Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Wij leveren onze bestelling altijd binnen 6 werkdagen. Wilt u gebruik maken van onze aanplantservice? Dan zal uw bestelling binnen 10 werkdagen geleverd en geplant worden. Na ontvangst van uw bestelling nemen wij op werkdagen binnen 24 uur contact met u op via e-mail of per telefoon om een afspraak met u te maken voor de levering. Hierbij denken wij graag met u mee en is het ook mogelijk om in de avond te bezorgen of wanneer u zelf niet aanwezig bent.

Wat houdt de maat 6/10 of 10/14 in?

De maten 6/10 en 10/14 hebben betrekking op de omtrek van de stam in centimeters gemeten op een hoogte van 75-100cm. Dus, hoe dikker de stam des te meer centimeters in de stamomtrek.


Wat houdt de stamhoogte in?

De stamhoogte wordt bepaald op basis van de laagste taken aan de stam. Dus wanneer een boom met een stamomtrek van 6/10cm een stamhoogte heeft van 160cm, bevinden de laagste taken van de boom zich dus op 160cm. De stamhoogte is altijd afhankelijk van de boom en kan dus variëren. De onderstaande correlaties dienen daarom enkel als indicatie:

– Bomen met een stamomtrek van 6 tot 10 cm hebben een stamhoogte tussen de 160 cm en 180 cm.
– Bomen met een stamomtrek van 10 tot 14 cm hebben een stamhoogte tussen de 180 cm en 220 cm.
– Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 cm hebben een stamhoogte tussen de 200 cm en 240 cm.

Wat is de beste tijd om een boom te planten?

Het hele jaar door! Omdat wij bomen en planten bezorgen in pot, kluit of kale wortel is het mogelijk om deze het hele jaar door te planten. Op die manier kiest u makkelijk uw eigen moment om te planten.

Wat zijn mijn garantie voorwaarden

Indien uw boom doodgaat is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van onze garantievoorwaarden. Hieronder een kort overzicht.

U heeft WEL garantie wanneer:

Wanneer u 2 boompalen en boom bevestigingsband afneemt bij bomenbezorgd.nl. Is uw product ondanks het gebruik van de boompalen en bevestigingsband alsnog doodgegaan? Dan bezorgen wij een nieuw (gelijksoortig) product.

Wanneer u de boom, plant of haag binnen 5 dagen na levering plant. Doet u dit niet meteen na ontvangst dan is het belangrijk om de boom te bewaren op een plek die wind- en vorstvrij is. Daarnaast dient u de wortels, pot of kluit vochtig te houden.

 

U heeft GEEN garantie wanneer: 

U geen boompalen en boom bevestigingsband gebruikt heeft bij het aanplanten.

Bij schade door weersomstandigheden, mens, dier of ondeskundig gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Bij afsterving of groeistoornis door een slechte bodemstructuur (doorwortelbaarheid en/of ontwatering).

 

Wanneer de hagen niet aangroeien door een mycorrhiza tekort (schimmel die zich bevindt op de wortels en hergroei bevorderd).Dit kan voorkomen bij, onder andere, beukenhagen. Om dit te voorkomen adviseren wij het volgende: voeg per strekkende meter de advies hoeveelheid beuken-aanplantgrond toe tijdens aanplant. 

Daarnaast dient u de beukenhaag binnen 2 dagen na levering te planten. Doet u dit niet direct na ontvangst dan is het belangrijk om de haag te bewaren op een plek die wind- en vorstvrij is. Verwijder de plastic zak die om de wortels heen zit niet eerder dan wanneer u daadwerkelijk gaat planten. Heeft u aan bovenstaande voldaan maar is de haag toch aan het doodgaan, dan komen wij u tegemoet met een restitutie.

Zijn de prijzen van bomenbezorgd.nl inclusief of exclusief BTW?

De prijzen van onze producten zijn inclusief BTW.

Zijn boompalen en boom bevestigingsband wel nodig bij het planten van een boom?

Wij adviseren al onze klanten om altijd bij elke boom gebruik te maken van 2 boompalen en boom bevestigingsband . Dit voorkomt het scheefwaaien of omwaaien van de boom. Mocht dit gebeuren dan scheuren er mogelijk wortels af en is de kans erg groot dat de boom doodgaat. Kiest u ervoor om toch geen gebruik te maken van de boompalen en het boom bevestigingsband? Dan heeft u ook geen recht op garantie wanneer de boom doodgaat. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

Wanneer kan ik de boompalen en bevestigingsband weghalen?

U kunt de boompalen en alle andere toebehoren na drie groeiseizoenen verwijderen. Wij raden het af om dit eerder te doen, omdat de boom dan nog niet goed geworteld is in de grond. Hierdoor staat hij nog niet sterk genoeg en is de kans op omwaaien en afsterven groot.

Kan ik ook met de vorst een boom bestellen en planten?

Dit is mogelijk maar we raden het u niet aan. Bij vorst is de grond bevroren en kunnen wij de bomen niet meer rooien van onze kwekerij, omdat de bevroren grond voor ernstige wortelschade kan zorgen. Mocht u toch een boom willen bestellen in een vorst periode, dan nemen wij binnen 24 uur na de bestelling contact met u op over de beste levertijd in verband met de vorst.