Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Haagbeuk (Carpinus betulus)

  De haagbeuk is een van de bekendste hagen in Nederland. Het is een zeer winterharde haag die op alle grondsoorten goed groeit. De hagen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en zijn per stuk, als enkele rij of dubbele rij te bestellen. Door de dichte bladstructuur zorgt de haagbeuk voor de ideale tuin- of erfafscheiding!

  • Biedt bescherming en privacy
  • Mooi gekarteld, gegroefd blad
  • Ook geschikt voor kleigrond
  • Eventueel met aanplantservice
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Gewone haagbeuk

  • Totaalhoogte 40 - 60 cm
  € 0,89

  Gewone haagbeuk

  • Totaalhoogte 60 - 80 cm
  € 0,99

  Gewone haagbeuk

  • Totaalhoogte 80 - 100 cm
  € 1,35

  Gewone haagbeuk

  • Totaalhoogte 100 - 125 cm
  € 1,85

  Gewone haagbeuk

  • Totaalhoogte 125 - 150 cm
  € 3,49

  Gewone haagbeuk

  • Totaalhoogte 150 - 175 cm
  € 3,75

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Wat is het verschil tussen de haagbeuk en de beukenhaag?

  De naam van de haagbeuk en de beukenhaag lijkt veel op elkaar, maar ook het blad heeft vergelijkingen. Het haagbeuk blad is mooi gekarteld en gegroefd.

  De vorm komt overeen met het blad van de beukenhaag, maar die heeft minder duidelijke groeven, is ruw en leerachtig. Verder is de haagbeuk bladverliezend, waar de beukenhaag haar dorre blad de hele winter vasthoudt.

  Hoe wordt de haagbeuk geleverd?

  Dat verschilt per seizoen. In de winter leveren we de haagbeuk met kale wortel. Om ze te beschermen tijdens het transport leggen we ze in een grijze zak. Zo kunnen de wortels niet beschadigen of uitdrogen onderweg.

  In de zomer leveren we de carpinus betulus in een pot of met doorgroeikluit. Deze houden vocht langer vast, waardoor aanplanten in de zomer ook mogelijk is.

  Wanneer kun je de haagbeuk aanplanten?

  Hij kan het hele jaar door aangeplant worden. Het voordeel aan planten in de winter is dat de carpinus betulus de hele winter de tijd krijgt om rustig te wortelen.

  In de zomer is aanplanten ook geen probleem, maar zorg er dan voor dat hij voldoende water krijgt in warme periodes.

  Moet je de haagbeuk snoeien?

  Om de haagbeuk mooi in model te houden raden wij aan hem terug te snoeien. De beste periode hiervoor is het voorjaar.

  Snoei hem terug in maart voordat het blad eraan komt, dan heeft hij de tijd om goed te herstellen. Later in het voorjaar kun je hem nog iets terugsnoeien in model.

  Haagbeuk of beukenhaag?

  De Carpinus betulus (haagbeuk) wordt vaak verward met de Fagus sylvatica (beukenhaag). Dat is niet gek, want de Nederlandse namen zijn ook erg verwarrend. Er zijn enkele overeenkomsten, maar ze zijn niet hetzelfde! De haagbeuk verliest in de winter zijn blad, terwijl de beukenhaag zijn bruine blad de hele winter door behoudt. Ook in de vorm van het blad is het verschil te zien. Het blad van een haagbeuk is mooi gekarteld waarin de groef duidelijk te zien is. De beukenhaag heeft juist ruw en glanzend, leerachtig blad.

  De haagbeuk komt veel voor in tuinen. Ondanks dat het een bladverliezende haag is, is het een hele sterke haag. Hij is zeer winterhard en ook geschikt voor kleigrond. Deze haag kan namelijk goed tegen zowel droogte als grond die langdurig nat blijft. De haagbeuk is niet alleen als haag, ook als boomvorm beschikbaar: de haagbeuk op stam. Wil je een extra afscheiding in de tuin creëren? Misschien is de haagbeuk als leiboom iets voor jou!

  Carpinus betulus aanplanten en verzorgen

  Plant de haagbeuk binnen 3 dagen na levering aan. Zo voorkom je dat de wortel uitdroogt. Als de wortel uitdroogt zal hij niet aanslaan. Maak de plaats waar de haagbeuk geplant moet worden vrij. Verwijder stenen, puin, oude wortels en beplanting tot in ieder geval 30 cm diep.

  Vermeng de tuinaarde met Pokon aanplantgrond. Deze is geschikt voor hagen en geeft extra voeding, zodat hij goed gaat wortelen en groeien. Geef de haag na aanplanten een flinke scheut water, zodat het water goed bij de wortels komt. Meer over het aanplanten lees je in het stappenplan.

  Haagbeuk kopen bij Bomenbezorgd.nl

  Wil je de Carpinus betulus bestellen en gratis in de tuin bezorgd krijgen? Dat kan bij Bomenbezorgd.nl! Al onze hagen komen rechtstreeks vanuit de kweker, waardoor jij de beste kwaliteit haagbeuken ontvangt.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2706 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh