Menu
 • Bomenzoeker
 • Granaatappelbomen

  De granaatappel is dé exotische vrucht tegenwoordig: heerlijk om te eten, maar ook prachtig om te zien. Koop uw granaatappelboom bij Bomenbezorgd.nl en laat deze binnen 6 dagen thuis bezorgen. De granaatappelboom komt rechtstreeks van onze Spaanse kweker, waardoor we de kwaliteit en volheid van de plant waarborgen.

  • Eigen kwekerij
  • Rechtstreeks van onze Spaanse kweker
  • Een score van 9,5
  • Binnen een week in huis

  Granaatappelboom

  • Stamomtrek 10 - 12 cm
  • Totaalhoogte 120 - 140 cm
  € 184,95

  Granaatappelboom

  • Stamomtrek 30 - 40 cm
  • Totaalhoogte 150 - 160 cm
  € 314,95

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Granaatappelboom verzorging

  Een granaatappelboom doet het op zijn best wanneer u hem een zonnige standplaats geeft. Hij heeft niet veel verzorging nodig: een licht vochtige grond is voldoende. De boom kan tot wel zes meter hoog worden. De granaatappelboom verliest zijn bladeren in droge periodes en komt in bloei tussen juni en september. Bescherm de knoppen en takken tegen bevriezing bij een temperatuur onder -15°C. Maak hiervoor gebruik van vliesdoeken.

  Het aanplanten van uw granaatappelboom

  Kies bij voorkeur een standplaats in de volle zon en plant de boom in een stuk grond waarbij het water goed afgevoerd wordt. Plant u de boom in een pot? Zorg er dan voor dat er voldoende gaten onder in de pot zitten en u gebruikmaakt van hydrokorrels. Granaatappelbomen passen zich aan de grond waarin ze geplant zijn aan, zolang al het water maar goed afgevoerd wordt. Plant de boom in het voorjaar na de laatste vorst. We adviseren u om bij iedere boom een aanplantpakket te bestellen, zodat de boom stevig tussen twee boompalen staat en de wortels de tijd krijgen om diep te gronden tot hij zijn eigen balans vindt.

  Het symbool van de vruchtbaarheid

  De Latijnse benaming voor de granaatappelboom is Punica granatum. Granatum is afgeleid van het woord granum, het Latijnse woord voor korrel. Vanwege de vele zaden werd er in de Griekse tijd gedacht dat het eten van granaatappels de vruchtbaarheid vergrootte. De oude Grieken bleken er niet volledig naast te zitten, want tegenwoordig is vastgesteld dat de granaatappel ook een afrodisiacum (lustopwekkend middel) is, omdat het een invloed op het testosteronniveau bij mannen en vrouwen heeft.

  Verwijzingen naar de granaatappelboom

  De granaatappelboom werd in de geschiedenis door verschillende culturen geprezen vanwege zijn vorstelijke uitstraling en gezonde eigenschappen. De plaatsnaam Granada in Spanje is bijvoorbeeld afgeleid van de granaatappel. Ook de handgranaat is vanwege zijn vorm naar de granaatappel vernoemd.

  Een granaatappelboom bestellen

  U kunt een granaatappelboom kopen door naar de juiste productpagina te gaan en vervolgens een keuze te maken tussen een kleine of grote granaatappelboom. Vink aan of u uw granaatappelboom vooraf wilt laten snoeien of uw granaatappelboom op locatie wilt laten planten. Plaats de granaatappelboom in uw winkelmand en reken af met iDEAL, creditcard of overboeking. Als extra service bieden we u ook de mogelijkheid om achteraf met pin te betalen. We leveren uw granaatappelboom binnen een week bij u thuis!

  Heeft u een vraag? Stel deze via onze chat rechts onderin uw beeldscherm. We beantwoorden uw vragen direct. Zijn we offline? Dan beantwoorden we uw vraag op een later tijdstip of belt u naar 06 14 80 97 45.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.4 uit 257 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh