Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Steeneiken

  Bestel de mooiste steeneiken online bij Bomenbezorgd.nl: divers assortiment in steeneiken die winterhard zijn wanneer ze geplant worden in de volle grond. Een groenblijvende steeneik geeft sfeer in de tuin. Steeneiken worden binnen 5 werkdagen bezorgd, aanplanten van deze bomen behoren ook tot een optie.

  • Steeneik kopen vanaf € 94,95
  • Betaal veilig met iDeal
  • Divers aanbod in groenblijvende steeneiken
  • Beoordeeld met een 9.4

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Veelgestelde vragen

  Kan ik een steeneik het hele jaar door aanplanten?

  Ja! U kunt het hele jaar door een steeneik aanplanten, behalve bij vorst. Dan is het namelijk moeilijk om het plantgat te graven. Daarnaast is het voor de boom niet optimaal om de potkluit bloot te stellen aan de vorst.

  Bij aanplant in de zomer is het belangrijk om de boom op het juiste moment voldoende water te geven.

  Mocht u twijfelen of u de boom wel zelf wilt aanplanten? Het is ook mogelijk om gebruik te maken van onze aanplantservice, zodat u zeker weet dat het goed staat. Daarnaast is onze klantenservice altijd bereid om u tips te geven over het aanplanten van uw steeneik.

  Is een steeneik winterhard?

  Ja. De steeneik is redelijk winterhard en kan een kortstondige vorst periode van -15 graden Celsius verdragen. Een steeneik is het meest kwetsbaar voor vorst wanneer hij net is aangeplant en nog niet geworteld heeft. Ons advies is dan ook om een steeneik te planten wanneer kans op strenge vorst nihil is.

  Wanneer u vlak voor een vorstperiode een steeneik aanplant is het verstandig om de boom goed voor te bereiden op de winter. Zorg ervoor dat de boom voldoende water krijgt voordat het gaat vriezen, zodat hij nog voldoende vocht kan opnemen en dus niet uitdroogt wanneer de grond gesloten wordt door een vorst laagje.

  Ik wil een steeneik bestellen. Hoe wordt deze boom bezorgd?

  Wanneer u een steeneik online koopt bij Bomenbezorgd.nl krijgt u van ons een mailtje met een voorgestelde bezorgdatum. We leveren alle bomen zonder aanplantservice binnen 5 werkdagen. Mocht de voorgestelde bezorgdatum u niet passen dan kunnen we in overleg een andere dag voorstellen.

  Ook is het mogelijk om uw steeneik te bezorgen wanneer u niet thuis bent. We kunnen in overleg met u de boom op de gewenste plek (in uw tuin) veilig achterlaten. Alle bomen worden bezorgd door onze eigen bezorgdienst en door chauffeurs die veel ervaring en expertise hebben van bomen en planten.

  Heb ik aangroeigarantie op mijn aangekochte steeneik?

  Ja. U heeft bij Bomenbezorgd.nl altijd aangroei garantie bij aankoop van uw boom. Zorg er wel voor dat u onze aanplantinstructies volgt voor het aanplanten van de steeneik en dat de boom na het aanplanten kundig verzorgd wordt.

  Is de steeneik bladhoudend?

  Ja! De steeneik is een bladhoudende en dus groenblijvende boom. Dat betekent dat u het gehele jaar kunt genieten van een mooie, groene boom in uw tuin!

  Quercus ilex bestellen en laten bezorgen

  Bestel groenblijvende steeneiken online bij Bomenbezorgd vanaf € 94,95. Een Quercus ilex kan goed vorst verdragen en is winterhard tot -15 graden Celsuis(kortstondig). Wanneer u een steeneik besteld nemen wij binnen 24 uur contact met u op over de levering van de boom. We bezorgen de steeneik tot op de door uw gewenste plek in uw tuin. Kortom: wij nemen al uw zorgen uit handen.

  Wanneer u een Quercus ilex bestelt zonder aanplantservice wordt de boom standaard binnen 5 werkdagen bezorgd. Als u de steeneik wilt laten aanplanten, bezorgen we de steeneik binnen 10 werkdagen en plaatsen we hem direct in uw tuin.

  Het is verstandig om altijd het aanplantpakket mee te bestellen bij aankoop van een steeneik. In het aanplantpakket zitten boompalen die ervoor zorgen dat de groenblijvende steeneik niet omwaait. Daarnaast zit in het aanplantpakket potgrond met voeding die ervoor zorgt dat de wortels van de steeneik gelijk beginnen te groeien.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.4 uit 605 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Aanplantpakket voor steeneiken

  We bieden voor de groenblijvende steeneik een aanplantpakket aan, zo heeft u alles in huis om de steeneik direct goed aan te planten. Zeker als u de steeneik zelf aanplant, is het aan te raden om een aanplantpakket te kopen. Het aanplantpakket geeft u recht op aangroeigarantie. De Quercus ilex zal ook beter gaan groeien als u de boom ondersteunt met onze potgrond. In deze potgrond zitten bepaalde voedingselementen die onder andere nieuwe wortelgroei stimuleren. Een aanplantpakket per boom is inclusief:

  • 2 boompalen
  • 2 boombanden
  • Boombandspijkers
  • 40 liter aanplantgrond

  Wilt u de Quercus ilex zelf aanplanten?

  Bekijk de aanplantinstructies.

  Aanplantservice

  Als u het niet ziet zitten om de steeneik elf aan te planten, kiest u voor de aanplantservice. Voor een bepaald bedrag komen we bij u langs en planten we de groenblijvende steeneik(steeneiken met een stamomtrek van 16 cm of meer wordt een meerprijs gerekend). Hierdoor weet u zeker dat de steeneik op de juiste manier is aangeplant. De plaats waar de steeneik geplaatst wordt, moet voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • De ondergrond laat water goed door.
  • De plaats waar de steeneik geplaatst wordt is tot in ieder geval 50 cm diep vrij van puin, stenen, bekabeling en oude beplanting.
  • Er is op deze plaats voldoende zonlicht aanwezig.
  • Liefst een beschutte standplaats

  De verzorging van een steeneik

  Steeneiken hebben een redelijk fijne vertakking. Door deze fijne vertakking kunnen deze bomen ook goed in een vorm gesnoeid worden( de boom wordt bij levering vaak piramidaal of cilindervormig bezorgd, wanneer dit geen leiboom betreft). Snoei groenblijvende steeneiken altijd in maart of april wanneer kans op (strenge) vorst nihil is.

  Verder is het belangrijk dat de steeneik geplant wordt op een plek waar de grond goed waterdoorlatend is. Een Quercus ilex houdt van een beschutte plek, het mooiste is dat deze boom niet op een plek staat waar het volle oostenwind kan krijgen. Ten slotte is het belangrijk dat de steeneik de eerste 3/4 jaar na aanplant goed beschermd wordt tegen vrieskou. Geef de boom veel water wanneer er een langdurige vorstperiode voorspeld wordt. De boom kan dan nog vocht op nemen om te verdampen.

  Neem contact op

  We helpen u graag om de juiste steeneik te kiezen. Daarnaast geven wij u graag meer informatie over het verzorgen van de steeneiken. Neem contact met ons op:

  Klantenservice