Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Photinia leiboom

  De Photinia als leiboom is een bladhoudende en tevens een groenblijvende leiboom. De Photinia boom wordt in de volksmond ook wel de glansmispel genoemd. De Photinia als leiboom heeft prachtig glanzend roodgroen blad met rode uitlopers in het voorjaar. De sierwaarde van deze boom laat zich overduidelijk zien vanwege de bijzondere kleuren in het nieuwe blad.

  • Bladhoudende leiboom die privacy biedt
  • Witte bloemen in het voorjaar
  • Geschikt voor in elke tuin
  • Makkelijk in onderhoud
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Photinia als leiboom 100 cm

  • Stamomtrek 4 - 8 cm
  • Stamhoogte 100 cm
  • Totaalhoogte 210 - 220 cm
  € 119,95

  Photinia als leiboom 120 cm

  • Stamomtrek 4 - 8 cm
  • Stamhoogte 120 cm
  • Totaalhoogte 230 - 240 cm
  € 129,95

  Photinia als leiboom 150 cm

  • Stamomtrek 4 - 8 cm
  • Stamhoogte 150 cm
  • Totaalhoogte 260 - 270 cm
  € 129,95

  Photinia als leiboom 180 cm

  • Stamomtrek 6 - 10 cm
  • Stamhoogte 180 cm
  • Totaalhoogte 300 cm
  € 179,95€ 159,95

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Hoe snoei ik de Photinia als leiboom?

  De Photinia als leiboom, oftewel de glansmispel als leiboom, hoeft maar 1 keer per jaar gesnoeid te worden. Snoei de boom na de bloei in mei/juni terug tot een egaal leischerm. Dit kun je het beste doen met een heggenschaar. Hiermee creëer je als het ware een haag op stam. Wanneer de Photinia als leiboom dusdanig hard groeit is het mogelijk om de boom eind juli nog een keer 'lichtjes' te snoeien.

  Al met al is de Photinia Fraseri 'Red Robin' een leiboom die weinig onderhoud nodig heeft.

  Is de Photinia als leivorm winterhard?

  De Photinia als leiboom is redelijk winterhard en kan kortstondig temperaturen verdragen tot -12 graden celsius. Wanneer de Photinia als leiboom in de volle grond staat, kan de boom goed tegen wat strengere vorst. Echter kunnen de bladeren van de Photinia wel bruin worden en er af vallen na een vorst periode. De boom maakt daarna weer nieuwe bladeren aan in het voorjaar. 
  Belangrijk is dat de Photinia als leiboom op een beschutte of windvrije plek staat, zodat hij het minste last heeft van schrale, koude wind.

  Kan de Photinia als leiboom ziektes krijgen?

  De Photinia als leiboom is een sterke boom die weinig last heeft van ziektes, echter kan de boom wel van het volgende last hebben:

  - Bladeren kunnen grote bruine vlekken krijgen of geheel bruin worden na een vorstperiode. Hierbij is de kans aanwezig dat de boom die bruine bladeren laat vallen en in het voorjaar weer nieuwe roodgroene bladeren geeft.

  - De boom kan last hebben van bladvlekkenziekte. 
  Bladvlekkenziekte is een schimmelziekte die de Photinia als leiboom kan krijgen door koude en natte periodes. Ook kan deze bladvlekkenziekte veroorzaakt worden doordat de boom verzwakt is door een strenge winter, een slechte bodemvruchtbaarheid, te natte standplaats of het krijgen van te weinig zonlicht. De boom gaat niet dood aan deze ziekte. De ziekte kun je bestrijden door de geïnfecteerde bladeren te verwijderen en in een container te gooien. Vaak verdwijnen de bladvlekken wanneer de boom veel groeikracht heeft en veel nieuwe bladeren geeft. 

  Bomenbezorgd.nl stelt zich niet aansprakelijk voor deze natuurlijke ziektes.

  Kan een Photinia leiboom ook geplaatst worden in een kuip of pot?

  Ja, naast dat de Photinia als leiboom in de volle grond geplant kan worden, kan deze boom ook geplaatst worden in een kuip of pot. Belangrijk is wel dat, wanneer een lei Photinia geplaatst wordt in een kuip of pot, deze goed verankerd wordt door middel van bijvoorbeeld boompalen. Leibomen vangen veel wind op vanwege het leischerm, zorg er daarom goed voor dat de boom in pot of kuip niet omwaait.

  Een Photinia als leiboom in een pot of kuip (afhankelijk van de grootte van de pot) moet om de 2 tot 4 jaar verplant worden naar een grotere pot. Zo blijft de boom het mooist en kan hij blijven groeien. Een Photinia als leiboom geplaatst in kuip of pot heeft tevens meer water nodig dan een Photinia als leiboom geplaatst in de volle grond.

  Hoe oud is de leiboomvariant van de Photinia bij aanschaf?

  Een Photinia als leiboom van Bomenbezorgd.nl is vaak 5 tot 7 jaar oud wanneer hij verkocht wordt.

  Kan de Photinia als leiboom het gehele jaar aangeplant worden?

  Ja, de photinia als leiboom kan het hele jaar aangeplant worden. 
  Wanneer de glansmispel als leiboom aangeplant wordt in het groeiseizoen is het belangrijk de boom dagelijks voldoende water te geven.

  Hoe groot kan de lei Photinia worden?

  De Photinia als leiboom kan, wanneer de boom nooit gesnoeid wordt, een totale hoogte bereiken van 4,5 tot 5 meter.
  Echter, wanneer deze leiboom jaarlijks gesnoeid wordt zal de boom niet veel hoger worden dan de bovenkant van het leischerm.

  Voordelen van de Photinia als leiboom

  Naast het feit dat de boom een hoge sierwaarde heeft, is de Photinia als leiboom ook een bloesemboom. De boom krijgt in mei-juni prachtige witte bloemen. Voor in de kleine tuin is deze boom zeer geschikt, want heel hard groeien doet deze boom niet. De lei Photinia is bij uitstek de beste boom die privacy biedt in uw tuin. Daarnaast kan de boom wind goed verdragen en staat hij het liefst op een plek waar zon is of halfschaduw.

  De ideale boom voor privacy

  De Photinia als leiboom kan goed toegepast worden in de tuin om meer privacy te creëren. Door het groenblijvende leischerm kan bijvoorbeeld de inkijk van je buren worden afgedekt. Meestal wordt een lei Photinia geplant vlakbij de erfgrens, zoals een schutting, muurtje of haag. Deze leiboom wordt in het geval van plaatsing bij een schuttig, muurtje of haag als verlengstuk (in de hoogte) gebruikt. Hiermee creëer je gelijk een mooie, groene wand in je eigen tuin.

  Snoeien van een Photinia als leiboom

  De Photinia als leiboom, oftewel de glansmispel als leiboom, hoeft maar 1 keer per jaar gesnoeid te worden. Snoei de boom na de bloei in mei/juni tot een egaal leischerm. Dit snoeien kan het beste gedaan worden met een heggenschaar. Hiermee creëer je als het ware een haag op stam. Wanneer de Photinia dusdanig hard groeit is het mogelijk om de boom eind juli nog een keer 'lichtjes' te snoeien. 

  Al met al is de Photinia fraseri 'Red Robin' een leiboom met weinig onderhoud.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2756 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Aanplanttips voor de Photinia als leiboom

  Zoals hierboven genoemd, wordt de Photinia als leiboom vaak gebruikt tegen inkijk van buren. Om deze privacy te creëren heb je vaak 1 of meer leibomen nodig om de inkijk goed af te dekken. Het is mogelijk om meerdere leibomen tegen elkaar aan te zetten. 
  Wanneer de leibomen precies tegen elkaar aangezet worden, heb je de minste inkijk. Wanneer de leibomen iets verder uit elkaar worden gezet, zorgt dat in het begin voor wat minder privacy. Er zit dan immers een lege ruimte tussen.


  Om een mooie 'wand' of 'haag' op stam te creëren adviseren wij om de leibomen altijd met de leischermen aan elkaar te koppelen. Hiervoor hebben wij speciaal de leibomen aankoppelset. In deze aankoppelset zitten bamboe stokken en boom binddraad, waarmee je 1 geheel kunt maken van alle leibomen.
  Wij adviseren bij bladhoudende leibomen altijd boompalen te plaatsen bij het aanplanten. Deze boompalen zorgen voor meer stevigheid en zorgen er tevens voor de bomen niet omwaaien.