Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2931 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wagnerpalm ‘Trachycarpus wagnerianus’ kopen

De wagnerpalm, ook wel bekend als de ‘Trachycarpus wagnerianus’, is een van de meest winterharde palmen die in Nederland groeit. De Trachycarpus wagnerianus en Trachycarpus fortunei zijn familie van elkaar en dat kun je ook zien aan bijvoorbeeld de stam van deze palmen: ze hebben een dikke en bruinharige vacht.

Toch is de Trachycarpus wagnerianus weldegelijke anders dan de Trachycarpus fortunei. De wagnerpalm heeft sterke donkergroene bladeren die veel beter tegen wind kunnen dan de Chinese waaierpalm. Door de ietwat trage groei en de mooie strakke en stevige bladeren heeft deze boom een mooie ‘Bonsai’ look. De wagnerpalm bloeit met gele bloemen in mei en kan kleine ronde vruchten dragen in trossen. Deze vruchten worden vaak gebruikt als (binnen)decoratie.

 • Prachtige donkergroene bladeren
 • Sterke bladeren die wind goed kan verdragen
 • Makkelijk in onderhoud
 • Is net wat unieker dan de Chinese waaierpalm
Sale
Wagner palm
Wagner palm
 • Stamhoogte 15 - 15 cm
 • Totaalhoogte 50 - 60 cm
€ 79,95 € 69,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Wagner palm
Wagner palm
 • Stamhoogte 40 - 50 cm
 • Totaalhoogte 100 - 120 cm
€ 149,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Wagner palm
Wagner palm
 • Stamhoogte 50 - 60 cm
 • Totaalhoogte 110 - 130 cm
€ 174,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Wagner palm
Wagner palm
 • Stamhoogte 60 - 80 cm
 • Totaalhoogte 120 - 140 cm
€ 234,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Wagner palm
Wagner palm
 • Stamhoogte 80 - 100 cm
 • Totaalhoogte 140 - 160 cm
€ 294,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Wagner palm
Wagner palm
 • Stamhoogte 100 - 120 cm
 • Totaalhoogte 180 - 200 cm
€ 354,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Wagner palm
Wagner palm
 • Stamhoogte 120 - 140 cm
 • Totaalhoogte 200 - 220 cm
€ 399,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Wagner palm
Wagner palm
 • Stamhoogte 140 - 160 cm
 • Totaalhoogte 220 - 250 cm
€ 414,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Palmboom Trachycarpus wagnerianus

De Trachycarpus wagnerianus is een unieke palmboom die net wat exclusiever is dan de Chinese waaierpalm. De wagnerpalm wordt in gematigde hoeveelheden geteeld, waardoor de palmboom redelijk uniek is. Vooral de grote exemplaren met een stamhoogte boven de 120 centimeter zijn erg zeldzaam. De Trachycarpus wagnerianus valt op vanwege de intens donkergroene bladeren die erg stijf zijn. Daarnaast is de symmetrie van de kruin van deze palmboom indrukwekkend.

De mooie bruine vacht op de stam geeft deze palmboom een authentieke look. In een mediterrane tuin valt deze boom erg op en zal hij toonaangevend zijn. Maar ook in een strakke tuin zijn deze wagnerpalmen zeer aan te raden. Vanwege de ‘Bonsai’ uitstraling kan de boom ook goed toegepast worden in een Japanse tuin. De Trachycarpus wagnerianus is een hele sterke palmboom die weinig gevoelig is voor ziektes en schimmel.

Trachycarpus wagnerianus kopen

Bij Bomenbezorgd.nl hebben we een groot aanbod palmbomen in diverse soorten en formaten. De Trachycarpus wagnerianus is een palmboom die behoort tot het vaste assortiment van Bomenbezorgd.nl. We bieden een uniek assortiment wagnerpalmen aan en je kunt diverse formaten bij Bomenbezorgd.nl.

De wagnerpalmen die wij op onze shop aanbieden importeren wij rechtstreeks uit de koudere gebieden in Spanje of Italië, zodat deze prachtige meditterane bomen goed geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. Geloof het of niet, maar de kwekers van Bomenbezorgd.nl kweken sinds kort ook wagnerpalmen in Nederland om zo de allerbeste kwaliteit te kunnen leveren.

Bomenbezorgd.nl bezorgt alle Trachycarpus wagnerianus palmen binnen 5 werkdagen met een eigen bezorgdienst. Ook is het mogelijk om de Wagnerpalm door onze experts te laten aanplanten, zodat je zeker weet dat de palmboom goed staat.

We hebben de volgende formaten op onze webshop beschikbaar:

20-30 cm stamhoogte / 70-90 cm totaalhoogte
40-50 cm stamhoogte / 100-120 cm totaalhoogte
50-60 cm stamhoogte / 110-130 cm totaalhoogte
60-80 cm stamhoogte / 120-140 cm totaalhoogte
80-100 cm stamhoogte / 140-160 cm totaalhoogte
100-120 cm stamhoogte / 180-200 cm totaalhoogte (uniek formaat!)
120-140 cm stamhoogte / 200-220 cm totaalhoogte (uniek formaat!)
140-160 cm stamhoogte / 220-250 cm totaalhoogte (uniek formaat!)

Wanneer je een boom wilt hebben die weinig onderhoud nodig heeft, dan is een Wagnerianus palm een zeer geschikte keuze. Bij deze palmboom is het enkel nodig om af en toe de gele takken af te knippen. Mocht je nog meer informatie willen over de Trachycarpus wagnerianus, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Verzorgingstips

De Trachycarpus Wagnerianus kan in Nederland een maximale hoogte krijgen van 4 tot 5 meter.
De leeftijd van een wagnerpalm is afhankelijk van het formaat van de boom. Wij kunnen de volgende indicatie geven:

20-30 cm stamhoogte: 4-6 jaar oud
40-50 cm stamhoogte: 6-8 jaar oud
50-60 cm stamhoogte: 7-9 jaar oud
60-80 cm stamhoogte: 8-10 jaar oud
80-100 cm stamhoogte: 9-11 jaar oud
100-120 cm stamhoogte: 11-13 jaar oud
120-140 cm stamhoogte: 13-15 jaar oud
140-160 cm stamhoogte:15-18 jaar oud

Ja zeker. Een Trachycarpus wagnerianus kan heel goed groeien in het Nederlandse klimaat. De Wagnerpalm (geplant in de volle grond) kan kortstondig vorst verdragen van -16/-18 graden Celsius. In een kuip of pot is de Wagnerianus minder winterhard en heeft hij eerder bescherming nodig. Bescherm een wagnerpalm altijd bij langdurige vorst van -8/-10 graden Celsius.
Ja, een wagnerpalm is geschikt voor in elke tuin. De boom kan in zowel een kleine tuin, op een balkon of in een grote tuin.
De wagnerpalm en de Chinese waaierpalm komen uit hetzelfde geslacht, maar door het verschil in variëteit zijn er dus grote verschillen tussen deze twee soorten:

Wagnerpalm:
- Stijf en stevige bladeren
- Intens donkergroen blad
- Groeit trager dan de Fortunei
- Erg zeldzaam door tragere groei
- Symmetrische open kroon
- Kan beter tegen wind

Chinese waaierpalm:
- Bladeren kunnen doorhangen, minder stevig
- Lichtgroen tot donkergroen blad
- Groeit Sneller dan de Wagnerianus
- Minder zeldzaam, wordt veel gekweekt
- Volle kroon, ongelijk in bladeren
- Kan minder goed tegen wind

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2931 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Verzorging wagnerpalmen

Winterhardheid
De wagnerpalm heeft weinig verzorging nodig wanneer deze in de volle grond staat. De Trachycarpus wagnerianus kan in de volle grond kortstondig vorst verdragen van -16/-18 graden Celsius. Wanneer het langdurig vriest met een temperatuur van 8-/-10 graden of kouder is het belangrijk dat de boom beschermd wordt tegen de vorst met behulp van een vliesdoek of warmtelint.

De wagnerianus kan (in tegenstelling tot de Chinese waaierpalm) goed tegen wind. Deze palmboom staat graag op een zonnige of halfschaduw plek.

Wagnerpalm in pot
Wanneer een Trachycarpus wagnerianus in een pot staat is het belangrijk dat die een paar keer per week goed water toegediend krijgt. Ook dient een wagnerpalm in pot of kuip vaker bemest te worden dan wanneer hij in de volle grond staat. Bemest een wagnerpalm in een pot of kuip 2 keer per jaar tijdens het groeiseizoen.
 

Palmbomen in een pot zijn over het algemeen gevoeliger voor vorst dan in de volle grond. Bescherm een palmboom als deze daarom eerder en sneller als hij in een pot staat!

Snoei Wagnerianus
De Trachycarpus wagnerianus is qua snoei en onderhoud de meest vriendelijke boom die er is. Heel af en toe wordt er een tak van deze bonsai lijkende palm geel van kleur. Knip deze tot 3-5 cm van de stam eraf.

Watergift
Wagnerpalm Als je een Trachycarpus wagnerianus aanplant is het belangrijk om deze palmboom te bewateren nadat hij is aangeplant. Vooral wanneer het aanplanten van een wagnerpalm plaatsvindt in het groeiseizoen is het belangrijk dat de boom 4 tot 8 weken na aanplanten voldoende water toegediend krijgt.