Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Zuil amberboom laagstam

  De  Liquidambar styraciflua ‘Slender Silhouette’, oftewel de zuil amberboom laagstam is een redelijk nieuwe boom op de Nederlandse markt en wordt de laatste jaren in steeds meer Nederlandse tuinen geplant. De Liquidambar 'Slender Silhouette' heeft recht-opgaand groeiende takken vanaf onderaan de stam en deze smalle groeiwijze zorgt er voor dat de ‘Slender Silhouette’ ook wel wordt gezien als groene pilaar.

  • Door de smalle groeiwijze ruimtebesparend
  • Mooi stervormig blad in het groeiseizoen
  • Geschikt voor elke tuin 
  • Prachtige herfstkleuren

   

  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Zuil amberboom

  • Stamomtrek 6 - 10 cm
  • Stamhoogte 20 - 40 cm
  • Totaalhoogte 200 - 300 cm
  € 119,95€ 99,95

  Zuil amberboom

  • Stamomtrek 10 - 14 cm
  • Stamhoogte 20 - 40 cm
  • Totaalhoogte 300 - 400 cm
  € 199,95

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Hoe snoei ik de zuil amberboom laagstam?

  De zuil amberboom laagstam dient tweemaal per jaar gesnoeid te worden om zo de mooie zuilvorm te behouden. Snoei de boom in april terug tot een mooie smalle pilaarvorm. Knip hierbij alle takken weg die 'overhangen' en dus de smalle kroon uit verband trekken. De boom kan hard groeien in het groeiseizoen en daardoor kunnen takken gaan hangen en buiten andere takken vallen die wel omhoog groeien. De takken die buiten de kroon vallen kunt u wegknippen. Verwijder hierbij de uitstekende takken en laat de rest van de takken doorgroeien. Deze tweede snoei kunt u het beste uitvoeren in juli.

  Is de Liquidamber styraciflua ‘Slender Silhouette’ winterhard?

  Ja. De zuil amberboom is winterhard en kan kortstondig temperaturen verdragen tot -20 graden Celsius.

  Kan de zuil amberboom het hele jaar door aangeplant worden?

  De Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette' kan het hele jaar door aangeplant worden, behalve wanneer het vriest of het extreem warm is (35 graden Celsius of meer). Verder heeft deze boom meer water nodig wanneer hij aangeplant wordt in het groeiseizoen. Wij adviseren om de zuil amberboom na aanplanten in het groeiseizoen dagelijks water te geven (wanneer het niet regent).

  Wat is de leeftijd bij aanschaf van deze boom?

  Bomenbezorgd.nl heeft twee verschillende formaten van de zuil amberboom. Per formaat hebben ze een bepaalde leeftijd:
  - Zuil amberboom laagstam 200-300 cm hoog: 3/5 jaar oud
  - Zuil amberboom laagstam 300-400 cm hoog: 4/6 jaar oud

  Kan de Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette' ziektes krijgen?

  Nee. De amberboom zuilvorm krijgt geen ziektes. Deze boom is zeer sterk en tot op heden heeft men bij deze boom nog geen ziektes aangetroffen.

  Groeit de amberboom ook in een kuip of pot?

  Ja. De Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette' kan goed groeien in een kuip of in een pot. Wanneer een zuilvormige amberboom laagstam in een pot of kuip geplaatst wordt, is het raadzaam om de boom om de 2 á 3 jaar te verplanten naar een grotere pot, zodat hij daar meer wortels kan maken en meer voeding kan halen. Daarnaast heeft een zuil amberboom meer water nodig wanneer hij in een pot of kuip is geplaatst. In het groeiseizoen en bij warm en droog weer heeft de boom dagelijks water nodig.

  Hoe hoog wordt de boom maximaal?

  De Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette' kan een maximale hoogte bereiken van ongeveer 16 meter. Deze hoogte kan hij alleen bereiken wanneer hij nooit gesnoeid wordt. Bij jaarlijkse snoei kun je zo goed als zelf de hoogte van de zuilvormige amberboom bepalen.

  Bloei van de zuil amberboom laagstam

  Het blad van de zuil amberboom laagstam is adembenemend! Het blad is groot, stervormig en in het voorjaar en de zomer is dit het fris heldergroen en glanzend. In de herfst steelt deze boom de show met prachtige oranjerode, gele en rood-violette bladeren. 
  De ‘Slender Silhouette’ staat het liefst op een zonnige of halfschaduw plek en groeit op bijna elke grondsoort! 

  Onderhoud van een Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette'

  De zuil amberboom laagstam is vrij makkelijk in onderhoud. Wel is bij het aanplanten belangrijk dat de boom ondersteuning krijgt van 2 boompalen, zodat hij beter bestand is tegen wind. 
  De Liquidambar styraciflua ‘Slender Silhouette’ houdt van een redelijk voedselrijke bodem en om die reden is het belangrijk om, voordat de boom geplant wordt, goed onderzoek te doen naar de bodem waar hij in komt te staan. Deze bodem dient vrij te zijn van wit zand. Daarnaast is het belangrijk dat op de standplaats geen andere grote beplanting heeft gestaan. Oude beplanting heeft namelijk vaak veel voedingstoffen uit de grond gehaald, waardoor de grond wat armer kan zijn. Mocht de grond arm zijn aan voeding, adviseren wij altijd om aanplantgrond te mengen de uitgegraven grond. In aanplantgrond zitten diverse voedingsstoffen die de boom nodig heeft om te hergroeien in uw tuin. Afhankelijk van de bodemstatus kun je de hoeveelheid aanplantgrond bepalen. 
  Wanneer de amberboom nog extra voeding nodig heeft, is het raadzaam om koemestkorrels te geven en dit rondom de boom te strooien. Bemest de boom maximaal 2 keer per jaar en doe dit tijdens het groeiseizoen, dus in april en juni.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2753 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  De zuil amberboom laagstam bij u in de tuin

  De kans dat de zuil amberboom goed in uw tuin past is groot! De Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette' is namelijk een smal groeiende boom die weinig ruimte in beslag neemt. Desondanks is het wel een boom die de tuin mooi kan opvullen, zeker in de hoogte! 
  De zuil amberboom wordt veel toegepast langs een oprit of oprijlaan. Door meerdere zuilvormige bomen te plaatsen creëert u een natuurlijke scheiding tussen bijvoorbeeld de oprit en de tuin en dit levert vaak een prachtig beeld op. 
  De zuil amberboom laagstam wordt ook vaak gebruikt als solitaire of alleenstaande boom op een open (gras)veld. Door de boom op een open plek te plaatsen staat hij in de spotlights en maakt hij zichzelf uitzonderlijk in uw tuin. 
  Een laatste manier op de zuil amberboom laagstam in uw tuin te plaatsen is door hem aan te planten in grote stenen bakken of borders. Tussen planten en heesters kan deze boom een mooi hoogteverschil creëren. Om de boom nog meer te laten opvallen adviseren wij om de boom van onderaf te verlichten!

  Snoei van de zuil amberboom laagstam

  De Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette' dient jaarlijks tweemaal gesnoeid te worden om zo de mooie zuilvorm te behouden. Snoei de boom in april terug tot een mooie smalle pilaarvorm en knip hierbij alle takken weg die 'overhangen' en daardoor de smalle kroon uit verband trekken. 
  De boom kan hard groeien in het groeiseizoen en daardoor kunnen takken gaan hangen en buiten andere takken vallen die wel omhoog groeien. De takken die buiten de kroon vallen kunt u wegknippen. Verwijder hierbij de uitstekende takken en laat de rest van de takken doorgroeien. Deze tweede snoei kunt u het beste uitvoeren in juli.