Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Bamboepalmen

  De bamboepalm heeft een prachtige en tevens exotische look die elke plantenliefhebber zijn hart doet veroveren. De naam bamboepalm heeft hij te danken aan de stammen van deze palm die redelijk lijken op dat van bamboe.  De Rhapis heeft mooie groene waaiervormige bladeren. Bij uitstek de meest ideale plant die weinig licht vereist. De Rhapis excelsa kan goed gedijen in de schaduw of halfschaduw, daarnaast is deze plant ook zeer onderhoudsvriendelijk. Kortom een mooie plant waarbij je weinig verkeerd kunt doen als het gaat om onderhoudt!

  • Perfecte plant voor binnenshuis en kantoor
  • De bamboepalm heeft weinig zonlicht nodig
  • Prachtige exotische en tropische look
  • Hoogwaardige kwaliteit tegen de scherpste prijs
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo
  Bamboepalm

  Bamboepalm

  • Totaalhoogte 60 - 80 cm
  € 59,95
  Bamboepalm

  Bamboepalm

  • Totaalhoogte 80 - 100 cm
  € 84,95
  Bamboepalm

  Bamboepalm

  • Totaalhoogte 100 - 120 cm
  € 129,95

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Hoe wordt mijn bestelling bezorgd?

  Wij bezorgen bijna alles met een eigen bezorgdienst. Door onze kennis en ervaring waarborgen wij de kwaliteit van bomen en planten tijdens transport. De bezorger heeft verstand van bomen en kan tijdens het afleveren nog wat handige tips geven. Wanneer de plek goed te bereiken is tot in de tuin wordt de bestelling daar afgeleverd.Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk.

  Doorgaans bezorgen wij binnen 5 werkdagen in heel Nederland en België (Vlaanderen). Voor leveren op de wadden eilanden wordt een meerprijs gerekend. 
  Bestellingen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Kleine bomen en planten worden met de post verstuurd in speciale verpakking. Ervaar het gemak van onze gratis bezorgservice en geniet van de beste bomen van bomenbezorgd.nl!

  Let op: Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk. Hierover eerst overleg, er kan meerprijs voor gerekend worden.

  Kan ik jaarrond een boom bestellen en aanplanten?

  Ja, bomen en planten kunt u het hele jaar door bestellen en aanplanten. Wanneer een boom aangeplant wordt in een warme en droge periode is het erg belangrijk om de boom dagelijks voldoende water te geven. 
  Daarnaast is het niet mogelijk om bomen te planten wanneer het vriest, de grond is immers te hard om een gat te kunnen graven. Voor de meeste mediterrane bomen adviseren wij deze aan te planten vanaf maart elk jaar (wanneer de kans op strenge vorst nihil is).

  Wat houdt de stamhoogte in?

  De stamhoogte wordt bepaald op basis van de laagste taken aan de stam. Dus wanneer een boom met een stamomtrek van 6/10cm een stamhoogte heeft van 160cm, bevinden de laagste taken van de boom zich dus op 160cm. De stamhoogte is altijd afhankelijk van de boom en kan dus variëren. De onderstaande correlaties dienen daarom enkel als indicatie:

  – Bomen met een stamomtrek van 6 tot 10 cm hebben een stamhoogte tussen de 160 cm en 180 cm.
  – Bomen met een stamomtrek van 10 tot 14 cm hebben een stamhoogte tussen de 180 cm en 220 cm.
  – Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 cm hebben een stamhoogte tussen de 200 cm en 240 cm.

  Hoe wordt de stamomtrek gemeten?

  De stamomtrek wordt gemeten op 75 tot 100cm boven de kluit/pot/wortels van de boom. Op het dikste punt op deze hoogte wordt een meetlint om de boom heen gedaan om het formaat te bepalen. 

  Zijn de prijzen van bomenbezorgd.nl inclusief of exclusief BTW?

  De prijzen van onze producten zijn inclusief BTW.

  Zijn boompalen en boom bevestigingsband wel nodig bij het planten van een boom?

  Wij adviseren al onze klanten om altijd bij elke boom gebruik te maken van 2 boompalen en boom bevestigingsband . Dit voorkomt het scheefwaaien of omwaaien van de boom. Mocht dit gebeuren dan scheuren er mogelijk wortels af en is de kans erg groot dat de boom doodgaat. Kiest u ervoor om toch geen gebruik te maken van de boompalen en het boom bevestigingsband? Dan heeft u ook geen recht op garantie wanneer de boom doodgaat. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

  Wanneer kan ik de boompalen en bevestigingsband weghalen?

  U kunt de boompalen en alle andere toebehoren na drie groeiseizoenen verwijderen. Wij raden het af om dit eerder te doen, omdat de boom dan nog niet goed geworteld is in de grond. Hierdoor staat hij nog niet sterk genoeg en is de kans op omwaaien en afsterven groot.

  Kan ik ook met de vorst een boom bestellen en planten?

  Dit is mogelijk maar we raden het u niet aan. Bij vorst is de grond bevroren en kunnen wij de bomen niet meer rooien van onze kwekerij, omdat de bevroren grond voor ernstige wortelschade kan zorgen. Mocht u toch een boom willen bestellen in een vorst periode, dan nemen wij binnen 24 uur na de bestelling contact met u op over de beste levertijd in verband met de vorst.

  Is de totaalhoogte van een boom de hoogte zonder kluit meegerekend?

  Ja, de totaalhoogte van een boom of plant is de hoogte zonder kluit meegerekend. De totaalhoogte wordt gemeten vanaf de bovenkant van de kluit tot aan het laatste reikende takje. 

  Bamboepalm kopen

   

  Verzorging van de Rhapis excelsa

   

  De Rhapis excelsa is een palmboom die niet winterhard is en alleen geschikt is als kamerplant of balkon-en terrasplant in de zomer. Zoals we weten houdt deze bamboepalm niet van teveel zon, en wat heeft dat voor een gevolgen qua verzorging? Zoals watergift, voeding en verpotten van deze palm.

   

   

  De bamboepalm water geven

   

  Een Rhapispalm verbruikt minder water dan andere planten die meer lichtbehoefte hebben. Belangrijke vuistregel voor deze Rhapis excelsa is dat de kluit in de pot altijd lichtvochtig moet zijn. Schroef het watergeven alleen op wanneer deze plant op een lichtere plek komt te staan of wanneer de temperatuur stijgt in de omgeving. Verder is het belangrijk om te weten dat de wortels niet frequentief in het water staan, dit kan wortelrot veroorzaken, wat de groei belemmerd van deze Rhapispalm.

   

  De Bamboepalm verpotten

   

  Wanneer je een Rhapis excelsa gekocht hebt bij bomenbezorgd.nl adviseren wij om de palm over te planten in een pot die minimaal 20 procent groter is dan de pot waar hij uit komt. Zo hebben de wortels ruimte om nieuwe voeding uit de grond te halen, daarnaast kan de nieuwe grond ook meer vocht vasthouden voor de plant. Zo zorg je er uiteindelijk voor dat de palm mooi groen blijft en kan groeien. Ten slotte adviseren wij overpotten van deze Rhapis palm om de 2/3 jaar (afhankelijk van zijn standplaats).

   

   

  De Rhapis excelsa snoeien

   

  Snoei alleen bruin wordende bladeren of bladerpunten weg, dit zijn bladeren die vaak onderaan de boom zitten. Het bruin worden van deze bladeren is een natuurlijk proces van deze plant. Wanneer boven in de plant de bladeren bruin worden is dit vaak gevolg van te veel water of te weinig water. Wanneer de bladeren geel kleuren kan dit het gevolg zijn dat de bamboepalm teveel (felle) zonlicht krijgt.

   

   

  Bamboepalm giftig?

   

  De Rhapis excelsa is niet giftig. Je kunt deze plant gerust in het bijzijn van kinderen of huisdieren houden.

   

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2884 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh