Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Taxushaag

  De taxus is een eeuwenoude boomsoort die veel gezien wordt in Nederland. Vaak wordt de taxus gebruikt als haag. Deze soort is ideaal om te gebruiken als heg omdat deze zich gemakkelijk laat snoeien en omdat hij goed vertakt. Daarnaast is de taxus een langzame groeier waardoor hij makkelijk te onderhouden is. We raden aan om 2,5 taxushaag per strekkende meter te planten.

  • Langzaam groeiende, bladhoudende haag
  • Laat zich gemakkelijk snoeien
  • Ideaal voor gebruik als tuin- of erfafscheiding
  • Goed winterharde haag
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Taxushaag 40 cm

  • Totaalhoogte 40 - 60 cm
  € 6,95

  Taxushaag 60 cm

  • Totaalhoogte 60 - 80 cm
  € 12,99

  Taxushaag 80 cm

  • Totaalhoogte 80 - 100 cm
  € 15,99

  Taxushaag 100 cm

  • Totaalhoogte 100 - 120 cm
  € 19,99

  Taxushaag 120 cm

  • Totaalhoogte 120 - 140 cm
  € 27,99

  Taxushaag 140 cm

  • Totaalhoogte 140 - 160 cm
  € 32,99

  Taxushaag 160 cm

  • Totaalhoogte 160 - 180 cm
  € 44,99

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Wanneer kun je de taxus planten?

  Je kunt de taxushaag het hele jaar door aanplanten, behalve wanneer het vriest. Dan is de grond namelijk bevroren. Als je de taxus midden in de zomer wilt aanplanten, dien je ervoor te zorgen dat hij voldoende water krijgt om te kunnen wortelen.

  Moet je de grond voor de Taxus baccata bemesten?

  Als je een taxushaag gaat aanplanten raden wij aan om gebruik te maken van voedzame aanplantgrond voor hagen. De Pokon aanplantgrond is zeer geschikt voor hagen en zorgt voor een goede start voor de haag.

  Eventueel kun je gebruik maken van een bodemverbeteraar. Extra bemesten is niet nodig, maar kan wel. Kijk te allen tijde uit dat je niet teveel mest geeft.

  Moet je de taxushaag snoeien?

  De taxushaag is een langzaam groeiende haag, waardoor deze niet zo vaak gesnoeid hoeft te worden als andere hagen. Indien je wilt gaan snoeien om hem terug te brengen in model, dan raden we aan om dit in juni of augustus te doen.

  Hoeveel taxushaag heb je nodig voor een volle haag?

  Wij raden aan om 2,5 taxus per strekkende meter te rekenen. Zo weet je zeker dat je snel een gevulde haag hebt. Bij een haag van 10 meter lang heb je dan 25 stuks nodig.

  Sterke, wintergroene Taxus baccata

  De Taxus baccata is de meest gebruikte taxussoort als haag. Hij is goed winterhard, bladhoudend en kan goed tegen een stootje. Dit soort heeft een mooie structuur en is goed te onderhouden, doordat het niet zo’n snelle groeier is.

  De boom is al eeuwen oud en wetenschappers denken dat de boomsoort al bestond in de tijd voor Christus. De taxushaag heeft zich volledig aangepast aan het Nederlandse klimaat, en is daarmee een van de sterkere hagen

  Taxushaag planten

  De Taxus baccata haag kan je bijna het hele jaar door planten. Dit kan namelijk van september t/m mei. Alleen wanneer het vriest kun je de Taxus niet planten. Wanneer je hem plant bij extreme warmte, dien je hem extra water te geven.

  De taxus houdt er niet van te diep geplant te worden. Zorg er daarom voor dat de grond tot net boven de wortels komt. Plant de Taxus baccata evenredig over de benodigde meters en je krijgt een mooie strakke haag.

  Er gaan ongeveer 2,5 taxus per meter in de grond. Houd hier rekening mee met het uitzoeken van de hoeveelheid taxus. Gebruik speciale aanplantgrond voor hagen om hem een goede groeistart te geven. 

  Taxushaag snoeien

  De taxushaag kun je het gehele jaar snoeien mits de temperatuur boven het vriespunt ligt. De ideale tijd om de taxus te snoeien is in juni of augustus. Voor een mooie dichte heg is het mooi om de haag twee keer per jaar te snoeien.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2756 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Taxushaag kopen bij Bomenbezorgd.nl

  Bij Bomenbezorgd.nl hebben we verschillende hoogtes waarin je de Taxus baccata kunt kopen. Wij werken samen met de beste hagenkwekers, waardoor jij verzekerd bent van de beste kwaliteit taxushagen voor jouw tuin.

  Alle hagen worden bij een minimale orderwaarde van € 75,- gratis thuisbezorgd door onze eigen bezorgdienst. We leveren alle hagen door heel Nederland en België (Vlaanderen) binnen 5 werkdagen. Wil je de taxushaag ook door ons laten aanplanten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.