Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4249 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Toscaanse Jasmijn (‘Trachelospermum Jasminoides’)

De Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum jasminoides), ook wel sterjasmijn genoemd, is vanwege de stervormige, geurende bloemen en het wintergroene blad een populaire klimplant. De Latijnse naam voor de Toscaanse Jasmijn is Trachelospermum jasminoides. Wat opvalt zijn de prachtige witte stervormige bloemetjes, waar de boom zijn bijnaam de sterjasmijn aan dankt! Ze bloeien van juli tot oktober. Verder zit er donkergroen, glanzend blad aan, dat ook in de winter aan de plant blijft zitten.

  • Toscaanse Jasmijn kopen van 125 t/m 250 cm hoog
  • Levering binnen 5 werkdagen
  • Aanplantservice mogelijk
  • Creëer een prachtig bloemendak
Toscaanse Jasmijn 125 cm
Toscaanse Jasmijn 125 cm
  • Totaalhoogte 125 - 150 cm
€ 24,95
Bekijk product
Toscaanse Jasmijn 150 cm
Toscaanse Jasmijn 150 cm
  • Totaalhoogte 150 - 175 cm
€ 29,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Toscaanse Jasmijn 175 cm
Toscaanse Jasmijn 175 cm
  • Totaalhoogte 175 - 200 cm
€ 39,95
Bekijk product
Toscaanse Jasmijn 200 cm
Toscaanse Jasmijn 200 cm
  • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 59,95
Bekijk product
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

De vele mogelijkheden van de Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum jasminoides)

De Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum jasminoides) kan op vele manieren gebruikt worden. Gebruik hem als een prachtige afscheiding door de plant langs de schutting of pergola te laten geleiden. Ook kunt u de Toscaanse Jasmijn in een pot houden of als bodembedekker gebruiken. De Toscaanse Jasmijn groeit goed op de meeste grondsoorten. Het is wel belangrijk dat de bodem niet langdurig nat is, maar dat de Trachelospermum jasminoides in een droge of lichtvochtige grond staat. De standplaats van de Toscaanse Jasmijn is in de zon of halfschaduw.

Snoei van de Trachelospermum jasminoides

De Trachelospermum jasminoides snoei je in maart/april of september terug tot de gewenste vorm. DeToscaanse Jasmijn is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -15 °C overleven, mits de planten op een beschutte plek staan. We hebben deze prachtige, wintergroene sterjasmijn in vier verschillende formaten, met totaalhoogtes van 125-150 cm, 150-175 cm, 175-200 cm en 200-250 cm.

Wat moet je weten over de Toscaanse jasmijn?

De Toscaanse jasmijn (Trachelospermum jasminoides) is een veelzijdige plant die geschikt is voor elke tuin. Zo kan hij gebruikt worden als natuurlijk afscheiding door hem langs een schutting of pergola te geleiden, maar kan hij ook als bodembedekker of gewoon in pot geplaatst worden. 
De Trachelospermum jasminoides groeit goed op de meeste grondsoorten en houdt van een zonnige of halfschaduw plek. De Toscaanse jasmijn is redelijk winterhard en kan kortstondig temperaturen tot -15 graden Celcius verdragen. 

Bomenbezorgd.nl biedt verschillende maten van deze Toscaanse Jasmijn aan, namelijk totaalhoogtes van 125-150 cm, 150-175 cm, 175-200 cm en 200-250 cm.

Bloei van de Toscaanse jasmijn (Trachelospermum jasminoides)

De Toscaanse josmijn bloeit in de maanden juni en juli. Het kan voorkomen dat de (Trachelospermum jasminoides) nog bloemen geeft tot de later zomer of zelfs het begin van het voorjaar, maar dat is niet bij elke plant het geval. Het donkergroene blad van de Toscaanse jasmijn kan iets verkleuren in de wintermaanden, maar wordt wel door de plant behouden. 

Toscaanse jasmijn kopen bij bomenbezorgd.nl

Wil je een Toscaanse jasmijn kopen en bij je thuis geleverd krijgen? Dat kan bij Bomenbezorgd.nl! Al onze bloesembomen komen rechtstreeks vanuit de kweker, waardoor jij de beste kwaliteit Toscaanse jasmijnen ontvangt. Een Toscaanse jasmijn kopen bij bomenbezorgd.nl zorgt er dus voor dat je altijd een boom in topconditie geleverd krijgt! Bij de minimale bestelwaarde van € 50,- worden onze bomen gratis geleverd door onze eigen bezorgdienst.

Verzorgingstips

De Toscaanse Jasmijn kan een uiteindelijke hoogte bereiken van 5-8 meter.

De Toscaanse Jasmijn is voor elk type tuin geschikt en kan op veel manieren gebruikt worden.

De Trachelospermum jasminoides bloeit van mei tot en met september. De bloemen die erin komen maken de plant razend populair.

De Toscaanse Jasmijn is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -15 doorstaan.

Je kunt de Trachelospermum jasminoides het beste een standplaats geven in de zon. Je hoeft de plant niet veel te bemesten en water geven is alleen nodig als de grond uitgedroogd raakt. Je kunt ervoor kiezen om de Toscaanse jasmijn te snoeien eens per jaar en dan de plant te scheren als deze als haag dient.

Je kunt de plant het best snoeien in het voorjaar als de kans op vorst nihil is. De zijscheuten van de Toscaanse jasmijn kun je inkorten om de vorm in de plant te houden.

De Toscaanse jasmijn kun je in principe het hele jaar door aanplanten. Let op: als je deze in de winter wil planten , doe dit dan als het niet vriest. In de zomer dien je goed water te geven na het aanplanten van de Toscaanse jasmijn.

Deze plant groeit het beste op een zonnige plek met goede voedingsstoffen in de grond. Ook is het aan te raden om de Toscaanse jasmijn op een goede waterdoorlatende plaats te planten. Als de jasmijn op een plaats staat waar het hard waait en de zon weinig schijnt, dan kan dit een reden zijn waardoor de jasmijn niet bloeit.

Je hebt een stek nodig van een nog onverharde tak van de Toscaanse jasmijn als de plant al helemaal uitgebloeid is. Je kunt deze het beste in een potje planten en af en toe water toevoegen. Dit zorgt ervoor dat de stek gaat kiemen. Het is ook aan te raden de jasmijn in het licht te zetten.

De Toscaanse jasmijn bloeit van mei tot en met september. Het is mogelijk dat de jasmijn al deze maanden prachtige witte bloemen bevat.

Voor een mooie dichte afscheiding raden wij 4 á 5 Toscaanse jasmijn aan per meter. Hierdoor krijg je een mooie haag die prachtige bloemen zal opleveren. De groenblijvende Trachelospermum jasminoides levert ook erg veel privacy op.

De plant heeft moeite met lage temperaturen. Hierdoor kunnen er wat takken afsterven in de winter. Verwijder deze in het voorjaar. Let wel op dat je de gezonde scheuten niet helemaal afknipt omdat hier de Toscaanse jasmijn nieuwe scheuten aan zal maken in het voorjaar.

De Trachelospermum jasminoides is een trage groeier. Als de plant eenmaal op gang is dan kan deze tussen de 40 en de 60 centimeter per jaar groeien. Een oudere Toscaanse jasmijn kan tot wel 100 centimeter per jaar groeien!

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4249 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh