Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3926 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat je ons gehele assortiment het hele jaar door kan aanplanten?

Lijsterbes bomen

De lijsterbes, ook wel ‘Sorbus’ genoemd, is een welbekende boom in de lage landen. Er zijn heel veel soorten lijsterbessen, maar de meest gebruikelijke rassen zijn de Sorbus aucuparia en de Sorbus aria. Beide varianten geven witte bloemen in het voorjaar en kunnen bessen krijgen gedurende het groeiseizoen. In de herfst kan de boom prachtige kleuren geven. De bladeren van de Sorbus kleuren dan geel, oranje en rood. De lijsterbes is een geschikte boom voor in het Nederlandse klimaat en is winterhard!

  • Prachtige herfstkleuren
  • Mooie lekker ruikende bloemen
  • Opvallende oranje/rode bessen
  • Zeer onderhoudsvriendelijk

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Verschillende soorten van de lijsterbes

Bij Bomenbezorgd.nl hebben we diverse soorten lijsterbessen. Om een duidelijk beeld te schetsen geven wij hier een korte omschrijving van de lijsterbessen die wij verkopen.

Sorbus aucuparia 'Edulis'

De Sorbus aucuparia 'Edulis' verkopen wij als hoogstam boom. Dit is een boom die in het late voorjaar witte bloemen in trossen krijgt die aangenaam ruiken. Verder is het blad van deze lijsterbes geveerd en donkergroen van kleur.

In de late zomer of in het najaar krijgt deze boom opvallende rode bessen in trossen. In de herfst steelt deze boom nogmaals de show met geeloranje en oranjerode herfstkleuren. Een bijkomstig voordeel van de Sorbus aucuparia 'Edulis' is dat het geen extreem grote boom wordt. Deze lijsterbes kan hierdoor in elke type tuin geplant worden.

Sorbus aria 'Magnifica'

De Sorbus aria 'Magnifica' valt onder de lijsterbessen, maar wordt ook vaak de meelbes genoemd. Deze meelbes is een totaal andere boom dan de Sorbus aucuparia 'Edulis'. Zo heeft de Sorbus aria 'Magnifica' ovaalvormig blad wat leerachtig aanvoelt. De onderkant van het blad van deze boom is witviltig van kleur en de bovenzijde van het blad is donkergroen. Deze kleurencombinatie zorgt voor een prachtig en uniek beeld.

Verder bloeit de boom met witte bloemen in mei en juni. In de late zomer of  in het begin van het najaar krijgt deze meelbes prachtige oranjerode bessen gevuld in trossen. Als klap op de vuurpijl krijgen de bladeren gele herfstkleuren. Al met al is deze meelbes geen hard groeiende boom, maar hij kan op oudere leeftijd in de kroon flink uitwaaieren wanneer hij nooit gesnoeid wordt.

Sorbus aucuparia meerstammig

De Sorbus, oftewel de lijsterbes, is een boom die ook goed toepasbaar is als meerstammige boom. De lijsterbes meerstammig geeft drie keer per jaar een verbluffend beeld: Als eerste zit de meerstammige Sorbus in mei en juni vol met witte bloemen die heel lekker ruiken. Daarna krijgt deze boom prachtige rode bessen gevuld in trossen.

Tot slot laat de meerstammige Sorbus aucuparia zich weer zien door zijn adembenemende rood, gele en oranje herfstkleuren. De meerstammige lijsterbes is een echte blikvanger wanneer deze een centrale plek krijgt in de tuin.

Verzorgingstips

Ja, lijsterbes bomen zijn winterhard. Deze bomen kunnen ook tegen strenge vorst.
Ja. Een Lijsterbes krijgt bessen aan het einde van de zomer. Deze bessen hangen in trossen en zijn oranje of rood van kleur (afhankelijk wel soort Sorbus het is).
Een lijsterbes heeft weinig onderhoud nodig, dus ook weinig snoeiwerk. Ons advies is om de lijsterbes de eerste 2 á 3 jaar na aanplant jaarlijks te snoeien. Snoei dan alleen dikke takken eruit en snoei takken eraf die de vorm van de boom weghalen. Wanneer de 3 jaar na aanplanten verstreken zijn hoeft de boom (indien hij de ruimte heeft) niet meer gesnoeid te worden. Verwijder alleen takken die de vorm van de boom weghalen.
Ja zeker. Een lijsterbes is bij uitstek een waardplant voor bijen, vlinders en andere insecten. Ook vogels lusten wel een hapje van de bessen die de Sorbus geeft.
Ja, een lijsterbes kun je het hele jaar door aanplanten. Tijdens of net voor een vorstperiode is het echter verstandig om de boom niet te planten.
Wanneer je een Sorbus boom in het groeiseizoen gaat planten is het verstandig om de boom de juiste hoeveelheid water te geven nadat hij aangeplant is.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3926 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Lijsterbes bomen kopen

Is een lijsterbes de boom die je zoekt voor in jouw tuin? Dan kan Bomenbezorgd.nl jou helpen met de aankoop van een lijsterbes. Bij Bomenbezorgd.nl kun je diverse soorten en formaten lijsterbessen kopen. Omdat we graag heel in Nederland en België een stukje groen willen bijdragen, maken we de bestelling van een boom zo laagdrempelig mogelijk.

 

Wanneer je een Sorbus bestelt bij ons wordt deze altijd gratis thuisbezorgd met onze eigen bezorgdienst. Onze chauffeurs zijn stuk voor stuk experts in bomen en dragen uiterste zorg voor het transport van onze bomen.


Mocht je nog vragen hebben over een aankoop van een lijsterbes, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.