Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Dwergpalmen

  Dwergpalmen zijn palmbomen die prima groeien in het Nederlandse klimaat. De naam dwergpalm zegt het al: het zijn palmbomen die niet heel hoog of groot worden. Ideaal dus voor in een kleine tuin of op een terras als kuipplant.

  • Palmen geschikt voor in elke tuin
  • Zeer decoratief als kuipplant
  • Mooi volle kruinen met waaiervormige bladeren
  • Gratis thuisbezorgd door eigen bezorgdienst
  • Rechtstreeks vanaf onze Spaanse kweker
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo
  Dwergpalm 'Vulcano'

  Dwergpalm 'Vulcano'

  • Totaalhoogte 30 - 50 cm
  € 59,95

  Dwergpalm 'Vulcano'

  • Totaalhoogte 50 - 60 cm
  € 119,95€ 109,95
  Dwergdadelpalm

  Dwergdadelpalm

  • Stamhoogte 10 - 15 cm
  • Totaalhoogte 50 - 80 cm
  € 69,95
  Dwergdadelpalm

  Dwergdadelpalm

  • Stamhoogte 50 cm
  • Totaalhoogte 100 - 125 cm
  € 189,95
  Dwergdadelpalm

  Dwergdadelpalm

  • Stamhoogte 80 cm
  • Totaalhoogte 150 - 175 cm
  € 249,95

  Dwergpalm 'Minor'

  • Totaalhoogte 70 - 90 cm
  € 159,95€ 149,95

  Dwergpalm 'Palmetto'

  • Totaalhoogte 150 - 175 cm
  € 149,95
  Dwergpalm meerstammig

  Dwergpalm meerstammig

  • Totaalhoogte 125 - 150 cm
  € 299,95

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Kunnen dwergpalmen goed groeien in de volle grond?

  Jazeker. Alle dwergpalmen van Bomenbezorgd.nl kunnen goed groeien in de volle grond.

  Vooral de Chamaerops humilis dwergpalmen kunnen goed in de volle grond groeien.

  Ook de Sabal dwergpalmen kunnen goed groeien in de volle grond, maar deze palmsoort heeft meer onderhoud en verzorging tegen vorst en vochtig weer nodig in de winter. Daarom adviseren wij altijd om Sabal dwergpalmen in een kuip of pot te planten, zodat deze te verplaatsen is naar een warme en droge plek in de winter.

  Moet ik een dwergpalm inpakken tegen vorst?

  Ja. Bij matige of strenge vorst is het verstandig om dwergpalmen te beschermen tegen vorst.

  Chamaerops soorten zijn sterker bestand tegen vorst dan Sabal dwergpalmen. Op deze pagina vind je een uitgebreide uitleg hoe je deze palmen kunt beschermen tegen vorst.

  Hoe hoog kunnen dwergpalmen worden in Nederland?

  Dwergpalmen kunnen in Nederland een maximale hoogte krijgen van ongeveer 2,5 meter.

  Kan ik een dwergpalm het hele jaar door aanplanten?

  Ja. Je kunt een dwergpalm het hele jaar door aanplanten. Wij raden echter wel aan om dwergpalmen aan te planten in het voorjaar, wanneer kans op strenge vorst nihil is.

  Dwergpalmen kunnen na aanplant in het voorjaar/zomer gelijk beginnen met groeien en het maken van wortels, waardoor ze sterker de aankomende winter kunnen trotseren.

  Is een dwergpalm goed te gebruiken als kuipplant?

  Ja, dwergpalmen zijn vanwege hun langzame groei goed te gebruiken als kuipplant.

  Kan een dwergpalm ook binnenshuis gebruikt worden?

  Nee, dwergpalmen zijn buitenplanten. Ze kunnen wel een paar maanden binnen staan om te overwinteren, maar hierbij is genoeg lichtinval een vereiste.

  Dwergpalm kopen

  Bij Bomenbezorgd.nl ben je op het goede adres voor kwalitatief hoogwaardige dwergpalmen. Meerdere malen per jaar reizen wij af naar Spanje om onder andere de mooiste dwergpalmen te selecteren voor verkopen in Nederland. Hierbij wordt gekeken naar de teeltkwaliteit en geschiedenis van de bomen. Alleen zo kunnen wij de beste mediterrane bomen en planten leveren en zo ook dus onze dwergpalmen! 

  Bekijk hieronder onze video's over de verzorging van onze dwergpalmen en koolpalmen:

  Soorten dwergpalmen

  Al onze dwergpalmen hebben prachtige waaiervormige bladeren. Je kunt kiezen uit de volgende soorten:

  Chamaerops Humilis

  De Chamaerops Humilis is de gewone dwergpalm. Deze boom neemt een grillige groei aan en heeft een opener kroonstructuur dan de Chamaerops humilis 'Vulcano'. Verder heeft deze Chamaerops humilis waaiervormig blad wat groen is van kleur.

  Chamaerops humilis 'Vulcano'

  De Chamaerops humilis 'Vulcano' is de meest verkochte dwergpalm in ons assortiment. Oorspronkelijk komt deze dwergpalm van het eiland Vulcano, vlakbij Italië en Sicilië.

  Mensen vinden de Chamaerops humilis 'Vulcano' heel aantrekkelijk vanwege de uniforme en tevens compacte groeiwijze. De bladeren van de Vulcano groeien opgaand. Verder heeft de dwergpalm 'Vulcano' intens groene bladeren en is de onderkant van het blad grijsviltig van kleur. Hierdoor zet de palm zichzelf in de schijnwerpers en straalt deze palmboom aparte klasse uit. De Vulcano dwergpalm groeit minder hard dan de gewone dwergpalm.

  Sabal 'Minor'

  Sabal ‘Minor’ is een dwergpalm met grote blauwgroene bladeren. Deze bladeren zijn toonaangevend en mooi. De Sabal ‘Minor’ vormt bijna geen stam en is een zeer trage groeier. Ons advies is om deze dwergpalm alleen te houden in een pot of kuip. In de winter kan de boom slecht tegen te veel vocht en water en heeft het als snel bescherming nodig tegen vorst.

  Sabal 'Palmetto'

  De Sabal ‘Palmetto’ is een dwergpalm met prachtig grote waaiervormige bladeren die grijs, blauw en groen van kleur zijn. De van oorsprong uit Amerika overgekomen dwergpalm ‘Palmetto’ dient in de winter goed droog te staan. In de zomer heeft deze boom juist wel veel water nodig. De Sabal 'Palmetto' is iets beter bestand tegen vrieskou dan de Sabal 'Minor' en kan het kortstondige vorst verdragen van maximaal -12 graden Celsius. Ons advies is wel om deze ‘Cabbage’ palm alleen te planten in een pot of kuip, zodat hij in de winter makkelijk te verplaatsen is naar een warmere plek.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2756 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Bescherming tegen vorst

  Dwergpalmen Sabal 'Minor' en Sabal 'Palmetto' dienen ten alle tijden beschermt te worden wanneer deze in de volle grond staan. Bescherm deze dwergpalmen in de volle grond wanneer het harder gaat vriezen dan -5 graden Celsius. Zorg ervoor dat deze palmen goed ingepakt worden met een vliesdoek en voeg eventueel nog een warmte toe.

  Belangrijk is dat deze Sabal dwergpalmen in de winter ook goed beschermd worden tegen vocht of water. Doe dit vooral bij de kern van het blad, zodat er door het vocht en het kwakkelende weer in de winter geen rottingsverschijnselen bij deze boom optreden. Bij een Sabal ‘Minor’ of een Sabal ‘Palmetto’ (Cabbage palm) in een pot op kuipplant is het raadzaam om deze boom in de winter op een droge en warme plek te zetten. Wanneer dit niet mogelijk is, dient de boom in de winter hetzelfde behandeld te worden als de Sabal in de volle grond.