Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3946 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Gebruik de code 'Greenfriday10' voor 10% korting. Bestelling boven de €500,-? Gebruik dan de code 'Greenfriday15' voor 15% korting!

Haagbeuk (Carpinus betulus)

De haagbeuk is een van de bekendste hagen in Nederland. Het is een zeer winterharde haag die op alle grondsoorten goed groeit. De hagen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en zijn per stuk, als enkele rij of dubbele rij te bestellen. Door de dichte bladstructuur zorgt de haagbeuk voor de ideale tuin- of erfafscheiding!

 • Biedt bescherming en privacy
 • Mooi gekarteld, gegroefd blad
 • Ook geschikt voor kleigrond
 • Eventueel met aanplantservice

Vraag offerte aan

Gewone haagbeuk 40 cm
Gewone haagbeuk 40 cm
 • Totaalhoogte 40 - 60 cm
€ 0,99
Bekijk product

Vraag offerte aan

Gewone haagbeuk 60 cm
Gewone haagbeuk 60 cm
 • Totaalhoogte 60 - 80 cm
€ 2,19
Bekijk product

Vraag offerte aan

Gewone haagbeuk 80 cm
Gewone haagbeuk 80 cm
 • Totaalhoogte 80 - 100 cm
€ 2,39
Bekijk product

Vraag offerte aan

Gewone haagbeuk 100 cm
Gewone haagbeuk 100 cm
 • Totaalhoogte 100 - 125 cm
€ 2,89
Bekijk product

Vraag offerte aan

Gewone haagbeuk 125 cm
Gewone haagbeuk 125 cm
 • Totaalhoogte 125 - 150 cm
€ 3,69
Bekijk product

Vraag offerte aan

Gewone haagbeuk 150 cm
Gewone haagbeuk 150 cm
 • Totaalhoogte 150 - 175 cm
€ 6,69
Bekijk product
Haagbeuk haagelement
Haagbeuk haagelement
 • Stamhoogte 20 - 40 cm
 • Totaalhoogte 180 - 180 cm
€ 139,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Haagbeuk of beukenhaag?

De Carpinus betulus (haagbeuk) wordt vaak verward met de Fagus sylvatica (beukenhaag). Dat is niet gek, want de Nederlandse namen zijn ook erg verwarrend. Er zijn enkele overeenkomsten, maar ze zijn niet hetzelfde! De haagbeuk verliest in de winter zijn blad, terwijl de beukenhaag zijn bruine blad de hele winter door behoudt. Ook in de vorm van het blad is het verschil te zien. Het blad van een haagbeuk is mooi gekarteld waarin de groef duidelijk te zien is. De beukenhaag heeft juist ruw en glanzend, leerachtig blad.

De haagbeuk komt veel voor in tuinen. Ondanks dat het een bladverliezende haag is, is het een hele sterke haag. Hij is zeer winterhard en ook geschikt voor kleigrond. Deze haag kan namelijk goed tegen zowel droogte als grond die langdurig nat blijft. De haagbeuk is niet alleen als haag, ook als boomvorm beschikbaar: de haagbeuk op stam. Wil je een extra afscheiding in de tuin creëren? Misschien is de haagbeuk als leiboom iets voor jou!

Carpinus betulus aanplanten en verzorgen

Plant de haagbeuk binnen 3 dagen na levering aan. Zo voorkom je dat de wortel uitdroogt. Als de wortel uitdroogt zal hij niet aanslaan. Maak de plaats waar de haagbeuk geplant moet worden vrij. Verwijder stenen, puin, oude wortels en beplanting tot in ieder geval 30 cm diep.

Vermeng de tuinaarde met Pokon aanplantgrond. Deze is geschikt voor hagen en geeft extra voeding, zodat hij goed gaat wortelen en groeien. Geef de haag na aanplanten een flinke scheut water, zodat het water goed bij de wortels komt. Meer over het aanplanten lees je in het stappenplan.

Haagbeuk kopen bij Bomenbezorgd.nl

Wil je de Carpinus betulus bestellen en gratis in de tuin bezorgd krijgen? Dat kan bij Bomenbezorgd.nl! Al onze hagen komen rechtstreeks vanuit de kweker, waardoor jij de beste kwaliteit haagbeuken ontvangt.

Verzorgingstips

De naam van de haagbeuk en de beukenhaag lijkt veel op elkaar, maar ook het blad heeft vergelijkingen. Het haagbeuk blad is mooi gekarteld en gegroefd.

De vorm komt overeen met het blad van de beukenhaag, maar die heeft minder duidelijke groeven, is ruw en leerachtig. Verder is de haagbeuk bladverliezend, waar de beukenhaag haar dorre blad de hele winter vasthoudt.

Dat verschilt per seizoen. In de winter leveren we de haagbeuk met kale wortel. Om ze te beschermen tijdens het transport leggen we ze in een grijze zak. Zo kunnen de wortels niet beschadigen of uitdrogen onderweg.

In de zomer leveren we de carpinus betulus in een pot of met doorgroeikluit. Deze houden vocht langer vast, waardoor aanplanten in de zomer ook mogelijk is.

Hij kan het hele jaar door aangeplant worden. Het voordeel aan planten in de winter is dat de carpinus betulus de hele winter de tijd krijgt om rustig te wortelen.

In de zomer is aanplanten ook geen probleem, maar zorg er dan voor dat hij voldoende water krijgt in warme periodes.

Om de haagbeuk mooi in model te houden raden wij aan hem terug te snoeien. De beste periode hiervoor is het voorjaar.

Snoei hem terug in maart voordat het blad eraan komt, dan heeft hij de tijd om goed te herstellen. Later in het voorjaar kun je hem nog iets terugsnoeien in model.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3946 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Green Friday

Het is Green Friday bij Bomenbezorgd.nl! Profiteer van vrijdag 27 mei tot en met maandag 30 mei van onze acties.

Op bestellingen boven de €100,- ontvang je 10% korting
Bestel je voor meer dan €500,-? Dan krijg je zelfs 15% korting

Op deze actie zijn algemene Green Friday voorwaarden van toepassing.

Green Friday actie