Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3937 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat je ons gehele assortiment het hele jaar door kan aanplanten?

Noorse esdoorn

De Acer pl. Emerald Queen is een relatief snelgroeiende boom. Het blad is handvormig en gelobd, verder lijkt het bladvorm veel op het blad dat te zien is op de Canadese vlag. Het blad loopt roze uit en zal daarna donkergroen van kleur worden, in de herfst zal de kleur veranderen naar goudgeel. In oudere staat heeft deze boom mooie bruine gevleugelde vruchten en in de bloeiperiode in april zullen er geelgroene bloemen in tuilen groeien.

De Noorse esdoorn is geschikt voor middelgrote en grote tuinen en kan geplant worden op zavel, lichte klei of zandgrond.

 • In bloeitijd geelgroene bloemen in tuilen
 • Geschikt voor in middelgrote en grote tuinen
 • Mooie gele herfstverkleuring
 • Kan geplaatst worden op veel grondsoorten
Noorse esdoorn
Noorse esdoorn
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 139,95
Bekijk product
Noorse esdoorn
Noorse esdoorn
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 179,95
Bekijk product
Noorse esdoorn
Noorse esdoorn
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Totaalhoogte 400 - 500 cm
€ 299,95
Bekijk product
Noorse esdoorn
Noorse esdoorn
 • Stamomtrek 18 - 20 cm
 • Totaalhoogte 500 - 600 cm
€ 449,95
Bekijk product
Noorse esdoorn volgroeid
Noorse esdoorn volgroeid
 • Stamomtrek 20 - 25 cm
 • Totaalhoogte 550 - 700 cm
€ 449,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Een Noorse Esdoorn kopen

Je koopt al een Noorse esdoorn vanaf € 79,95 bij Bomenbezorgd.nl. Bestel je deze boom vandaag, dan leveren we deze binnen 5 werkdagen gratis bij u thuis! 

De Noorse Esdoorn kan je het beste planten op een koele en beschutte plaats in de tuin. De boom wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige grond. Er zijn ook andere esdoornbomen die beter tegen de zon kunnen, zoals de Japanse esdoorn.

Voor het aanplanten van de Noorse esdoorn, kan je gebruik maken van een aanplantpakket, deze bestaat uit 2 boompalen, 2 boombanden, 2 spijkers en 1 zak aanplantgrond.

Wanneer je ervoor kiest om de Noorse esdoorn door ons aan te planten, is het belangrijk dat u ook het aanplantpakket besteld. Daarnaast kunnen wij de Noorse esdoorn gesnoeid laten bezorgen. 

Acer pl. Emerald Queen verzorgen

De Acer platanoides 'Emerald Queen' is een erg sterke soort van de Esdoorn. De Noorse esdoorn stelt weinig eisen aan de grond, maar verdraagt geen stagnerend grondwater.

De Noorse Esdoorn is een boom waarvan de sapstroom al vroeg in de winter op gang komt. In het voorjaar is deze stroom zelfs op zijn sterkst. Snoei de Esdoorn daarom nooit in het voorjaar, anders zou hij kunnen doodbloeden.

Verzorgingstips

De Noorse Esdoorn kan niet op iedere grondsoort geplant worden, het beste kunt u de boom planten op zavel, lichte klei, of zandgrond.

In juni kunt u de laagste takken van de Noorse Esdoorn indien dit noodzakelijk is snoeien. Mocht u de boom een grote snoeibeurt willen geven kunt u dit het beste in periode van oktober tot december doen.

De Noorse esdoorn heeft per 2-3 dagen minimaal 10 - 15 liter water nodig als de boom is geplant. Gedurende het hele groeiseizoen (maart t/m oktober) moet de boom om de 2 à 3 dagen opnieuw bewaterd worden.

De gewone Esdoorn kunt het beste plaatsen op een plek met veel zon, of een plek half in de schaduw.

De gewone Esdoorn groeit in de eerste 4 jaar het snelst, de boom kan dan al een hoogte van 3 meter hebben bereikt. De boom kan totaal een hoogte worden van 30 meter.

De gewone Esdoorn bevat Hypoglycine A (Aminozuurderivaat), bij de Noorse esdoorn is dit gifstof niet aangetroffen, het lijkt erop dat de Noorse esdoorn zonder bezwaar langs bijvoorbeeld een weide of paddock geplant kan worden.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3937 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

De Noorse esdoorn snoeien

Bomen met lage takken, zoals de Esdoorn, dragen beslist bij aan de sfeer in de tuin. Daarom raden wij aan om zo veel mogelijk takken aan de boom te laten zitten. Als je toch de laagste takken van de Esdoorn wilt weg te halen, kan je dit het beste in juni doen.

Let er wel op dat  je de takken die glad langs de boom hangen niet af snijd. Behoud van de kruin is namelijk beter voor de boom.

Bij het afzagen van dikke takken, moet je voorzichtig te werk gaan. Zo voorkom je extra schade aan de takken, anders zou het laatste gedeelte van de tak bij het zagen kunnen afscheuren. Begin met een (flinke) zaagsnede aan de onderkant van de tak. Zaag een dikkere tak af/ in op ca. 10 cm van de stam, bij dunnere takken kan je beter ca. 5 cm aanhouden. Als de tak is afgezaagd, blijft er een stompje over. Zaag deze nog verder af, maar houd voldoende afstand van de stam, zo beschadig je de takkraag van de Esdoorn niet.

Als je de Esdoorn een grote snoeibeurt wilt geven, kan je dit het beste tussen oktober en december doen.