Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • U kunt bij ons nog steeds online bestellen en onze bezorgers komen gewoon bij u leveren. Wij houden ons verder scherp aan de voorschriften van het RIVM.
  In verband met de drukte is onze levertijd langer dan u van ons gewend bent. Excuus voor het ongemak.

  Olijfbomen

  Onze olijfbomen zijn winterhard en geschikt voor het Nederlandse klimaat. De olijfboom bloeit van april tot juni en geeft mooie bloemen. We leveren de olijfbomen binnen 5 werkdagen in uw tuin af. Wij importeren de olijfbomen zelf en letten zorgvuldig op de volheid en kwaliteit van de olijfboom. Zo zijn we in staat om de kwaliteit hoog te houden.

  • Olijfbomen van 80 t/m 220 cm hoog
  • Betaal veilig met iDeal of AfterPay
  • Olijfboom kopen vanaf €37,95
  • Beoordeeld met een 9.4
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Veelgestelde vragen

  Hoe groot wordt een olijfboom?

  Bomenbezorgd.nl levert de olijfboom ‘Olea Europea’ in diverse stamhoogtes van minstens 80 cm hoog en maximaal 220 cm hoog. Olijfbomen kunnen tot wel 8 meter hoog worden.

  Hoe snel groeit een olijfboom?

  Olijfbomen groeien traag en daardoor zijn ze ideaal voor in de tuin. Een olijfboom kan meters breed worden, maar dat zal honderden jaren duren. Hoe dikker de stam, des te ouder de olijfboom is. Per jaar groeit een olijfboom ongeveer 1 cm in de breedte. Een olijfboom groeit jaarlijks ongeveer 10 – 15 cm in de hoogte. Wanneer de olijfboom een leeftijd van 50 jaar bereikt, zal de groei geleidelijk afnemen.

  Hoe moet ik een olijfboom snoeien?

  Lange uitlopers van een olijfboom kunt u met een snoeischaar snoeien. Ook wortelloot of lage takken op de stam van de boom snoeit u met een schaar.

  Wanneer moet ik een olijfboom snoeien?

  Een olijfboom hoeft niet jaarlijks gesnoeid te worden, maar u mag de boom in principe het hele groeiseizoen snoeien. De olijfboom kunt u het beste snoeien rond maart/april, als de winter voorbij is.

  Wanneer staan olijfbomen in bloei?

  De olijfboom ‘Olea Europea’ heeft prachtige roomwitte bloemen. Als de winter mild is geweest en het voorjaar zonnig, zal de olijfboom eind mei/begin juni bloemen geven. Wanneer de temperatuur voor een lange periode hoog blijft en de zomer lang duurt, is er een kans dat de olijfboom vruchten geeft. Het duurt vaak minimaal 5 jaar voordat de olijfboom vruchten kan geven.

  Is de olijfboom ‘Olea Europea’ winterhard?

  Onze olijfbomen zijn redelijk winterhard. Over het algemeen geldt: hoe groter de olijfboom, hoe beter hij tegen kou en vorst kan. Vooral olijfbomen met een stamomtrek van meer dan 20 cm zijn geschikt voor het Nederlandse klimaat, omdat ze (korte) periodes met temperaturen van -3˚C kunnen verdragen. Wanneer er meerdere dagen vrieskou wordt voorspeld, raden we aan om de olijfboom preventief met een beschermhoes te beschermen. Hierdoor blijft de olijfboom langer mooi. Heeft u een klein olijfboompje? Dan raden we aan om de boom bij vrieskou uit de wind en onder een afdak te zetten.

  Wat is de prijs van een olijfboom?

  De prijzen van olijfbomen variëren sterk: vooral de grootte en leeftijd van de olijfboom zijn bepalend voor de prijs. Onze ‘Olea Europea’ olijfbomen kosten tussen de € 99,95 en € 454.95.

  Moet ik een olijfboom in pot of in volle grond planten?

  Olijfbomen groeien goed in standaard potgrond. Door regelmatig kalk toe te voegen en langzaam werkende kunstmest te gebruiken, zal de boom prima groeien. Ook raden we aan om aan de onderkant van de pot een combinatie van compost en kleikorrels toe te voegen. Hierdoor wordt potgrond luchtig, waardoor het wateroverschot makkelijk wegloopt.

  Olijfboom verpotten

  Een paar tips voor het verpotten van een olijfboom in pot: Verpot de olijfboom om de 3 jaar. Bij het verpotten van de olijfboom raden we aan om direct wat nieuwe potgrond toe te voegen en deze grond te mengen met klei of leem. Haal voorzichtig wat grond los van de kluit en vul deze ruimte op met verse grond als het niet mogelijk is om de olijfboom in een grotere pot te plaatsen.

  Hoe moet ik een olijfboom verzorgen?

  Olijfbomen houden van milde winters. Daarom zijn deze bomen erg geschikt als kuipplant. Wanneer er geen kans meer is op vorst, plaatst u de olijfboom buiten. De olijfboom overwintert het beste met een temperatuur tussen de 2 – 10 graden Celsius. Zodra het weer lijkt te gaan vriezen, plaatst u de olijfboom weer binnen. Het is ook mogelijk om de olijfboom in volle grond te zetten. Vooral bomen met een stamomtrek van meer dan 20 cm zijn hiervoor geschikt. De grond rond de olijfboom mag niet te nat zijn, maar mag ook niet uitdrogen. Als de bladeren opkrullen, is de potgrond te nat. Zorg dat de grond niet langdurig te nat blijft, want dan gaan de wortels rotten.

  Olijfboom kopen bij Bomenbezorgd.nl

  Bij Bomenbezorgd koopt u olijfbomen van topkwaliteit. Onze groenspecialisten bezorgen de bomen zelf bij u aan huis, zodat u bent verzekerd van het beste transport: dat is de bezorgservice van Bomenbezorgd.nl. Onze bezorgservice is gratis bij bestellingen vanaf € 50,-. Al onze olijfbomen worden dus gratis bezorgd.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.4 uit 700 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Neem contact op

  We helpen u graag bij het kiezen van de juiste olijfboom. Ook geven we u graag meer informatie over het verzorgen van olijfbomen. Neem contact met ons op:

  Klantenservice