Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Perzische slaapboom

  De Perzische slaapboom, of zijdeboom, is een hele bijzondere boom die in de zomer toonaangevend is in elke tuin. De zijdeboom, in het Latijn ook wel de Albizia julibrissin genoemd, steelt zonder enige twijfel de show met oogstrelende felroze bloemen.

  Opvallend aan deze bomen is dat de bladeren zichzelf dichtvouwen bij zonsondergang. Hierdoor heeft hij de naam 'slaapboom' gekregen. De Perzische slaapboom zorgt deze boom voor een extra tropische sfeer in de tuin door zijn parasolvormige groeiwijze en het dubbel geveerde intens groene blad.

  • Waardplant voor bijen en vlinders
  • Prachtige felroze bloemen in de zomer
  • Bladeren vouwen zich dicht bij zonsondergang
  • Zeer onderhoudsvriendelijk

   

  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Veelgestelde vragen

  Hoe hoog kunnen Perzische slaapbomen worden?

  Perzische slaapbomen kunnen een maximale hoogte krijgen van 6 tot 8 meter (indien deze boom nog nooit gesnoeid is). Bij jaarlijkse snoei kun je zo goed als zelf de maximale hoogte bepalen van de slaapboom.

  Kunnen Perzische slaapbomen goed tegen vrieskou?

  Perzische slaapbomen kunnen redelijk tot goed tegen vorst, afhankelijk van de standplaats. Het beste is om een Perzische slaapboom te plaatsen op een beschutte plek en in de zon.

  De meeste Perzische slaapbomen van Bomenbezorgd.nl worden door onszelf in Nederland gekweekt. Deze zijdebomen zijn dus al goed gewend aan het Nederlandse klimaat.

  Vaak zie je na elke winter dat jonge twijgen iets terug gevroren zijn. Knip in het voorjaar deze terug gevroren takken weg. In de zomer is er dan niks meer van te zien!

  Over het algemeen kan een Albizia julibrissin kortstondig temperaturen verdragen van -15 graden Celsius.

  Kan ik een zijdeboom het hele jaar aanplanten?

  Ja, een zijdeboom kun je het hele jaar door aanplanten. Tijdens of net voor een strenge vorst periode raden wij het echter af om een slaapboom te planten. In de zomer is het belangrijk om de slaapboom op tijd water te geven.

  Let op: wanneer een zijdeboom geplant wordt in de zomer of het voorjaar kan de boom het oude blad laten vallen, omdat hij nieuwe wortels aan het maken is op de plek waar de boom geplant is.

  Het maken van nieuwe wortels kost de boom veel energie daardoor kan hij het oude blad laten vallen, zodat de nieuwe wortelgroei kan doorgaan. Daarnaast zal de boom ook weer nieuwe takken en bladeren aan maken om verder te groeien.

  Wanneer moet ik een Albizia julibrissin snoeien?

  Het beste is om de Albizia julibrissin eind maart/ begin april te snoeien, wanneer de kans op strenge vorst nihil is.

  Snoei de ingevroren takken eraf wanneer nodig. Verder is het mogelijk om in de zomer te hard groeiende takken te halveren, zodat de boom weer mooie zijtakken maakt.

  Is een slaapboom bladhoudend?

  Nee, de Perzische slaapboom is niet bladhoudend. Hij verliest het blad in oktober. Nieuwe bladeren worden gevormd in april.

  Groot aanbod Albizia Julibrissin

  Bomenbezorgd.nl is gespecialiseerd in een groot aanbod zijdebomen. Ook onze kwekers vinden het een prachtboom en willen daar graag de nadruk opleggen. Want wat kun je enorm genieten van een slaapboom die midden in de zomer volop in bloei staat.

  Wij hebben de Albizia julibrissin hebben wij in diverse vormen en formaten:

  Rode Perzische slaapboom

  De naam rode Perzische slaapboom zegt het al: het blad van deze slaapboom is rood van kleur. Deze boom wordt in het Latijn de Albizia julibrissin 'Summer Chocolate' genoemd. Het blad is officieel donker roodviolet van kleur en in combinatie met zijn felroze bloemen in de zomer levert dit een verbazingwekkend mooi beeld op. De Albizia julibrissin 'Summer Chocolate' is op stam gekweekt en in 3 formaten verkrijgbaar.

  Perzische slaapboom

  De Perzische slaapboom, oftewel de Albizia julibrissin, is een zijdeboom met groen blad. Deze boom valt onder de gewone slaapbomen en heeft een grillige en tevens parasolvormige groeiwijze.

  De Albizia julibrissin kan in het meest gunstige geval wel 2,5 tot 3 maanden bloeien met felroze bloemen. Deze bloei vindt plaats vanaf eind juni tot en met augustus. Bij Bomenbezorgd.nl is de Perzische slaapboom momenteel in 5 formaten verkrijgbaar.

  Perzische slaapboom meerstammig

  De meerstammige Perzische slaapbomen zijn een specialiteit van Bomenbezorgd.nl. Alle Perzische slapenbomen meerstammig worden door ons in Nederland geteeld, zodat deze slaapbomen aan het Nederlandse klimaat gewend zijn. Meerstammige bomen moeten vaak de eyecatcher van de tuin worden en bij de meerstammige slaapboom is dat niet anders.

  Samen met de krentenboom meerstammig is de meerstammige Albizia julibrissin zeer toonaangevend en daardoor ook de meest verkochte meerstammige boom bij Bomenbezorgd.nl.

  De meerstammige zijdeboom heeft alles in huis: een karakteristieke look vanwege meerdere stammen, een mooie bloeiwijze in de zomer en een prachtig bladerdeken dat een extra 'zomergevoel' geeft. De meerstammige slaapbomen zijn momenteel verkrijgbaar in drie formaten, maar wij weten al dat dit aanbod snel zal gaan uitbreiden!

  Perzische slaapboom solitair

  Perzische slaapbomen solitair zijn bomen die als blikvanger centraal in een tuin geplaatst kunnen worden. Vanuit de stam vormen er nieuwe takken en groeischeuten en hierdoor ontstaat een volle boom die breed uitwaaiert. Perzische slaapbomen solitair zijn verkrijgbaar met groen en rood blad.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2769 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Kenmerken van de Perzische slaapboom

  Vanaf eind juni kan de boom bloeien met lichtroze hoofdjes in trossen. Deze bloei kan aanhouden tot en met eind augustus. Bij warme zomers is de kans heel groot dat de Albizia meer bloemen geeft dan wanneer er sprake is van een koude en natte zomer. Naast de prachtige bloemen die de Perzische slaapboom geeft, zorgt deze boom voor een extra tropische sfeer in de tuin vanwege zijn parasolvormige groeiwijze en het dubbel geveerde intens groene blad. Door de parasolvormige groeiwijze kan de boom voor extra schaduw zorgen in de tuin.


  Opvallend aan deze bomen is dat de bladeren zichzelf dichtvouwen bij zonsondergang, Hierdoor heeft hij de naam 'slaapboom' gekregen. Als klap op de vuurpijl is deze boom heel goed voor bijen en vlinders. Kortom: de Perzische slaapboom is een echte ‘eyecatcher’ en zorgt voor het ultieme vakantiegevoel in uw tuin.

  Slaapboom kopen

  Bij Bomenbezorgd.nl heb je een ruime keuze aan slaapbomen. Zo kun je bijvoorbeeld een gewone slaapboom, een roodbladige slaapboom of zelfs een meerstammige slaapboom kopen. Door het ruime aanbod aan zijdebomen op onze webshop kun je gemakkelijk hetgeen bestellen wat je wenst. Wanneer je een slaapboom koopt worden deze gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst. Wij bezorgen alle slaapbomen (zonder aanplantservice) binnen 5 werkdagen.


  Nadat je een bestelling hebt geplaatst, ontvang je een mail waarin een bezorgdag wordt voorgesteld. Ook wanneer je niet thuis bent kunnen wij je boom bezorgen. In overleg kunnen wij de boom neerleggen op een door jou gewenste plek in de tuin. Mocht een voorgestelde bezorgdag je niet schikken? Dan kijken wij samen met je naar een ander bezorgmoment. Mocht he twijfelen of heb je nog vragen over een bepaalde slaapboom, schroom niet om contact op te nemen met onze klantenservice.