Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4071 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Magnolia grandiflora

De Magnolia grandiflora is misschien wel een van de mooiste bomen in het assortiment van Bomenbezorgd.nl. Deze boom behoort, naast de categorie bloesemboom, ook tot de mediterrane bomen en is vaak te zien in Spanje en Italië. De Magnolia grandiflora van Bomenbezorgd.nl wordt dan ook rechtstreeks geïmporteerd uit Noord-Spanje. 

 • Prachtige bronskleurige/groene bladeren
 • Unieke boom
 • Bladhoudende magnolia
 • Witte tulpvormige bloemen

Vraag offerte aan

Magnolia grandiflora halfstam
Magnolia grandiflora halfstam
 • Stamomtrek 4 - 8 cm
 • Stamhoogte 80 - 90 cm
 • Totaalhoogte 130 - 150 cm
€ 99,95
Bekijk product
Magnolia grandiflora
Magnolia grandiflora
 • Stamomtrek 6 - 8 cm
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 149,95
Bekijk product
Magnolia grandiflora
Magnolia grandiflora
 • Stamomtrek 8 - 10 cm
 • Totaalhoogte 250 - 300 cm
€ 249,95
Bekijk product
Magnolia grandiflora
Magnolia grandiflora
 • Stamomtrek 10 - 12 cm
 • Totaalhoogte 300 - 350 cm
€ 379,95
Bekijk product
Magnolia grandiflora
Magnolia grandiflora
 • Stamomtrek 12 - 14 cm
 • Totaalhoogte 350 - 400 cm
€ 389,95
Bekijk product
Magnolia grandiflora
Magnolia grandiflora
 • Stamomtrek 14 - 16 cm
 • Totaalhoogte 400 - 450 cm
€ 479,95
Bekijk product
Magnolia grandiflora
Magnolia grandiflora
 • Stamomtrek 16 - 18 cm
 • Totaalhoogte 450 - 500 cm
€ 549,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Magnolia grandiflora
Magnolia grandiflora
 • Stamomtrek 20 - 25 cm
 • Totaalhoogte 500 - 600 cm
€ 999,95
Bekijk product
Magnolia grandiflora
Magnolia grandiflora
 • Stamomtrek 18 - 20 cm
 • Totaalhoogte 500 - 550 cm
€ 769,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Leimagnolia 200 cm
Leimagnolia 200 cm
 • Stamomtrek 8 - 10 cm
 • Stamhoogte 200 - 200 cm
 • Totaalhoogte 320 - 320 cm
€ 229,95
Bekijk product
Leimagnolia 240 cm
Leimagnolia 240 cm
 • Stamomtrek 12 - 14 cm
 • Stamhoogte 240 - 240 cm
 • Totaalhoogte 360 - 360 cm
€ 359,95
Bekijk product
Magnolia grandiflora vierkantdak 190 cm stamhoogte
Magnolia grandiflora vierkantdak 190 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Stamhoogte 190 - 200 cm
 • Totaalhoogte 200 - 220 cm
€ 264,95
Bekijk product
Magnolia grandiflora solitair
Magnolia grandiflora solitair
 • Totaalhoogte 250 - 300 cm
€ 399,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Voordelen van de Magnolia grandiflora

De Magnolia grandiflora staat het liefst op een beschutte plek in de zon of halfschaduw. De boom is winterhard tot een temperatuur van -16 graden Celcius en kan (zee)wind goed verdragen. De Magnolia grandiflora krijgt in Nederland steeds meer bekendheid en wordt steeds vaker toegepast, omdat de winters in Nederland milder worden. Het feit dat de boom bladhoudend is en een hoge sierwaarde heeft, maak de Magnolia grandiflora een aanwinst voor elke Nederlandse tuin! 

Bloeiwijze

De Magnolia grandiflora steelt de show vanwege het grote blad dat aan de bovenkant donkergroen is en aan de onderkant brons/bruin van kleur. In juni/juli krijgt de boom prachtige witte tulpvormige bloemen. Daarnaast is de boom ook nog eens jaarrond groen en dus bladhoudend!

Snoei van de Magnolia grandiflora

De Magnolia grandiflora is een van de meest onderhoudsvriendelijke bomen en heeft weinig tot geen snoei nodig. De wintergroene Magnolia bomen van Bomenbezorgd.nl zijn jarenlang door ervaren kwekers gesnoeid en opgekweekt. Hierdoor zijn de bomen 'rijp' om te verkopen en is snoei bijna niet meer nodig, omdat hier al voor gezorgd is. 

Mocht de bloesemboom na enkele jaren toch uit vorm raken dan kan je de boom een klein beetje snoeien en de diverse takken terug knippen om zo de vorm terug te krijgen. Indien u de boom snoeit, doe dit pas na de bloei of in de zomer. 

Verzorgingstips

De Magnolia grandiflora is een van de meest onderhoudsvriendelijke bomen en heeft weinig tot geen snoei nodig. De wintergroene Magnolia's van Bomenbezorgd.nl zijn jarenlang door ervaren kwekers gesnoeid en opgekweekt. Hierdoor zijn de bomen 'rijp' om te verkopen en is snoei bijna niet meer nodig, omdat hier al voor gezorgd is.

Mocht de boom na enkele jaren toch uit vorm raken dan kan je de boom een klein beetje snoeien en de diverse takken terug knippen om zo de vorm terug te krijgen. Indien u de boom snoeit, doe dit pas na de bloei of in de zomer.

De Magnolia grandiflora heeft per formaat een bepaalde leeftijd. Hieronder ziet u de formaten met bijbehorende leeftijdscategorie:
- 8-10 cm stamomtrek: 5/6 jaar 
- 10-12 cm stamomtrek: 6/7 jaar
- 12-14 cm stamomtrek: 7/9 jaar

De Magnolia grandiflora is een winterharde boom tot een bepaalde temperatuur. Bij kortstondige temperaturen van -16 graden Celsius of meer is er kans op vorstschade. Wanneer er een (strenge) vorstperiode aankomt en de grond nog niet bevroren is, is het belangrijk om de grond rondom de stam van de wintergroene Magnolia goed nat te maken. Wanneer er vorst komt en de bovenste laag van de grond bevriest, kan er geen water meer naar de wortels.

In de meeste gevallen drogen bladhoudende bomen uit gedurende een vorstperiode, maar door de grond nat te maken voordat het gaat vriezen wordt de kans op uitdrogen een stuk minder. De boom heeft dan nog vocht die hij op kan nemen, zodat de bladeren van de boom nog kunnen verdampen wanneer de zon schijnt.

De Magnolia grandiflora geplaatst in een pot of kuip zijn gevoeliger voor vorst omdat de wortels van deze boom in een pot of kuip zitten. Een kuip of pot staat boven de grond, waardoor de gehele pot kan bevriezen. Wortels kunnen dan geen vocht meer opnemen en daardoor droogt de boom uit. Belangrijk is om de wortels van een bladhoudende Magnolia geplaatst in een pot goed nat te maken voordat het gaat vriezen en de pot eventueel in te dekken met dikke doeken en/of warmtelint. Wanneer er mogelijkheid is om de boom in pot of kuip te verplaatsen naar een warmere plek raden wij dit ten zeerste aan.

Na een (strenge) vorstperiode kan de Magnolia grandiflora een deel van het oude blad laten vallen. Vaak gebeurt dit in het voorjaar, wanneer de boom weer wil gaan groeien. De oudere bladeren die te veel geleden hebben door de vorst laat de boom vallen, omdat het anders te veel energie kost om zichzelf te herstellen. Meestal na het uitvallen van een aantal bladeren volgen er gelijk nieuwe bladeren, waardoor eventuele vorstschade niet meer te zien is. 

Ja, deze bladhoudende Magnolia kan geplant worden in een pot of kuip. Echter, wanneer u deze Magnolia plant in een pot of kuip is hij wel gevoeliger voor vorst dan wanneer u hem in de volle grond plant (zie: wat moet ik doen voor of na een (strenge) vorstperiode?).

Wanneer u de Magnolia grandiflora plant in een pot of kuip is het belangrijk dat hij regemelmatig water toegediend krijgt.

In Nederland kan de Magnolia grandiflora een maximale hoogte bereiken van ongeveer 6 tot 10 meter. Dit geldt echter alleen als de boom nooit gesnoeid is. Door de topjes van de boom een keer per jaar terug te snoeien, beperk je zelf de hoogte van de boom. 

Ja, de Magnolia grandiflora kan het hele jaar door worden aangeplant. Belangrijk is wel dat de boom na aanplanten in het groeiseizoen voldoende water krijgt. Ons advies is om deze groenblijvende Magnolia niet aan te planten rondom vorst periodes.

De Magnolia grandiflora heeft na aanplant water nodig, met name wanneer de boom begint te groeien in het groeiseizoen. Ook bij droge en warme periodes adviseren wij om de boom dagelijks water te geven. Dit advies geldt voor bomen die in de volle grond staan.

Een Magnolia grandiflora die geplant is een pot of kuip heeft over het algemeen meer water nodig. Ook hiervoor geldt dat u de boom in het groeiseizoen en bij langdurige droge, warme periodes dagelijks water moet geven. Hoeveel water dit precies moet zijn is lastig te zeggen, omdat dat afhangt van het type grondsoort, de standplaats, de potmaat en de weersomstandigheden. Wanneer u twijfelt of advies wil over het geven van water, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4071 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Magnolia grandiflora aanplanten in je tuin

Omdat de Magnolia grandiflora niet zo hard groeit (in Nederland), is het en redelijk prijzige boom. Het is daarom belangrijk dat de boom op de juist plek in uw tuin wordt gezet, zodat u er lang plezier van kan hebben. Ons advies is om een Magnolia grandiflora te plaatsen op een beschutte plek waar weinig noorder- /oostenwind kan komen. Hierdoor worden eventuele strenge vorstperiodes verdraagzamer voor de boom. De boom groeit op elke grondsoort, dus daar hoeft u met plaatsing niet per se rekening mee te houden.
De Magnolia grandiflora kan de 'eyecatcher' van uw tuin worden en daarom is het belangrijk om de boom een plek te geven waar hij de ruimte heeft om te groeien. Daarnaast kan de boom ook dienen als stukje privacy of bedekking van uw tuin. Zo kan hij de inkijk van buren verminderen of bijvoorbeeld een niet zo mooie achtergrond bedekken. 

Om een unieke boom als de Magnolia grandiflora de eer te geven die hij verdient, is het mooi om de boom vanaf onderen te verlichten met bijvoorbeeld spots. 

Bladhoudende Magnolia

de Magnolia grandiflora is een van de weinige magnolia's die bladhoudend is en dat maakt deze boom uniek. De Magnolia grandiflora komt oorspronkelijk uit het zuidoostelijke gedeelte van de Verenigde Staten. Deze magnolia wordt ook veel toegepast in het zuiden van Europa en daarom kan deze boom ook gezien worden als mediterrane boom. Wanneer je deze boom in de tuin hebt staan voel je meteen die mediterrane sfeer. Dit komt doordat de Magnolia grandiflora over veel kleuren beschikt. Daarnaast heeft de boom ook een prachtige grijsbruine bast. 
Doordat de Magnolia grandiflora bladhouden is, kan hij ook aangeplant worden om uw tuin het gehele jaar van privacy te voorzien.