Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Vijgenboom

  De vijgenboom Ficus carica heeft een heerlijke vrucht en bloeit vanaf juli t/m september. Een vijg groeit het beste in de zon bij een muur, schutting of heg. De vijgenboom, of Ficus carica, is een prachtige mediterrane boom die familie is van de moerbei. Deze boom doet het uitstekend in het Nederlandse klimaat. Een volwassen Ficus carica verdraagt temperaturen tot ongeveer -10 °C.

  • Vijgenbomen van 125 t/m 175 cm hoog
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo
  Vijgenboom 8/10 cm

  Vijgenboom 8/10 cm

  • Stamomtrek 8 - 10 cm
  • Totaalhoogte 125 - 150 cm
  € 59,95
  Vijgenboom 10/12 cm

  Vijgenboom 10/12 cm

  • Stamomtrek 10 - 12 cm
  • Totaalhoogte 125 - 150 cm
  € 79,95
  Vijgenboom 12/14 cm

  Vijgenboom 12/14 cm

  • Stamomtrek 12 - 14 cm
  • Totaalhoogte 125 - 150 cm
  € 99,95
  Vijgenboom 14/16 cm

  Vijgenboom 14/16 cm

  • Stamomtrek 14 - 16 cm
  • Totaalhoogte 140 - 165 cm
  € 119,95
  Vijgenboom 16/18 cm

  Vijgenboom 16/18 cm

  • Stamomtrek 16 - 18 cm
  • Totaalhoogte 150 - 175 cm
  € 169,95

  Vijgenboom 18/20 cm

  • Stamomtrek 18 - 20 cm
  • Totaalhoogte 150 - 175 cm
  € 199,95
  Vijgenboom 20/25 cm

  Vijgenboom 20/25 cm

  • Stamomtrek 20 - 25 cm
  • Totaalhoogte 150 - 175 cm
  € 249,95

  Vijgenstruik

  • Totaalhoogte 40 - 60 cm
  € 39,95

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Hoe groot wordt een vijgenboom?

  We leveren de vijgenboom Ficus carica. Deze vijgenboomsoort wordt ongeveer 10 meter hoog. We leveren deze vijgenbomen met een hoogte van 140 t/m 175 cm.

  Hoe moet ik een vijgenboom snoeien?

  Een vijgenboom heeft niet veel snoeiwerk nodig. Door de vijg af en toe wat uit te dunnen, blijft de boom in topconditie. De boom krijgt vanzelf zijtakken. Gebruik een korte snoeischaar, omdat deze de kleinste wond geeft. Hoe je de vijg snoeit, is afhankelijk van de snoeivorm die je hebt gekozen:

  Kelkvormig snoeien: Wanneer je de vijgenboom kelkvormig wilt snoeien, begin je met het snoeien van de top van de boom. Snoei de vijg tot de gewenste hoogte en verwijder dood hout. Snoei de takken tot één of twee ogen. Een oog is een dwarsstreepje op de tak, waar vaak een zijtak uit groeit. Op deze manier zorgt je dat de takken kort en stevig blijven. Snijd zwakke en lange takken ook weg, zodat de vijg niet gaat hangen.

  Waaiervormig snoeien: Vijgen staan vaak naast een muur of hek. Meestal hebben deze vijgenbomen een waaiervorm. Snoei een vijgenboom in waaiervorm door alle takken weg te snoeien behalve twee sterke zijtakken die recht tegenover elkaar staan. Op deze manier vormen er uitlopers op deze zijtakken, waardoor de vijg een waaiervorm krijgt.

  Korte of lange stam: Als de vijg een bepaalde hoogte moet krijgen, knip je de stam op de hoogte waar de kruin moet beginnen. Daarna zullen er zijtakken ontspruiten onder de snede die op den duur een kruin zullen vormen.

  Wanneer moet ik een vijgenboom snoeien?

  Tussen november en februari kun je een vijgenboom het beste snoeien. Het gesnoeide hout is goed te gebruiken voor het stekken van nieuwe vijgenbomen. Vijgensap kan zorgen voor irritatie op de huid, dus houd hier wel rekening mee.

  Als er takken in de weg zitten, kun je de vijgenboom ook snoeien in de zomer. Daar kan een vijg prima tegen.

  Wanneer kan ik vijgen oogsten?

  Het hangt af van het ras en het weer wanneer de vijgen goed rijp zijn. Vaak is dat ergens in augustus of september. Als vijgen een klein beetje openbarsten, zijn ze in ieder geval rijp. Vaak kun je ook aan de vijg voelen of hij rijp is. De vijg voelt dan zacht aan en heeft een mooie paarse kleur.

  Je kunt vijgen niet lang bewaren, dus we raden aan om ze dezelfde dag nog op te eten of in te vriezen. Vijgen zijn natuurlijk het lekkerst als je ze net hebt geplukt, maar je kunt ze ook drogen of invriezen.

  Waar plant je een vijgenboom?

  De vijgenboom groeit het beste op een zonnige plek uit de wind. Je kunt een vijgenboom dus het beste planten tegen een muur of heg die op het zuiden staat. Een stenen muur heeft hierbij de voorkeur, omdat deze meer warmte vasthoudt en ’s avonds weer uitstraalt.

  Vijgenboom kopen

  De vijgenboom is het gehele jaar door bij ons te bestellen, maar kan in de wintermaanden niet voorradig zijn. Je kunt dan een offerte bij ons opvragen of ons via de chat vragen wanneer deze weer direct leverbaar is.

  Standplaats vijgenboom

  De standplaats van de vijgenboom is belangrijk voor de groei van deze mediterrane boom. De vijgenboom kan namelijk niet goed tegen wind, dus moet op een beschutte plek staan. Daarnaast groeit de boom het beste op een zonnige plek, zodat de vijgen goed kunnen rijpen.

  Zelf vijgen vruchten kweken

  Met de Ficus carica kun je zelfs in Nederland je eigen heerlijke vijgen kweken. In de winter komen er vaak al vruchten aan de vijgenboom. Als deze vruchten de winter niet overleven, komen er in het voorjaar meestal nieuwe knoppen aan de boom. De vruchten kunnen de hele zomer groeien in de zon en zijn in het najaar rijp voor de oogst. 

   

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2756 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Klantenservice

  Wil je meer weten over vijgenbomen of heb je vragen over je bestelling? Neem contact op met onze klantenservice:

  Klantenservice