Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Mexicaanse waaierpalmen

  De Mexicaanse palmboom komt van oorsprong uit Californië en Mexico en is veel te zien in andere delen van de Verenigde Staten. Een mooi feitje is dat de Mexicaanse waaierpalm ook op de mooie stranden van Miami staan. Echter hoeft u niet naar Amerika te gaan om deze palmbomen te bewonderen, want Bomenbezorgd.nl kan ervoor zorgen dat deze Mexicaanse waaierpalm ook in uw achtertuin te bewonderen is! 

  • Makkelijk te onderhouden
  • ‘Wasthingtonia robusta’ al vanaf €99,95
  • Lichtgroen waaiervormig blad
  • Geeft het ultieme vakantiegevoel
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Mexicaanse waaierpalm

  • Stamhoogte 20 - 30 cm
  • Totaalhoogte 100 - 120 cm
  € 64,95€ 54,95

  Mexicaanse blauwe palm

  • Stamhoogte 20 - 30 cm
  • Totaalhoogte 90 - 110 cm
  € 74,95€ 69,95

  Mexicaanse waaierpalm duostam

  • Stamhoogte 30 - 40 cm
  • Totaalhoogte 150 - 175 cm
  € 99,95€ 89,95
  Mexicaanse waaierpalm

  Mexicaanse waaierpalm

  • Stamhoogte 40 - 50 cm
  • Totaalhoogte 100 - 120 cm
  € 109,95

  Mexicaanse waaierpalm

  • Stamhoogte 60 - 70 cm
  • Totaalhoogte 120 - 140 cm
  € 149,95€ 134,95
  Mexicaanse waaierpalm meerstammig

  Mexicaanse waaierpalm meerstammig

  • Totaalhoogte 120 - 140 cm
  € 149,95
  Mexicaanse waaierpalm

  Mexicaanse waaierpalm

  • Stamhoogte 80 - 90 cm
  • Totaalhoogte 140 - 160 cm
  € 159,95

  Mexicaanse waaierpalm

  • Stamhoogte 100 - 110 cm
  • Totaalhoogte 200 - 250 cm
  € 184,95
  Mexicaanse waaierpalm

  Mexicaanse waaierpalm

  • Stamhoogte 150 cm
  • Totaalhoogte 250 - 300 cm
  € 259,95
  Mexicaanse waaierpalm gestripte stam

  Mexicaanse waaierpalm gestripte stam

  • Stamhoogte 60 - 70 cm
  • Totaalhoogte 120 - 140 cm
  € 149,95

  Mexicaanse blauwe palm

  • Stamhoogte 60 - 80 cm
  • Totaalhoogte 125 - 150 cm
  € 289,95€ 249,95

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Hoe wordt mijn bestelling bezorgd?

  Wij bezorgen bijna alles met een eigen bezorgdienst. Door onze kennis en ervaring waarborgen wij de kwaliteit van bomen en planten tijdens transport. De bezorger heeft verstand van bomen en kan tijdens het afleveren nog wat handige tips geven. Wanneer de plek goed te bereiken is tot in de tuin wordt de bestelling daar afgeleverd.Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk.

  Doorgaans bezorgen wij binnen 5 werkdagen in heel Nederland en België (Vlaanderen). Voor leveren op de wadden eilanden wordt een meerprijs gerekend. 
  Bestellingen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Kleine bomen en planten worden met de post verstuurd in speciale verpakking. Ervaar het gemak van onze gratis bezorgservice en geniet van de beste bomen van bomenbezorgd.nl!

  Let op: Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk. Hierover eerst overleg, er kan meerprijs voor gerekend worden.

  Kan ik jaarrond een boom bestellen en aanplanten?

  Ja, bomen en planten kunt u het hele jaar door bestellen en aanplanten. Wanneer een boom aangeplant wordt in een warme en droge periode is het erg belangrijk om de boom dagelijks voldoende water te geven. 
  Daarnaast is het niet mogelijk om bomen te planten wanneer het vriest, de grond is immers te hard om een gat te kunnen graven. Voor de meeste mediterrane bomen adviseren wij deze aan te planten vanaf maart elk jaar (wanneer de kans op strenge vorst nihil is).

  Wat houdt de stamhoogte in?

  De stamhoogte wordt bepaald op basis van de laagste taken aan de stam. Dus wanneer een boom met een stamomtrek van 6/10cm een stamhoogte heeft van 160cm, bevinden de laagste taken van de boom zich dus op 160cm. De stamhoogte is altijd afhankelijk van de boom en kan dus variëren. De onderstaande correlaties dienen daarom enkel als indicatie:

  – Bomen met een stamomtrek van 6 tot 10 cm hebben een stamhoogte tussen de 160 cm en 180 cm.
  – Bomen met een stamomtrek van 10 tot 14 cm hebben een stamhoogte tussen de 180 cm en 220 cm.
  – Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 cm hebben een stamhoogte tussen de 200 cm en 240 cm.

  Hoe wordt de stamomtrek gemeten?

  De stamomtrek wordt gemeten op 75 tot 100cm boven de kluit/pot/wortels van de boom. Op het dikste punt op deze hoogte wordt een meetlint om de boom heen gedaan om het formaat te bepalen. 

  Zijn de prijzen van bomenbezorgd.nl inclusief of exclusief BTW?

  De prijzen van onze producten zijn inclusief BTW.

  Zijn boompalen en boom bevestigingsband wel nodig bij het planten van een boom?

  Wij adviseren al onze klanten om altijd bij elke boom gebruik te maken van 2 boompalen en boom bevestigingsband . Dit voorkomt het scheefwaaien of omwaaien van de boom. Mocht dit gebeuren dan scheuren er mogelijk wortels af en is de kans erg groot dat de boom doodgaat. Kiest u ervoor om toch geen gebruik te maken van de boompalen en het boom bevestigingsband? Dan heeft u ook geen recht op garantie wanneer de boom doodgaat. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

  Wanneer kan ik de boompalen en bevestigingsband weghalen?

  U kunt de boompalen en alle andere toebehoren na drie groeiseizoenen verwijderen. Wij raden het af om dit eerder te doen, omdat de boom dan nog niet goed geworteld is in de grond. Hierdoor staat hij nog niet sterk genoeg en is de kans op omwaaien en afsterven groot.

  Kan ik ook met de vorst een boom bestellen en planten?

  Dit is mogelijk maar we raden het u niet aan. Bij vorst is de grond bevroren en kunnen wij de bomen niet meer rooien van onze kwekerij, omdat de bevroren grond voor ernstige wortelschade kan zorgen. Mocht u toch een boom willen bestellen in een vorst periode, dan nemen wij binnen 24 uur na de bestelling contact met u op over de beste levertijd in verband met de vorst.

  Is de totaalhoogte van een boom de hoogte zonder kluit meegerekend?

  Ja, de totaalhoogte van een boom of plant is de hoogte zonder kluit meegerekend. De totaalhoogte wordt gemeten vanaf de bovenkant van de kluit tot aan het laatste reikende takje. 

  Washingtonia Robusta

  De Washingtonia robusta is de Latijnse benaming van deze palm en de naam zegt het al: de boom is robuust en dat komt vooral door de stam. De stam bestaat uit grote oude bladstelen die bronsbruin van kleur zijn. Het blad is waaiervormig en lichtgroen van kleur. Het blad heeft verder een breedte van minimaal 50 centimeter.

  Snoeien van de Mexicaanse waaierpalm

  Het snoeien van de Mexicaanse waaierpalm is redelijk makkelijk. Deze palmboom groeit vanuit het midden van de boom/stam, en daar komen ook nieuwe bladeren uit. Wanneer vanuit het midden nieuwe bladeren komen worden de oudere bladeren naar de buitenkant gedrukt. Deze oudere bladeren gaan doorhangen en dan kunnen deze op een aantal centimeters van de stam weggeknipt worden. Dat is eigenlijk het enige snoeiwerk.

  Winterharde palm

  De Washingtonia robusta is matig winterhard en dat wil zeggen dat de boom kortstondig temperaturen  graden Celsius kan verdragen. Indien de temperatuur meerdere dagen -3 graden Celsius of lager is, raden we aan om de palm af te dekken met een vliesdoek. Dek hierbij de stam en de kroon af met dit vliesdoek. Wanneer de boom in de volle grond staat raden we naast het vliesdoek ook houtschors aan om die rondom de stam/standplaats te leggen. Het mooiste is dat de Mexicaanse waaierpalmen in een kuip blijven staan zodat ze verplaatst kunnen worden naar een warme plek wanneer het vriest.

  Verder moet deze palm in een kuip 2 tot 3 keer per week water krijgen tijdens het groeiseizoen (april - september). Wanneer deze boom in de volle grond staat moet de standplaats goed gedraineerd zijn en tijdens het groeiseizoen moet hij 3-4 keer per week water krijgen.

  De hoogte van de Washingtonia robusta

  In Amerika kunnen Mexicaanse waaierpalmen een hoogte van 30 meter bereiken, echter is dat in ons kikkerlandje niet het geval (hoogte is afhankelijk van de aanschaf grote). Wel kunnen deze palmbomen in Nederland 20 cm groei hebben in stamhoogte per jaar. De Washingtonia robusta wordt momenteel wereldwijd aangeplant. Door zijn robuuste look is de Mexicaanse palmboom één van de mooiste palmbomen die in Nederland te verkrijgen zijn.

  Mexicaanse waaierpalm voor binnen

  De Mexicaanse waaierpalm kan ook goed als kamerplant gebruikt worden. Belangrijk is wel dat de kamerpalm voldoende zonlicht krijgt binnenshuis, daarnaast is af en toe een 'frisse adem' door buitenlucht ook niet verkeerd.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2755 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh