Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • U kunt bij ons nog steeds online bestellen en onze bezorgers komen gewoon bij u leveren. Wij houden ons verder scherp aan de voorschriften van het RIVM.
  In verband met de drukte en de aangescherpte Corona maatregelen kan de levertijd soms langer zijn dan u van ons bent gewend. Excuus voor het ongemak!
  U kunt bij ons nog steeds online bestellen en onze bezorgers komen gewoon bij u leveren. Wij houden ons verder scherp aan de voorschriften van het RIVM.
  In verband met de drukte en de aangescherpte Corona maatregelen kan de levertijd soms langer zijn dan u van ons bent gewend. Excuus voor het ongemak!

  Portugese Laurierhaag

  De Portugese laurierhaag, ook wel ‘Prunus lus. 'Angustifolia'’, is bij uitstek een van de mooiste groenblijvende hagen van Nederland. De haag is bladhoudend en jaarrond groen en daarom dus perfect om te gebruiken als haag die bijvoorbeeld kan dienen als erfafscheiding.

  • Mooie donkergroene bladeren
  • Makkelijk te snoeien
  • Witte bloemen in het voorjaar
  • Toepasbaar in elke tuin
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Portugese Laurierhaag

  • Totaalhoogte 60 - 80 cm
  € 12,95€ 10,95

  Portugese Laurierhaag

  • Totaalhoogte 80 - 100 cm
  € 13,95€ 11,95
  Portugese Laurierhaag

  Portugese Laurierhaag

  • Totaalhoogte 100 - 125 cm
  € 19,95

  Portugese Laurierhaag

  • Totaalhoogte 125 - 150 cm
  € 24,95

  Portugese Laurierhaag

  • Totaalhoogte 175 - 200 cm
  € 54,99€ 49,95

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Hoe snoei ik de Portugese laurierhaag?

  Wij adviseren om de Portugese laurierhaag 2 tot 3 keer per jaar te snoeien. De eerste snoeibeurt vindt plaats in april, wanneer de kans op vorst nihil is. Snoei de haag terug tot gewenste hoogte en breedte. Na deze snoei zal de Portugese laurierhaag gaan beginnen met groeien. Om de haag dan mooi in vorm te houden is het verstandig om deze nog een keer te snoeien in juni/juli. Indien nodig kan de Portugese laurierhaag voor de derde keer gesnoeid worden begin september.

  Door de fijne vertakking die de Portugese laurierhaag heeft, kun je hem makkelijk in vorm snoeien Gebruik hiervoor een heggenschaar.

  Is de Portugese laurierhaag winterhard?

  De Portugese laurierhaag is redelijk winterhard en kan kortstondig een temperatuur tot -15 graden Celsius verdragen. De Portugese laurierhaag kan na een winter met vorstperiodes wel bruine bladeren of bladeren met bruine vlekken krijgen. De meeste bruine bladeren zullen er af vallen. In het voorjaar, wanneer de boom weer begint te bloeien, komen er nieuwe bladeren aan is er weinig te zien van eventuele vorstschade. 

  Kan de Portugese laurierhaag ziektes krijgen?

  De Portugese laurierhaag is een hele sterke boom die weinig ziektes kent. Belangrijk is wel dat de Portugese laurierhaag op een goed waterdoorlatende bodem staat. Daarnaast is het belangrijk dat de Portugese laurierhaag een goede start krijgt nadat hij aangeplant is, daarom adviseren wij altijd aanplantgrond te gebruiken bij het aanplanten van deze hagen.

  De haag kan in sommige gevallen last krijgen van luis of roestmijt, maar dit is goed te bestrijden. U kunt ons altijd om advies vragen voor deze bestrijding. 

  Hoe oud is de Portugese laurierhaag bij aanschaf?

  Wij leveren de volgende formaten en bijbehorende leeftijden Portugese laurierhaag: 
  - Portugese laurierhaag 80/100 cm hoog:    2/3 jaar 
  - Portugese laurierhaag 100/120 cm hoog:   2/3 jaar 
  - Portugese laurierhaag 120/140 cm hoog:   3/4 jaar 
  - Portugese laurierhaag 140/160 cm hoog:   4/5 jaar 
  - Portugese laurierhaag 160/180 cm hoog:   5/6 jaar 
  - Portugese laurierhaag 180/200 cm hoog:   6/8 jaar 

  Hoe groot kan de Portugese laurierhaag worden?

  De Portugese laurierhaag kan 4 tot 5 meter hoog worden wanneer deze niet gesnoeid wordt. Bij jaarlijkse snoei kan men zelf de hoogte bepalen van de Portugese laurierhaag. 

  Hoeveel water heeft de Portugese laurierhaag nodig?

  Hoeveel water de Portugese laurierhaag nodig heeft hangt onder ander af van de standplaats, grondsoort en de weersomstandigheden. Wanneer de Portugese laurierhaag net is aangeplant is het belangrijk dat hij in het eerste groeiseizoen extra water toegediend krijgt bij droog en warm weer. 

  Bij langdurige warme en droge periodes deze haag dagelijks water geven.

  Voordelen van de Portugese laurierhaag

  De Portugese laurierhaag wordt over het algemeen niet groot of kolossaal. Door deze redelijk ingetogen groei is het voor veel mensen een 'must' om deze plant als haag toe te passen, want de Portugese laurierhaag woekert niet, heeft weinig onderhoud nodig en is daarnaast makkelijk te snoeien en/of bij te houden. Deze haag kan toegepast worden in elke tuin.

  Bloei van de Prunus lus. 'Angustifolia'

  De Portugese laurierhaag valt op door de prachtige glanzende, donkergroene bladeren met roodbruine twijgen/scheuten. Hij heeft fijne vertakkingen en een dichte kroonstructuur. Door de fijne vertakkingen is deze haag ook makkelijk in vorm te snoeien. In juni/juli, wanneer de haag nog niet gesnoeid is, kan hij prachtige witte bloemen krijgen. 

  Snoeien van de Portugese laurierhaag

  Wij adviseren om de Portugese laurierhaag 2 tot 3 keer per jaar te snoeien. De eerste snoeibeurt vindt plaats in april, wanneer de kans op vorst nihil is. Snoei de haag terug tot gewenste hoogte en breedte. Na deze snoei zal de Portugese laurierhaag gaan beginnen met groeien. Voor het vormbehoud is het verstandig om deze nog een keer te snoeien in juni/juli. Indien nodig kan er voor een derde keer gesnoeid worden begin september.

  Door de fijne vertakking die de Portugese laurierhaag heeft, kun je hem makkelijk in vorm snoeien Gebruik hiervoor een heggenschaar. U kunt deze haagsoort ook als boom bestellen. Bekijk hiervoor ons gehele assortiment Portugese laurieren.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 uit 1618 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Hoeveel stuks Portugese laurier per strekkende meter?

  Men vraagt zich vaak af: hoeveel stuks Portugese laurier heb ik nodig per strekkende meter om een haag te creëren?

  Bomenbezorgd.nl heeft een overzicht gemaakt voor de Portugese laurier per formaat:
  Portugese laurierhaag 80/100 cm hoog:    3 stuks per strekkende meter
  Portugese laurierhaag 100/120 cm hoog:   3 stuks per strekkende meter 
  Portugese laurierhaag 120/140 cm hoog:   3 stuks per strekkende meter
  Portugese laurierhaag 140/160 cm hoog:   2,5 stuks per strekkende meter
  Portugese laurierhaag 160/180 cm hoog:   2,5 stuks per strekkende meter
  Portugese laurierhaag 180/200 cm hoog:   2,5 stuks per strekkende meter

  Portugese laurierhaag als solitaire boom

  De Portugese laurierhaag kan toegepast worden als solitaire boom (een boom die heel mooi alleen kan staan). Vaak wordt de Portugese laurier geplaatst op een open veld of grasveld. Door dit te doen wordt de boom de 'Eyecatcher' van de tuin. De Portugese laurier kan dan gesnoeid worden in bijvoorbeeld een cilindervorm of een piramidevorm. 
  De Portugese laurier is een veelzijdige plant. Zo wordt hij ook toegepast als leiboomhoogstam boom of bolboom op stam