Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Majestueuze palm

  De majestueuze palm is een prachtplant voor binnen. De Ravenea rivularis komt van oorsprong uit madagaskar en heeft een mooie tropische look. De mooie bruine bast met lange groene vederbladeren geven jou kamer extra sfeer. Daarnaast is deze plant ook erg luchtzuiverend.

   

  • Prachtige lange vederbladeren
  • Intense groene kleuren
  • Zorgt voor een tropische sfeer in huis
  • Geschikt als kamerplant

   

  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Majestueuze palm

  • Totaalhoogte 100 - 120 cm
  € 59,95

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Hoe wordt mijn bestelling bezorgd?

  Wij bezorgen bijna alles met een eigen bezorgdienst. Door onze kennis en ervaring waarborgen wij de kwaliteit van bomen en planten tijdens transport. De bezorger heeft verstand van bomen en kan tijdens het afleveren nog wat handige tips geven. Wanneer de plek goed te bereiken is tot in de tuin wordt de bestelling daar afgeleverd.Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk.

  Doorgaans bezorgen wij binnen 5 werkdagen in heel Nederland en België (Vlaanderen). Voor leveren op de wadden eilanden wordt een meerprijs gerekend. 
  Bestellingen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Kleine bomen en planten worden met de post verstuurd in speciale verpakking. Ervaar het gemak van onze gratis bezorgservice en geniet van de beste bomen van bomenbezorgd.nl!

  Let op: Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk. Hierover eerst overleg, er kan meerprijs voor gerekend worden.

  Kan ik jaarrond een boom bestellen en aanplanten?

  Ja, bomen en planten kunt u het hele jaar door bestellen en aanplanten. Wanneer een boom aangeplant wordt in een warme en droge periode is het erg belangrijk om de boom dagelijks voldoende water te geven. 
  Daarnaast is het niet mogelijk om bomen te planten wanneer het vriest, de grond is immers te hard om een gat te kunnen graven. Voor de meeste mediterrane bomen adviseren wij deze aan te planten vanaf maart elk jaar (wanneer de kans op strenge vorst nihil is).

  Wat houdt de stamhoogte in?

  De stamhoogte wordt bepaald op basis van de laagste taken aan de stam. Dus wanneer een boom met een stamomtrek van 6/10cm een stamhoogte heeft van 160cm, bevinden de laagste taken van de boom zich dus op 160cm. De stamhoogte is altijd afhankelijk van de boom en kan dus variëren. De onderstaande correlaties dienen daarom enkel als indicatie:

  – Bomen met een stamomtrek van 6 tot 10 cm hebben een stamhoogte tussen de 160 cm en 180 cm.
  – Bomen met een stamomtrek van 10 tot 14 cm hebben een stamhoogte tussen de 180 cm en 220 cm.
  – Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 cm hebben een stamhoogte tussen de 200 cm en 240 cm.

  Hoe wordt de stamomtrek gemeten?

  De stamomtrek wordt gemeten op 75 tot 100cm boven de kluit/pot/wortels van de boom. Op het dikste punt op deze hoogte wordt een meetlint om de boom heen gedaan om het formaat te bepalen. 

  Zijn de prijzen van bomenbezorgd.nl inclusief of exclusief BTW?

  De prijzen van onze producten zijn inclusief BTW.

  Zijn boompalen en boom bevestigingsband wel nodig bij het planten van een boom?

  Wij adviseren al onze klanten om altijd bij elke boom gebruik te maken van 2 boompalen en boom bevestigingsband . Dit voorkomt het scheefwaaien of omwaaien van de boom. Mocht dit gebeuren dan scheuren er mogelijk wortels af en is de kans erg groot dat de boom doodgaat. Kiest u ervoor om toch geen gebruik te maken van de boompalen en het boom bevestigingsband? Dan heeft u ook geen recht op garantie wanneer de boom doodgaat. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

  Wanneer kan ik de boompalen en bevestigingsband weghalen?

  U kunt de boompalen en alle andere toebehoren na drie groeiseizoenen verwijderen. Wij raden het af om dit eerder te doen, omdat de boom dan nog niet goed geworteld is in de grond. Hierdoor staat hij nog niet sterk genoeg en is de kans op omwaaien en afsterven groot.

  Kan ik ook met de vorst een boom bestellen en planten?

  Dit is mogelijk maar we raden het u niet aan. Bij vorst is de grond bevroren en kunnen wij de bomen niet meer rooien van onze kwekerij, omdat de bevroren grond voor ernstige wortelschade kan zorgen. Mocht u toch een boom willen bestellen in een vorst periode, dan nemen wij binnen 24 uur na de bestelling contact met u op over de beste levertijd in verband met de vorst.

  Is de totaalhoogte van een boom de hoogte zonder kluit meegerekend?

  Ja, de totaalhoogte van een boom of plant is de hoogte zonder kluit meegerekend. De totaalhoogte wordt gemeten vanaf de bovenkant van de kluit tot aan het laatste reikende takje. 

  De majestueuze palm kopen

  Standplaats van de Ravenea rivularis

   

  De Ravenea houdt van redelijk wat zonlicht, maar kan ook halfschaduw staan. Verder is het belangrijk dat deze palm het lekker warm heeft in zijn omgeving, met het liefst een redelijke hoge luchtvochtigheid. Dit kan ook gecreëerd worden door de planten regelmatig(of dagelijks) te besproeien met warm water. Wanneer er minder hoge luchtvochtigheid is, is dat geen probleem. Echter kunnen dan de uiterste puntjes van het blad bruin worden. Als binnenplant raden we de majestueuze palm aan om die dicht bij het raam te plaatsen.

   

  De Majestueuze palm water geven

   

  De Ravenea rivularis is een palm die veel water nodig heeft tijdens het groeiseizoen. Het groeiseizoen van deze plant begint in april en eindigt in september. Wanneer deze palm groeit vraagt hij ook om meer water. Zorg ervoor dat de potkluit van deze palm in de groeiperiode vochtig is. Let op, vochtig wil niet zeggen dat de potkluit kletsnat moet zijn. Wanneer de Ravenea met de wortels te lang in het water staat kan er wortelrot ontstaan, hierdoor kan de plant doodgaan. Buiten de groeiperiode is het verstandig om de grond lichtvochtig te houden. De majestueuze palm heeft in de winter beduidend minder behoefte aan water.

   

  De Ravenea overpotten en snoeien

   

  Het beste is om de majestueuze palm direct na aanschaf over te potten in een pot die 20 procent groter en breder is dan de pot waar deze palm uit komt. Over het algemeen is de beste tijd om de Ravenea over te potten in de lente. Dan kan de palm gelijk groeien en wortelen in de nieuwe grond. Wanneer je de Ravenea rivularis buiten de lente periode aanschaft kun je overwegen om te wachten met het overpotten totdat de lente komt.

  Snoei alleen geel of bruin wordende bladeren die onderaan de kruin zitten weg tot aan de stam.  Wanneer er bruine bladeren boven de kroon bevinden kan dit een teken zijn van te veel water. Bij te weinig watergift kunnen de bladeren geel worden.

   

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2884 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh