Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4736 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Notenbomen

Notenbomen zijn erg populair in Nederland. Het zijn bomen met een grillige en authentieke groeiwijze. Daarnaast zijn notenbomen oersterk en krijgen ze weinig tot geen last van ziektes. Na enkele jaren komen er noten aan de bomen die je zelf kunt plukken en eten.

  • Mooie en authentieke groeiwijze
  • Gratis bezorgd met eigen bezorgdienst
  • Produceren heerlijke, eetbare vruchten
  • Oersterke notenbomen die weinig last hebben van ziektes
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Notenboom kopen

Bij Bomenbezorgd.nl kun je eenvoudig een notenboom bestellen. Wanneer je bij ons een boom koopt, kun je ervoor kiezen deze zelf aan te planten of om van onze service gebruik te maken en de boom door ons te laten aanplanten. Vink in dat geval op de productpagina het aanplantpakket en de aanplantservice aan en wij ontzien je van alle zorgen. Indien je gebruik wil maken van deze service, bezorgen en planten we de boom binnen 10 werkdagen.

Plant je de boom zelf? Dan bezorgen we zelfs binnen 5 werkdagen. Nadat je je bestelling hebt geplaatst, nemen we contact met je op om een bezorgmoment in te plannen.

Soorten notenbomen

Bomenbezorgd.nl heeft het grootste assortiment notenbomen van Nederland! We hebben diverse soorten die vervolgens ook weer onder te verdelen zijn in diverse formaten. Hieronder lichten we de type notenbomen toe.

Walnotenboom

Op een oudere leeftijd heeft de notenboom een prachtig gladde grijze bast. Walnotenbomen zijn het meest bekend door hun vruchten: hij produceert namelijk eetbare walnoten. Deze noten worden ook wel okkernoten genoemd en worden veel gebruikt voor consumptie. Walnoten kunnen doorgaans geraapt worden in de maanden september en oktober en zijn dan ook gelijk eetbaar. Een bijkomend voordeel van de walnotenboom is dat muggen niet houden van de geur van de okkernoot!

Boomhazelaar (hazelnotenboom)

De boomhazelaar is een bekende notenboom in Nederland. De boom valt op door zijn krachtige, lichtbruine bast. De boom is onderhoudsvriendelijk, want de boom heeft een perfecte kroon groei en houdt zijn vorm grotendeels zelf intact. Je hoeft de boom niet vaak te snoeien. Als je af en toe een dikke tak verwijdert is dat al voldoende.

Wanneer de hazelaar wat ouder is, verschijnen er in het voorjaar geelbruine, hangende katjes aan. Daarnaast geeft de boomhazelaar eetbare bruine hazelnoten.

Ook is de hazelaar bij ons verkrijgbaar in een meerstammige variant: de Hazelaar avellana meerstammig.

Kastanjeboom

De kastanjeboom, Tamme Kastanje, of Castanea sativa is een sterke boom die goed gedijt in het Nederlandse klimaat. De boom heeft grote, lancetvormige bladeren. In het voorjaar lopen de bladeren bronskleurig uit en in de herfst worden de bladeren geel van kleur.

Bomenbezorgd.nl heet drie soorten kastanjebomen:

Paardenkastanje

De paardenkastanje is een notenboom die giftige vruchten draagt. Deze vruchten zijn echter alleen giftig voor mensen, maar niet voor dieren. In de Nederlandse bossen kom je deze boom vaak tegen.

Ook van de paardenkastanje hebben we drie soorten in ons assortiment:

Japanse notenboom

De Japanse notenboom is een van de sterkere notenbomen. De boom kan ruim 2000 jaar oud worden. De Ginko Biloba heeft kleine, waaiervormige bladeren die en in voorjaar geelgroen uitlopen. Daarna krijgen ze een groene kleur en in de herfst kleuren ze intens geel. De ijzersterke Japanse notenboom draagt op latere leeftijd opvallende gele noten/pruimen.

Beukenbomen

Ook aan beukenbomen groeien heerlijke beukennootjes. De groene zuilbeuk, de rode zuilbeuk en haagbeuk krijgen op latere leeftijd allen vruchten aan de boom. Beuken worden vaak vrij groot en zijn daarom meestal niet geschikt voor kleinere tuinen. Heeft u een kleine tuin? Dan zijn de laagstammige zuilbomen ideaal.

Vleugelnoot

De naam van deze boom verklapt de vorm van de vruchten al: aan de vleugelnoot groeien bruingroene, gevleugelde noten. Deze noten zijn helaas niet eetbaar, maar zien er wel prachtig uit! De vleugelnoot is een imposante boom dankzij zijn karakteristieke groeiwijze en grote, geveerde bladeren. Deze bladeren zijn groen en kleuren geel in de herfst. 

 

Verzorgingstips
Notenbomen zijn erg sterke bomen en kunnen wel honderden jaren oud worden. De maximale leeftijd van een notenboom is afhankelijk van welk ras het is, welke standplaats hij heeft, welke weersomstandigheden hij heeft gehad en welke verzorging de boom krijgt.
Er is geen verschil tussen een walnoot of okkernoot. Bij beide namen gaat het over dezelfde noot.
Een notenboom heeft niet erg veel snoei nodig. Snoei te dikke takken weg en snoei takken weg die de vorm van de boom eruit halen. Jaarlijkse snoei is belangrijk om de boom gezond en fris te houden en daarmee voorkom je een eventuele ingrijpende snoeibeurt.
Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4736 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Notenboom snoeien

Een notenboom heeft vaak maar weinig onderhoud nodig. Ze groeien relatief traag en hoeven daarom niet vaak gesnoeid te worden. We adviseren om een keer per jaar of per twee jaar de boom bij te snoeien. Dit kun je het beste doen als de bladeren uit de boom zijn gevallen in oktober of november. Op dit moment staat de sapstroom nagenoeg stil. 

Als de sapstroom op gang is gekomen, zal de boom gaan ‘bloeden’. Hier kan de boom aan doodgaan. Twijfel je of de sapstroom al op gang is gekomen? Snoei dan eerst één tak en controleer de volgende dag of er sap uit de boom stroomt. Als het sap is opgedroogd, kun je met een gerust hart de rest van de takken snoeien.