Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Photinia als leiboom

  De Photinia als leiboom staat ook wel bekend als de glansmispel als leiboom. De Photinia is een groenblijvende en bladhoudende boom. De boom heeft een hoge sierwaarde, door het prachtig glanzende rood/groene blad met rode uitlopers in het voorjaar. Deze sierwaarde is ook terug te zien vanwege de bijzondere kleuren in het nieuwe blad.

  • Bladhoudende leiboom die privacy biedt
  • Witte bloemen in het voorjaar
  • Geschikt voor in elke tuin
  • Makkelijk in onderhoud
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Photinia als leiboom 100 cm

  • Stamomtrek 4 - 8 cm
  • Stamhoogte 100 cm
  • Totaalhoogte 210 - 220 cm
  € 119,95

  Photinia als leiboom 120 cm

  • Stamomtrek 4 - 8 cm
  • Stamhoogte 120 cm
  • Totaalhoogte 230 - 240 cm
  € 129,95

  Photinia als leiboom 150 cm

  • Stamomtrek 4 - 8 cm
  • Stamhoogte 150 cm
  • Totaalhoogte 260 - 270 cm
  € 149,95€ 139,95

  Photinia als leiboom 180 cm

  • Stamomtrek 4 - 8 cm
  • Stamhoogte 180 cm
  • Totaalhoogte 280 - 300 cm
  € 159,95

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Hoe snoei ik de Photinia als leiboom?

  De Photinia als leiboom, oftewel de glansmispel als leiboom, hoeft maar 1 keer per jaar gesnoeid te worden. Snoei de boom na de bloei in mei/juni terug tot een egaal leischerm. Dit kun je het beste doen met een heggenschaar. Hiermee creëer je als het ware een haag op stam. Wanneer de Photinia als leiboom dusdanig hard groeit is het mogelijk om de boom eind juli nog een keer 'lichtjes' te snoeien.

  Al met al is de Photinia Fraseri 'Red Robin' een leiboom die weinig onderhoud nodig heeft.

  Is de Photinia als leiboom winterhard?

  De Photinia als leiboom is redelijk winterhard en kan kortstondig temperaturen verdragen tot -12 graden celsius. Wanneer de Photinia als leiboom in de volle grond staat, kan de boom goed tegen wat strengere vorst. Echter kunnen de bladeren van de Photinia wel bruin worden en er af vallen na een vorst periode. De boom maakt daarna weer nieuwe bladeren aan in het voorjaar. 

  Belangrijk is dat de Photinia als leiboom op een beschutte of windvrije plek staat, zodat hij het minste last heeft van schrale, koude wind.

  Kan de Photinia als leiboom ziektes krijgen?

  De Photinia als leiboom is een sterke boom die weinig last heeft van ziektes, echter kan de boom wel van het volgende last hebben:

  - Bladeren kunnen grote bruine vlekken krijgen of geheel bruin worden na een vorstperiode. Hierbij is de kans aanwezig dat de boom die bruine bladeren laat vallen en in het voorjaar weer nieuwe roodgroene bladeren geeft.

  - De boom kan last hebben van bladvlekkenziekte.
  Bladvlekkenziekte is een schimmelziekte die de Photinia als leiboom kan krijgen door koude en natte periodes. Ook kan deze bladvlekkenziekte veroorzaakt worden doordat de boom verzwakt is door een strenge winter, een slechte bodemvruchtbaarheid, te natte standplaats of het krijgen van te weinig zonlicht. De boom gaat niet dood aan deze ziekte. De ziekte kun je bestrijden door de geïnfecteerde bladeren te verwijderen en in een container te gooien. Vaak verdwijnen de bladvlekken wanneer de boom veel groeikracht heeft en veel nieuwe bladeren geeft. 

  Bomenbezorgd.nl stelt zich niet aansprakelijk voor deze natuurlijke ziektes

  Kan een Photinia als leiboom ook geplaatst worden in een kuip of pot?

  Ja, naast dat de Photinia als leiboom in de volle grond geplant kan worden, kan deze boom ook geplaatst worden in een kuip of pot. Belangrijk is wel dat, wanneer een lei Photinia geplaatst wordt in een kuip of pot, deze goed verankerd wordt door middel van bijvoorbeeld boompalen. Leibomen vangen veel wind op vanwege het leischerm, zorg er daarom goed voor dat de boom in pot of kuip niet omwaait.

  Een Photinia als leiboom in een pot of kuip (afhankelijk van de grootte van de pot) moet om de 2 tot 4 jaar verplant worden naar een grotere pot. Zo blijft de boom het mooist en kan hij blijven groeien. Een Photinia als leiboom geplaatst in kuip of pot heeft meer water nodig dan een Photinia als leiboom geplaatst in de volle grond.

  Hoe oud is de Photinia als leiboom bij aanschaf?

  Een Photinia als leiboom van Bomenbezorgd.nl is vaak 5 tot 7 jaar oud wanneer hij verkocht wordt.

  Kan de Photinia als leiboom het gehele jaar aangeplant worden?

  Ja, de photinia als leiboom kan het hele jaar aangeplant worden. Wanneer de glansmispel als leiboom aangeplant wordt in het groeiseizoen is het belangrijk de boom dagelijks voldoende water te geven.

  Hoe groot kan de Photinia als leiboom worden?

  De Photinia als leiboom kan, wanneer de boom nooit gesnoeid wordt, een totale hoogte bereiken van 4,5 tot 5 meter. Echter, wanneer deze leiboom jaarlijks gesnoeid wordt zal de boom niet veel hoger worden dan de bovenkant van het leischerm.

  Voordelen van de Photinia als leiboom

  Mede door de hoge sierwaarde van de Photinia als leiboom kan hij ook gezien worden als bloesemboom. De boom krijgt in mei/juni namelijke prachtige witte bloemen. Deze boom is geschikt voor elke tuin, ook voor de kleinere tuin! De boom groeit namelijk niet zo hard. De lei Photinia is bij uitstek dé boom die uw tuin privacy biedt. Daarnaast kan de boom wind goed verdragen. U kunt de boom het beste planten op een plek waar zon of halfschaduw is. 

  De ideale boom voor privacy

  Zoals eerder genoemd kan de lei Photinia toegepast worden om privacy in uw tuin te creëren. Doordat het leischerm groenblijvend is, kan bijvoorbeeld inkijk van de buren worden afgedekt. Deze leiboom wordt vaak geplant bij een schutting, muurtje of haag. In het geval van plaatsing bij zo'n erfgrens wordt de leiboom vaak ingezet als verlengstuk (in de hoogte). Hierdoor wordt er een mooi, groene wand gecreëerd in uw tuin. 

  Snoeien van een Photinia als leiboom

  De Photinia als leiboom, oftewel de glansmispel als leiboom, hoeft maar 1 keer per jaar gesnoeid te worden. Snoei de boom na de bloei in mei/juni tot een egaal leischerm. Dit snoeien kan het beste gedaan worden met een heggenschaar. Hiermee creëer je als het ware een haag op stam. Wanneer de Photinia dusdanig hard groeit is het mogelijk om de boom eind julie nog een keer 'lichtjes' te snoeien. 

  Al met al is de Photinia fraseri 'Red Robin' een leiboom met weinig onderhoud.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 uit 1371 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Aanplanttips voor de Photinia als leiboom

  De lie Photinia wordt vaak gebruikt om inkijk van buren te voorkomen. Om de gewenste privacy te creëren heb je vaak 1 of meer leibomen nodig. Het is ook goed mogelijk om meerder leibomen tegen elkaar aan te plaatsen. Wanneer u de leibomen precies tegen elkaar plaatst heb je de minste inkijk. Plaats u ze iets verder uit elkaar, dan heeft u in het begin logischerwijs minder privacy. Er zit dan immers wat ruimte tussen de leischermen. 

    

  Om een optimale 'wand' of 'haag' te creëren adviseren wij om de leischermen middels een aankoppelset aan elkaar te koppelen. Deze aankoppelset kunt tegelijk met uw bomen bestellen. De aankoppelset bestaat uit bamboe stokken en boom binddraad, waarmee 1 geheel gemaakt kan worden van alle leibomen. Wij adviseren om altijd boompalen te plaatsen bij het aanplanten van de leiboom. Deze boompalen zorgt er voor dat de boom niet zo snel om kan waaien en biedt dus stevigheid.