Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3916 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat je ons gehele assortiment het hele jaar door kan aanplanten?

Taxushaag

De taxus is een eeuwenoude boomsoort die veel gezien wordt in Nederland. Vaak wordt de taxus gebruikt als haag. Deze soort is ideaal om te gebruiken als heg omdat deze zich gemakkelijk laat snoeien en omdat hij goed vertakt. Daarnaast is de taxus een langzame groeier waardoor hij makkelijk te onderhouden is. We raden aan om 2,5 taxushaag per strekkende meter te planten.

 • Langzaam groeiende, bladhoudende haag
 • Laat zich gemakkelijk snoeien
 • Ideaal voor gebruik als tuin- of erfafscheiding
 • Goed winterharde haag
Taxushaag 40 cm
Taxushaag 40 cm
 • Totaalhoogte 40 - 60 cm
€ 6,95
Bekijk product
Taxushaag 60 cm
Taxushaag 60 cm
 • Totaalhoogte 60 - 80 cm
€ 12,99
Bekijk product
Taxushaag 80 cm
Taxushaag 80 cm
 • Totaalhoogte 80 - 100 cm
€ 15,99
Bekijk product
Taxushaag 100 cm
Taxushaag 100 cm
 • Totaalhoogte 100 - 120 cm
€ 39,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Taxushaag 120 cm
Taxushaag 120 cm
 • Totaalhoogte 120 - 140 cm
€ 44,95
Bekijk product
Taxushaag 140 cm
Taxushaag 140 cm
 • Totaalhoogte 140 - 160 cm
€ 99,95
Bekijk product
Taxushaag 160 cm
Taxushaag 160 cm
 • Totaalhoogte 160 - 180 cm
€ 119,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Sterke, wintergroene Taxus baccata

De Taxus baccata is de meest gebruikte taxussoort als haag. Hij is goed winterhard, bladhoudend en kan goed tegen een stootje. Dit soort heeft een mooie structuur en is goed te onderhouden, doordat het niet zo’n snelle groeier is.

De boom is al eeuwen oud en wetenschappers denken dat de boomsoort al bestond in de tijd voor Christus. De taxushaag heeft zich volledig aangepast aan het Nederlandse klimaat, en is daarmee een van de sterkere hagen

Taxushaag planten

De Taxus baccata haag kan je bijna het hele jaar door planten. Dit kan namelijk van september t/m mei. Alleen wanneer het vriest kun je de Taxus niet planten. Wanneer je hem plant bij extreme warmte, dien je hem extra water te geven.

De taxus houdt er niet van te diep geplant te worden. Zorg er daarom voor dat de grond tot net boven de wortels komt. Plant de Taxus baccata evenredig over de benodigde meters en je krijgt een mooie strakke haag.

Er gaan ongeveer 2,5 taxus per meter in de grond. Houd hier rekening mee met het uitzoeken van de hoeveelheid taxus. Gebruik speciale aanplantgrond voor hagen om hem een goede groeistart te geven. 

Taxushaag snoeien

De taxushaag kun je het gehele jaar snoeien mits de temperatuur boven het vriespunt ligt. De ideale tijd om de taxus te snoeien is in juni of augustus. Voor een mooie dichte heg is het mooi om de haag twee keer per jaar te snoeien.

Verzorgingstips

Je kunt de taxushaag het hele jaar door aanplanten, behalve wanneer het vriest. Dan is de grond namelijk bevroren. Als je de taxus midden in de zomer wilt aanplanten, dien je ervoor te zorgen dat hij voldoende water krijgt om te kunnen wortelen.

Als je een taxushaag gaat aanplanten raden wij aan om gebruik te maken van voedzame aanplantgrond voor hagen. De Pokon aanplantgrond is zeer geschikt voor hagen en zorgt voor een goede start voor de haag.

Eventueel kun je gebruik maken van een bodemverbeteraar. Extra bemesten is niet nodig, maar kan wel. Kijk te allen tijde uit dat je niet teveel mest geeft.

De taxushaag is een langzaam groeiende haag, waardoor deze niet zo vaak gesnoeid hoeft te worden als andere hagen. Indien je wilt gaan snoeien om hem terug te brengen in model, dan raden we aan om dit in juni of augustus te doen.
Wij raden aan om 2,5 taxus per strekkende meter te rekenen. Zo weet je zeker dat je snel een gevulde haag hebt. Bij een haag van 10 meter lang heb je dan 25 stuks nodig.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3916 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Taxushaag kopen bij Bomenbezorgd.nl

Bij Bomenbezorgd.nl hebben we verschillende hoogtes waarin je de Taxus baccata kunt kopen. Wij werken samen met de beste hagenkwekers, waardoor jij verzekerd bent van de beste kwaliteit taxushagen voor jouw tuin.

Alle hagen worden bij een minimale orderwaarde van € 75,- gratis thuisbezorgd door onze eigen bezorgdienst. We leveren alle hagen door heel Nederland en België (Vlaanderen) binnen 5 werkdagen. Wil je de taxushaag ook door ons laten aanplanten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.