Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3953 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Gebruik de code 'Greenfriday10' voor 10% korting. Bestelling boven de €500,-? Gebruik dan de code 'Greenfriday15' voor 15% korting!

Judasbomen

Judasbomen zijn bij uitstek de bomen van de toekomst. Deze boom staat bekend vanwege de indrukwekkende bloei in het voorjaar. Diverse soorten judasbomen bloeien dan in het roze, rood, wit en paars. In de zomer heeft de boom mooie hartvormige bladeren die in het najaar uiteenlopende herfstkleuren krijgen. 

  • Makkelijk in onderhoud
  • Bloeit indrukwekkend in het voorjaar
  • Geeft uw tuin extra sfeer
  • Geschikt in elke tuin

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Diverse cultivars judasbomen

Bomenbezorgd.nl heeft diverse soorten judasbomen in haar assortiment. De meeste hiervan zijn cultivars van het ras 'Cercis Canadensis'. Al deze soorten hebben alle hierboven omschreven sierwaardes: mooie bloei in het voorjaar, prachtige bladeren in de zomer en mooie herfstkleuren. De 'Cercis Canadensis' soorten zijn goed winterhard en bijna alle soorten kunnen een temperatuur tot -18 graden Celcius verdragen. 

Graag geven wij u een overzicht van ons assortiment judasbomen:

Gewone judasboom

De gewone judasboom heeft roze-violette bloemen in het voorjaar. Het blad van deze boom is hartvormig en loopt eerst bronskleurig uit en wordt vervolgens heldergroen. In de herfst krijgt het blad van deze judasboom een geel, oranje en rode kleur. De gewone judasboom wordt het grootst van alle judasbomen in ons assortiment en kan een maximale hoogte krijgen van ongeveer 11 meter. Bekijk de gewone judasboom.

Judasboom 'Alley Cat'

De 'Cercis Canadensis' 'Alley Cat' is een bontbladige judasboom. De boom valt in het voorjaar op met haar donkerroze bloemen. Daarnaast vallen de groene bladeren met witte vlekken op aan deze boom. In de herfst krijgt de boom geel en oranje gekleurd blad. De 'Alley Cat' is een langzaam groeiende judasboom die een maximale hoogte kan bereiken van ongeveer 5 tot 6 meter. Bekijk de judasboom 'Alley Cat'.

Judasboom 'Carolina Sweetheart'

De Carolina Sweetheart is bij uitstek een van de mooiste judasbomen die er is. De boom krijgt in het voorjaar donkerroze bloemen. Het blad loopt daarop volgend donkerroze/ rood uit. Het blad wordt hartjesvormig en heeft witte, roze en groene kleuren. Deze drie kleuren in het blad zorgen voor een indrukwekkende kleurencombinatie. In de herfst verkleuren de bladeren geel/ oranje. Deze boom wordt maximaal 4 tot 5 meter hoog. Bekijk de 'Carolina Sweetheart'.

Judasboom 'Ruby Falls'

De Ruby Falls is een mooie judasboom met purperrode bladeren. In het voorjaar krijgt deze judasboom donkerroze bloemen. Het blad loopt dan rood uit en kleurt daarna donkerrood/ purperrood. In de herfst kleurt de boom geel, oranje en rood. De Ruby Falls heeft een treurvormige groeiwijze. Hij krijgt een maximale hoogte van ongeveer 3 tot 4 meter. Bekijk ons assortiment 'Ruby Falls' judasbomen

Judasboom 'Hearts of gold'

De Cercis Canadensis 'Hearts of gold' is een echte eyecatcher als het gaat om de bladvorm en bladkleur. De Hearts of gold heeft hele mooi geel/ goud-gele bladeren die hartvormig zijn. Vandaar de naam 'hearts of gold'. In het voorjaar krijgt de boom indrukewekkend paarse bloemen. Het blad kleurt in de herfst geel oranje. De 'Hearts of gold' kan een maximale hoogte krijgen van ongeveer 4 tot 5 meter. Bekijk onze 'Hearts of gold' judasbomen.

Judasboom 'Lavender Twist'

De 'Lavender Twist' is een prachtige boom die een parasol vorm aanneemt. De takken van deze boom zijn hangend. In het voorjaar krijgt de 'Lavender Twist' paarse/ donker roze bloemen die alle aandacht trekken. Het blad van de boom is hartvormig en groen van kleur. In de herst krijgt het blad geel / oranje kleuren. Door de parasol groeiwijze wordt de boom niet hoger dan 3 tot 4 meter. Bekijk de Lavender Twist

Judasboom 'Forest Pansy'

De Forest Pansy is een van de bekendste judasbomen in ons assortiment. De boom bloeit in het voorjaar met donkerroze bloemen. Na de bloei loopt het blad rood uit en wordt daarna donker rood/ violet. Het hartvormige blad van deze boom wordt in de herfst oranjerood. De boom heeft een afgeplatte kroon en kan een maximale hoogte bereiken van ongeveer 6 tot 8 meter. De Forest Pansy is een bijzondere boom die een meerwaarde is voor elke tuin. Bekijk onze Forest Pansy bomen.

Verzorgingstips

Ja zeker, een judasboom is winterhard! De 'Cercis Canadensis' soorten kunnen kortstondig een temperatuur verdragen tot -18 graden Celsius. 

Snoei een judasboom alleen waneer nodig is. Snoei de boom in maart of april, wanneer de kans op strenge vorst nihil is.
In de jonge jaren van de boom is het wel belangrijk om de boom jaarlijks te snoeien. Met het snoeien kunt u gelijk de gewenste vorm creëren. Snoei eenjarige takken terug tot ongeveer 2 a 3 groeiknoppen overblijven. Naarmate de boom ouder wordt is minder tot geen snoei vereist. Verwijder dan enkel de hardgroeiende takken of de takken die vorm van de boom weghalen. 

De judasboom kan ook geplant worden in een kuip of pot! Belangrijk is dan wel dat de boom tijdens het groeiseizoen extra water toegediend krijgt. Om de 2 tot 3 jaar is het verstandig om de judasboom over te planten in een grotere pot, zodat hij goed kan blijven groeien. 
Wanneer de boom in kuip of pot staat is jaarlijkse bemsetig belangrijk. Geef de boom koemestkoorels in het voorjaar of begin van de zomer.

De meeste judasbomen groeien het best op zavel, zand, löss of lemige grond. Op veengrond groeit deze boom moeilijk. 

Ja, de 'Cercis Canadensis' soorten van Bomenbezorgd.nl kunnen het hele jaar door aangeplant worden. Wanneer de boom geplant wordt tijdens het groeiseizoen is het belangrijk dat de boom na aanplant dagelijks extra water toegediend krijgt. 

De judasboom is een klimaatboom voor de toekomst. Dit komt mede door de groeiwijze die hij heeft en het feit dat hij niet heel groot wordt. Omdat deze bomen niet groot worden kan hij in elke (kleine) tuin worden toegepast. 

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3953 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Neem contact op

We helpen u graag bij het kiezen van de juiste judasboom. Ook geven we u graag meer informatie over het verzorgen van judasbomen. Neem contact met ons op. Meer interesse in een ander soort boom? Bekijk bijvoorbeeld onze olijfboom.

Klantenservice

Green Friday

Het is Green Friday bij Bomenbezorgd.nl! Profiteer van vrijdag 27 mei tot en met maandag 30 mei van onze acties.

Op bestellingen boven de €100,- ontvang je 10% korting
Bestel je voor meer dan €500,-? Dan krijg je zelfs 15% korting

Op deze actie zijn algemene Green Friday voorwaarden van toepassing.

Green Friday actie