - 160 cm
€ 24,99
Beschikbaar
€ 24,99
Beschikbaar
Conifeer 'Smaragd' 160 cm
 • Totaalhoogte 160 - 180 cm
€ 27,99
Beschikbaar
€ 27,99
Beschikbaar
Conifeer 'Smaragd' 180 cm
 • Totaalhoogte 180 - 200 cm
€ 34,99
Beschikbaar
€ 34,99
Beschikbaar
Conifeer 'Smaragd' 200 cm
 • Totaalhoogte 200 - 220 cm
€ 46,99
Beschikbaar
€ 46,99
Beschikbaar

Coniferen zijn ideaal voor een groene afscheiding in je tuin. De Thuja occidentalis ‘Smaragd’ is één van de meest toegepaste coniferen in Nederland. Deze conifeer is jaarrond groen en is ook zeer winterhard.

 • Eventueel met aanplantservice
 • Gratis thuisbezorgd
 • Jaarrond groen
 • Zeer winterhard
 • Veel privacy
 • In meerdere formaten te bestellen

Conifeer ‘Smaragd’ kopen

Ben je op zoek naar een natuurlijke afscheiding in de tuin, dan is een Thuja ‘Smaragd’ ideaal. Deze conifeer is jaarrond groen en is ook zeer winterhard. Wij hebben in ons assortiment ook de conifeer ‘Brabant’, conifeer ‘Excelsa’ en leylandconifeer.

De conifeer ‘Smaragd’ bieden wij in onderstaande hoogtes aan, de totaalhoogte is gemeten vanaf de bovenkant van de kluit/pot.

Wij bezorgen de conifeer ‘Smaragd’ met onze eigen bezorgdienst binnen 5 werkdagen bij je thuis. Door de conifeer met onze eigen bezorgdienst te bezorgen, kunnen wij de kwaliteit tijdens het transport beter garanderen. Na het plaatsen van de bestelling ontvang je binnen 24 uur een voorstel voor levering. Een dag voor levering ontvang je vanuit ons een mail met het tijdvak waarin wij langskomen. Ook zit er in deze mail een track & trace, waarmee de chauffeur live te volgen is.

BOMENTA(L)K #55 | Conifeer 'Smaragd'

youtube placeholder

 

bg-left
bg-right
Verzorgingstips
Hoe hoog wordt een conifeer ‘Smaragd’?
Hoe snel groeit een conifeer ‘Smaragd’?
Op welke grond kun je een conifeer 'Smaragd' aanplanten?
Heeft een conifeer ‘Smaragd’ een voorkeur voor een standplaats?
Hoe en wanneer kun je de conifeer ‘Smaragd’ snoeien?
Krijgt een conifeer ‘Smaragd’ vruchten?
Is het nodig om een conifeer ‘Smaragd’ jaarlijks te bemesten?
Hoeveel coniferen per strekkende meter?
Is de conifeer ‘Smaragd’ groenblijvend?
Is de conifeer ‘Smaragd’ winterhard?

Aanplanten van een Thuja ‘Smaragd’

Voor het aanplanten van de conifeer ‘Smaragd’, is het belangrijk om rekening te houden met de plek van planten. Zorg ervoor dat de plek van planten vrij is van oude wortels, puin, kabels en wit zand, tot in ieder geval 30 centimeter diepte.

Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de conifeer voldoende zonlicht krijgt en dat de plek goed waterdoorlatend is. De conifeer kan namelijk niet tegen een plek waar het water slecht wegloopt, de wortels zullen dan te lang onder water staan.

Het is belangrijk om de conifeer binnen 5 dagen te planten, zo voorkom je uitdroging van de kluit. Wij raden aan om de conifeer met Pokon aanplantgrond aan te planten, zodat de conifeer de juiste voedingsstoffen krijgt en de aangroei bevordert wordt. 

Bij levering ontvang je vanuit ons een boekje met aanplantinstructies, waarin wij in een aantal stappen uitleggen hoe je de conifeer plant.

Mocht je de conifeer door ons willen laten planten, is dit ook mogelijk. Bij het plaatsen van de bestelling kun je aanplantgrond en aanplantservice aanklikken. Wij komen in dit geval binnen 10 werkdagen bij je langs om de conifeer te planten.

Thuja occidentalis ‘Smaragd snoeien

De Thuja occidentalis ‘Smaragd’ is een sterke plant. We adviseren om hem twee keer per jaar snoeien. De eerste snoeibeurt kun je het beste aan het begin van de zomer doen, voor de kortste dag van het jaar. De tweede snoeibeurt kun je het beste aan het eind van de zomer doen, want dan hebben gesnoeide toppen nog voldoende tijd om te herstellen voor de winter. Snoei liever niet op een te warme dag wanneer de fel zon schijnt. Hierdoor kunnen gesnoeide toppen namelijk verbranden. Snoei de conifeer niet te kort en knip niet in het hout, maar snoei alleen de groene takken.

Als de conifeer op de gewenste hoogte is, kun je deze toppen. Doe je dit niet, dan blijft de conifeer doorgroeien. 

Blad van een Thuja ‘Smaragd’

De Thuja 'Smaragd' heeft heldergroen naaldvormig blad. De conifeer is jaarrond groen en bladhoudend. In de winter kunnen de naalden wat geler worden, dit heeft met de tijd van het jaar te maken.

Bloei van een conifeer ‘Smaragd’

Vaak zie je dat de conifeer 'Smaragd' gele vruchten krijgt als hij niet jaarlijks gesnoeid wordt. Ook als je de conifeer wel jaarlijks snoeit, kan deze vruchten krijgen. De conifeer zal deze vruchten in april/mei krijgen en in de herfst verkleuren deze vruchten bruin. Het krijgen van de vruchten zal pas op latere leeftijd gebeuren.

Groei van een Thuja occidentalis ‘Smaragd’

De Thuja occidentalis 'Smaragd' is een snelgroeiende haag en groeit ongeveer 40 centimeter per jaar. De Thuja 'Smaragd' heeft een dichte kroonstructuur en zorgt hiervoor snel voor privacy. De conifeer 'Smaragd' kan uiteindelijk 4 meter hoog worden. Door de conifeer te toppen, kun je de conifeer kleiner houden.

Verzorging van een conifeer ‘Smaragd’

De conifeer 'Smaragd' kan niet goed tegen droogte, dus bij droog weer is het belangrijk om hem een handje te helpen door water te geven. Zorg ervoor dat de kluit en de grond rondom de conifeer niet uitdrogen, anders kan de haag namelijk bruin kleuren.

Bemest de conifeer één tot twee keer per jaar. Het beste kun je dit in het voorjaar doen, bijvoorbeed in maart of april. Eventueel kun je na de tweede snoeibeurt de conifeer nog een keer bemesten.

De Thuja 'Smaragd' is gevoelig voor wortelrot. Wortelrot kan te maken hebben met de grond waarin de conifeer is geplant. Wij adviseren om bij het planten van de conifeer gebruik te maken van Pokon aanplantgrond voor hagen.

bg-left
bg-right
Wat onze klanten zeggen over ons
mzarc

chinese waaierpalm bestelt en zoals de vorige bestellingen die ik gedaan heb was alles weer top . prachtige palm en mooi op het afgesproken tijdstipt geleverd hartelijk bedankt groetjes Marc

10/10
Chris

Mooie bomen. Klant erg tevreden. Snelle levering.

10/10
Pim

Prima bedrijf. Na aankoop 2 grote bomen, 1 niet aangeslagen. Vragen daarover werden snel behandeld. Garantiebepalingen werden streng maar eerlijk uitgevoerd. Dit bedrijf luistert naar z'n klanten.

9/10

Goede levering, mooie bomen. Eigenlijk gewoon perfecte ervaring.

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh