Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Chileense wijnpalm

  De Chileense wijnpalm is een zeer zeldzame vederpalm die oorspronkelijk uit Chili komt. Deze palm wordt in het latijn de Jubaea Chilensis genoemd en behoort tot een van de meest winterharde vederpalmen. Deze palm is als een van de weinige vederpalmen geschikt voor in de volle grond in Nederland. De Chileense wijnpalm valt op vanwege de robuuste en grote stam met daarop prachtige en grote vederbladeren die wel 3 tot 5 meter lang zijn. De Jubaea kan kortstondig temperaturen verdragen van -15 graden celsius. Een palm die niet iedereen in zijn tuin heeft en daarom zeer uniek is en een echte eyecatcher!

  • Meest winterharde vederpalm
  • Geschikt voor in de volle grond en als kuipplant
  • Prachtige groene vederachtige bladeren
  • Zeer zeldzame palmboom

   

   

  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Chileense wijnpalm

  • Stamhoogte 30 cm
  • Totaalhoogte 100 - 120 cm
  € 199,95

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Hoe wordt mijn bestelling bezorgd?

  Wij bezorgen bijna alles met een eigen bezorgdienst. Door onze kennis en ervaring waarborgen wij de kwaliteit van bomen en planten tijdens transport. De bezorger heeft verstand van bomen en kan tijdens het afleveren nog wat handige tips geven. Wanneer de plek goed te bereiken is tot in de tuin wordt de bestelling daar afgeleverd.Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk.

  Doorgaans bezorgen wij binnen 5 werkdagen in heel Nederland en België (Vlaanderen). Voor leveren op de wadden eilanden wordt een meerprijs gerekend. 
  Bestellingen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Kleine bomen en planten worden met de post verstuurd in speciale verpakking. Ervaar het gemak van onze gratis bezorgservice en geniet van de beste bomen van bomenbezorgd.nl!

  Let op: Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk. Hierover eerst overleg, er kan meerprijs voor gerekend worden.

  Kan ik jaarrond een boom bestellen en aanplanten?

  Ja, bomen en planten kunt u het hele jaar door bestellen en aanplanten. Wanneer een boom aangeplant wordt in een warme en droge periode is het erg belangrijk om de boom dagelijks voldoende water te geven. 
  Daarnaast is het niet mogelijk om bomen te planten wanneer het vriest, de grond is immers te hard om een gat te kunnen graven. Voor de meeste mediterrane bomen adviseren wij deze aan te planten vanaf maart elk jaar (wanneer de kans op strenge vorst nihil is).

  Wat houdt de stamhoogte in?

  De stamhoogte wordt bepaald op basis van de laagste taken aan de stam. Dus wanneer een boom met een stamomtrek van 6/10cm een stamhoogte heeft van 160cm, bevinden de laagste taken van de boom zich dus op 160cm. De stamhoogte is altijd afhankelijk van de boom en kan dus variëren. De onderstaande correlaties dienen daarom enkel als indicatie:

  – Bomen met een stamomtrek van 6 tot 10 cm hebben een stamhoogte tussen de 160 cm en 180 cm.
  – Bomen met een stamomtrek van 10 tot 14 cm hebben een stamhoogte tussen de 180 cm en 220 cm.
  – Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 cm hebben een stamhoogte tussen de 200 cm en 240 cm.

  Hoe wordt de stamomtrek gemeten?

  De stamomtrek wordt gemeten op 75 tot 100cm boven de kluit/pot/wortels van de boom. Op het dikste punt op deze hoogte wordt een meetlint om de boom heen gedaan om het formaat te bepalen. 

  Zijn de prijzen van bomenbezorgd.nl inclusief of exclusief BTW?

  De prijzen van onze producten zijn inclusief BTW.

  Zijn boompalen en boom bevestigingsband wel nodig bij het planten van een boom?

  Wij adviseren al onze klanten om altijd bij elke boom gebruik te maken van 2 boompalen en boom bevestigingsband . Dit voorkomt het scheefwaaien of omwaaien van de boom. Mocht dit gebeuren dan scheuren er mogelijk wortels af en is de kans erg groot dat de boom doodgaat. Kiest u ervoor om toch geen gebruik te maken van de boompalen en het boom bevestigingsband? Dan heeft u ook geen recht op garantie wanneer de boom doodgaat. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

  Wanneer kan ik de boompalen en bevestigingsband weghalen?

  U kunt de boompalen en alle andere toebehoren na drie groeiseizoenen verwijderen. Wij raden het af om dit eerder te doen, omdat de boom dan nog niet goed geworteld is in de grond. Hierdoor staat hij nog niet sterk genoeg en is de kans op omwaaien en afsterven groot.

  Kan ik ook met de vorst een boom bestellen en planten?

  Dit is mogelijk maar we raden het u niet aan. Bij vorst is de grond bevroren en kunnen wij de bomen niet meer rooien van onze kwekerij, omdat de bevroren grond voor ernstige wortelschade kan zorgen. Mocht u toch een boom willen bestellen in een vorst periode, dan nemen wij binnen 24 uur na de bestelling contact met u op over de beste levertijd in verband met de vorst.

  Is de totaalhoogte van een boom de hoogte zonder kluit meegerekend?

  Ja, de totaalhoogte van een boom of plant is de hoogte zonder kluit meegerekend. De totaalhoogte wordt gemeten vanaf de bovenkant van de kluit tot aan het laatste reikende takje. 

  Chileense wijnpalm kopen

  Verzorging van de Chileense wijnpalm

   

  De Chileense wijnpalm is de meest winterharde vederpalm die we kennen, echter wil dat niet zeggen dat hij geen verzorging nodig heeft in de winter. Ook is het belangrijk om te weten hoe je de Jubaea moet snoeien en wat te doen als deze palmboom gehouden wordt als kuipplant.

   

   

  Winterverzorging Jubaea Chilensis

   

  De Chileense wijnpalm is de meest winterhard vederpalm in ons assortiment. Echter heeft deze palmboom bescherming nodig in de winter:

   

  Bij een Jubaea chilensis in de volle grond en goed geworteld:

  Wanneer de temperaturen onder de -10 graden celsius gaan adviseren wij de Jubaea beschermen met een vliesdoekhoes en een warmteslang.  Doe dit altijd uit voorzorg ook al is het achteraf niet altijd nodig geweest, maar voorkomen is beter dan genezen! Verder is het belangrijk bij aanhoudende kou in combinatie met nattigheid(sneeuw) om het groeipunt te beschermen met een paraplu of iets dergelijks. Het groeipunt van de Chileense wijnpalm zit midden in de kruin. Zorg ervoor dat het vliesdoek nooit te lang om de kroon van deze palm zit, zodat de kroon goed kan doorluchten.

   

  Bij een Jubaea chilensis in een kuip of pot:

  Deze palm dan beschermen wanneer de temperatuur daalt richting de -6/-8 graden celsius met vliesdoek en warmte lint. Wanneer mogelijk eventueel de Chileense wijnpalm in pot of kuip verplaatsen naar een warmere plek. Voordat het gaat vriezen de pot of kuip goed vol laten gieten met water, zodat de boom nog steeds vocht kan opnemen, want ook tijdens een vorstperiode blijft deze boom vocht verdampen via de bladeren.

   

  Standplaats van de Chileense wijnpalm

   

  De Chileense wijnpalm houdt graag van een zonnige standplaats. Verder vraagt deze boom om goed waterdoorlatende bodem. Houdt hier rekening mee met het aanplanten in de volle grond of in een kuip of pot. Ten slotte is de Jubaea een zeer windbestendige palmboom.

   

   

  Snoeien van de Jubaea Chilensis

   

  De Jubaea chilensis vraagt weinig onderhoudt met het snoeien. Snoei alleen de onderste takken weg wanneer deze bruin/geel worden en beginnen te hangen. Snoei de takken weg tot op de stam. Snoeiperiode is pas vanaf april/mei tot september.

   

  Watergeven van de wijnpalm

   

  Wanneer De Chileense wijnpalm in een kuip of pot staat is het belangrijk om de potkluit vochtig te houden. Let vooral op bij de waterhuishouding tijdens het groeiseizoen (april t/m september) dan heeft deze vederpalm meer water nodig dan in de winter. Als de Chileense wijnpalm in de volle grond staat is het belangrijk dat hij  in de periode na aanplant water toegediend krijgt, net zolang totdat de wortels van deze palm zelf bij het grondwater zitten en zichzelf kan voorzien van water.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2884 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh