Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Australische koningspalm

  Het is de koning onder de palmen, zeker wanneer je deze palmen ziet in warme gebieden waarbij exemplaren te zien zijn 8 meter of hoger: de Australische koningspalm. Bij bomenbezorgd hebben wij(gelukkig) kleinere koningspalmen beschikbaar die je goed kan gebruiken als kuipplant op het terras in de zomer. Daarnaast is deze Archontophoenix alexandrae zeer goed toepasbaar als kamerplant. Door de opvallende stam en prachtige groene vederbladeren een echte eyecatcher! Australische koningspalmen worden rechtstreeks geïmporteerd bij de kweker, om onze klanten te voorzien van de beste kwaliteit tegen een scherpe prijs!

   

  • Prachtige palmboom voor binnen en buiten als kuipplant
  • Mooie stam met prachtige vederbladeren
  • Redelijk makkelijk in onderhoudt
  • Een ware koning onder de palmen

   

   

  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Hoe wordt mijn bestelling bezorgd?

  Wij bezorgen bijna alles met een eigen bezorgdienst. Door onze kennis en ervaring waarborgen wij de kwaliteit van bomen en planten tijdens transport. De bezorger heeft verstand van bomen en kan tijdens het afleveren nog wat handige tips geven. Wanneer de plek goed te bereiken is tot in de tuin wordt de bestelling daar afgeleverd.Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk.

  Doorgaans bezorgen wij binnen 5 werkdagen in heel Nederland en België (Vlaanderen). Voor leveren op de wadden eilanden wordt een meerprijs gerekend. 
  Bestellingen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Kleine bomen en planten worden met de post verstuurd in speciale verpakking. Ervaar het gemak van onze gratis bezorgservice en geniet van de beste bomen van bomenbezorgd.nl!

  Let op: Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk. Hierover eerst overleg, er kan meerprijs voor gerekend worden.

  Kan ik jaarrond een boom bestellen en aanplanten?

  Ja, bomen en planten kunt u het hele jaar door bestellen en aanplanten. Wanneer een boom aangeplant wordt in een warme en droge periode is het erg belangrijk om de boom dagelijks voldoende water te geven. 
  Daarnaast is het niet mogelijk om bomen te planten wanneer het vriest, de grond is immers te hard om een gat te kunnen graven. Voor de meeste mediterrane bomen adviseren wij deze aan te planten vanaf maart elk jaar (wanneer de kans op strenge vorst nihil is).

  Wat houdt de stamhoogte in?

  De stamhoogte wordt bepaald op basis van de laagste taken aan de stam. Dus wanneer een boom met een stamomtrek van 6/10cm een stamhoogte heeft van 160cm, bevinden de laagste taken van de boom zich dus op 160cm. De stamhoogte is altijd afhankelijk van de boom en kan dus variëren. De onderstaande correlaties dienen daarom enkel als indicatie:

  – Bomen met een stamomtrek van 6 tot 10 cm hebben een stamhoogte tussen de 160 cm en 180 cm.
  – Bomen met een stamomtrek van 10 tot 14 cm hebben een stamhoogte tussen de 180 cm en 220 cm.
  – Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 cm hebben een stamhoogte tussen de 200 cm en 240 cm.

  Hoe wordt de stamomtrek gemeten?

  De stamomtrek wordt gemeten op 75 tot 100cm boven de kluit/pot/wortels van de boom. Op het dikste punt op deze hoogte wordt een meetlint om de boom heen gedaan om het formaat te bepalen. 

  Zijn de prijzen van bomenbezorgd.nl inclusief of exclusief BTW?

  De prijzen van onze producten zijn inclusief BTW.

  Zijn boompalen en boom bevestigingsband wel nodig bij het planten van een boom?

  Wij adviseren al onze klanten om altijd bij elke boom gebruik te maken van 2 boompalen en boom bevestigingsband . Dit voorkomt het scheefwaaien of omwaaien van de boom. Mocht dit gebeuren dan scheuren er mogelijk wortels af en is de kans erg groot dat de boom doodgaat. Kiest u ervoor om toch geen gebruik te maken van de boompalen en het boom bevestigingsband? Dan heeft u ook geen recht op garantie wanneer de boom doodgaat. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

  Wanneer kan ik de boompalen en bevestigingsband weghalen?

  U kunt de boompalen en alle andere toebehoren na drie groeiseizoenen verwijderen. Wij raden het af om dit eerder te doen, omdat de boom dan nog niet goed geworteld is in de grond. Hierdoor staat hij nog niet sterk genoeg en is de kans op omwaaien en afsterven groot.

  Kan ik ook met de vorst een boom bestellen en planten?

  Dit is mogelijk maar we raden het u niet aan. Bij vorst is de grond bevroren en kunnen wij de bomen niet meer rooien van onze kwekerij, omdat de bevroren grond voor ernstige wortelschade kan zorgen. Mocht u toch een boom willen bestellen in een vorst periode, dan nemen wij binnen 24 uur na de bestelling contact met u op over de beste levertijd in verband met de vorst.

  Is de totaalhoogte van een boom de hoogte zonder kluit meegerekend?

  Ja, de totaalhoogte van een boom of plant is de hoogte zonder kluit meegerekend. De totaalhoogte wordt gemeten vanaf de bovenkant van de kluit tot aan het laatste reikende takje. 

  Australische koningspalm kopen

  Verzorging van de Archontophoenix alexandrae

   

  De Archontophoenix alexandrae is een prachtige palmboom die op elk terras of kamer niet zou weerstaan. Door zijn schoonheid heeft hij veel bekijks, en om deze Australische koningspalm zo te houden hebben we nog wat verzorgingstips.  Belangrijk is bij aanschaf van de Archontophoenix alexandrae dat je nadenkt over de standplaats, bewatering en bemesting.

   

   

  Standplaats van de Australische koningspalm

   

  De Archtontophoenix alexandrae kun je in ons klimaat het beste gebruiken als kuipplant buiten op het terras of in de tuin. Wij adviseren wel om deze palm vanaf oktober tot en met maart/april binnen te laten overwinteren. Wanneer de boom buiten staat te pronken, zorg er wel voor dat hij op een zonnige plek staat. De Australische koningspalm is ook een perfecte palm voor binnen. Geniet van extra sfeer en luchtzuivering in huis door deze bloedmooie koningspalm. Wanneer deze palmboom binnen komt te staan is het belangrijk dat deze bij het raam staat, om minimaal 3 uur zonlicht op te kunnen vangen.

   

  De Archontophoenix water geven

  De Australische koningspalm heeft tijdens zijn groei periode(vaak vanaf april tot en met september) veel water nodig. We benadrukken om deze palmboom bij warm weer elke dag water te geven. In de groeiperiode is het belangrijk om de grond altijd goed vochtig te houden. Wanneer de koningspalm te weinig water krijgt onttrekt hij het vocht uit de bladeren en zal de boom er slecht uit komen te zien. In de winter daarentegen heeft de Archontophoenix weinig water nodig, dit komt simpelweg omdat de palm dan niet groeit en dus minder vocht nodig heeft. Houdt dan de potkluit lichtvochtig.

   

  Bemesting van de koningspalm

   

  Deze palmboom vraagt tijdens het groeiseizoen 4 tot 5 keer een toediening van palmenmeststof, zo houd je de palm mooi groen.

   

  De Archontophoenix overpotten

  Wij adviseren om bij aanschaf van de Australische koningspalm de palm over te potten in een pot die 20 procent groter en breder is dan de pot waar hij uit komt. De perfecte tijd om de Archontophoenix over te potten is in het voorjaar. Ten slotte adviseren wij om deze palm om de 2 jaar over te potten.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2884 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh