Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • U kunt bij ons nog steeds online bestellen en onze bezorgers komen gewoon bij u leveren. Wij houden ons verder scherp aan de voorschriften van het RIVM.
  In verband met de drukte en de aangescherpte Corona maatregelen kan de levertijd soms langer zijn dan u van ons bent gewend. Excuus voor het ongemak!
  U kunt bij ons nog steeds online bestellen en onze bezorgers komen gewoon bij u leveren. Wij houden ons verder scherp aan de voorschriften van het RIVM.
  In verband met de drukte en de aangescherpte Corona maatregelen kan de levertijd soms langer zijn dan u van ons bent gewend. Excuus voor het ongemak!

  Klimophaag

  ‘Hedera hibernica’

  Formaat

  Aantal
  Prijs totaal
  € 4,49
  Let op: u kunt bij ons bestellen vanaf 75 Euro.

  Dit product is momenteel niet beschikbaar.

  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst
  • Binnen 5 werkdagen in huis, vaak nog sneller!
  • Inclusief handige folder met aanplantinstructies
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • 9,3
   9,3 op basis van 1469 beoordelingen

  Productinformatie

  De klimophaag wordt vaak toegepast in de Nederlandse tuin. De Hedera hibernica wordt vaak gebruikt als haag, dit is ook logisch omdat deze klimop graag omhoog groeit. Daarnaast groeit de klimop snel dicht vanwege zijn dichte bladstructuur. De matig winterharde Hedera is bladhoudend in de winter. Wanneer de klimop omhoog wilt groeien heeft hij wel begeleiding nodig. Wanneer de hedera hibernica dient als haag wordt deze vaak geplant met een gaaswand. Men vlecht de klimop door deze gaaswand heen. Nu kan als het ware de klimop ‘omhoog’ klimmen naar de door u gewenste hoogte. Omdat deze plant hard groeit adviseren wij de klimop 2 keer per jaar te snoeien. Het beste om dat te doen is in het najaar en in het voorjaar. Voor, tijdens of net na vorstperiodes de Hedera hibernica niet snoeien in verband met eventuele vorstschade.

  Specificaties

  Latijnsenaam Hedera hibernica
  Hoogte haag 100-125 cm hoog, zonder pot/kluit
  Winterhardheid Matig winterhard
  Advies aantal per lopende m² 4 á 5
  Standplaats Zon, halfschaduw
  Bloeiperiode Juni t/m Augustus
  Bloemkleur Groen
  Bladkleur Groen
  Bladhoudend Ja
  Potmaat/doorsnee 1-3 liter