Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3953 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Gebruik de code 'Greenfriday10' voor 10% korting. Bestelling boven de €500,-? Gebruik dan de code 'Greenfriday15' voor 15% korting!

Meidoorn

Bij Bomenbezorgd.nl hebben we verschillende soorten meidoorn bomen te koop. De meidoorn ‘Crataegus’ heeft zijn naam te danken aan de prachtige bloemen, die in mei in trossen aan de boom groeien, en de doorns die verstopt zitten tussen de trossen. Het is een sterke boom die op iedere grondsoort goed groeit.

  • Bloeit in trossen met geurende bloesem
  • Gesloten bladstructuur
  • Karakteristieke boom
  • Geschikt voor iedere tuin!

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Meidoorn ‘Crataegus’

De meidoorn ‘Crataegus’ is een sterke bloesemboom die in vrijwel iedere grondsoort goed gedijt. Het is een relatief langzame groeier, maar daardoor ook ideaal voor een kleinere tuin. De boom staat graag op een zonnige plek, maar ook in de halfschaduw staat hij graag. In het najaar kleurt het blad geel, waarna de boom zijn blad verliest. Van de meidoorn boom zijn meerdere varianten, zoals de rode meidoornwitte meidoorn en zuil meidoorn. De meidoorn is het mooist in mei, wanneer hij in bloei staat.

Rode meidoorn

De rode meidoorn herken je aan zijn roodroze bloemen die hij in de lente krijgt. Hij krijgt een maximale hoogte van 6 à 7 meter hoog. Het is daarnaast een tweestijlige meidoorn. De rode meidoorn is de ideale boom voor de Nederlandse tuin.

Witte meidoorn

De witte meidoorn is een meidoorn met witte bloemen en bloeit in de maanden mei en juni. Omdat de boom redelijk windgevoelig is, adviseren we de boom jaarlijks in het voorjaar te snoeien.

Zuil meidoorn

De zuil meidoorn is een prachtige boom die op latere leeftijd mooie witte bloemen krijgt. De boom heeft daarnaast kleine doornen op de takken en twijgen. Dankzij de zuilvormige groei van deze meidoorn, plant je hem in elke tuin.

Meidoorn als haag

De meidoornhaag wordt vaak aangeplant op een erfscheiding. Deze vind je bij Bomenbezorgd.nl in verschillende formaten: 

Meidoorn haag 30-40 cm 

Meidoorn haag 40-60 cm

Meidoorn haag 60-80 cm

Meidoorn haag 80-100 cm

Meidoon haag 100-125 cm

Meidoorn kopen bij Bomenbezorgd.nl

Bij Bomenbezorgd.nl verkopen we verschillende soorten meidoorns, als boom en als haag, maar ook als leiboom. Zo is er voor ieder wat wils! De meidoorn boom is een waardevolle toevoeging aan jouw tuin, doordat hij er ieder seizoen weer anders uitziet, met in het voorjaar mooie, kleurrijke bloemen.

Koop je de Crataegus, dan kies je uit soorten die verschillende kleuren bloemen geven. Bekijk vooraf welk soort geschikt is voor jouw tuin, zoals de meidoorn als leiboom, die voor een mooie afscherming zorgt. Wist je dat leibomen ideaal zijn voor minder inkijk in de tuin?

 

Verzorgingstips

De meidoorn snoeien is niet moeilijk. Je kunt hem terug in model brengen met een scherpe snoeischaar. Wanneer takken door elkaar heen lopen en verstrikt raken, kun je er een aantal weghalen. Zo blijft de boom goed in vorm en komt er voldoende licht bij de middelste takken.

Het beste moment om de meidoorn te snoeien is in maart, maar kijk uit als er vorst wordt verwacht. Dan is het beter om daarna pas te gaan snoeien.

De meidoorn is redelijk winterhard en verdraagt matige wind. In de tuin staat de boom daarom graag een beetje beschut.
De meidoorn zal niet hoger dan 8 meter hoog worden. Dit maakt de boom ideaal voor zowel een kleine als grote tuin.

De meidoorn boom kan het hele jaar door aangeplant worden. Wanneer de boom in het groeiseizoen aangeplant wordt, is het belangrijk om voldoende water te geven. Geef pas water wanneer de grond redelijk droog aan voelt. De meidoorn houdt namelijk niet van natte voeten!

Na het aanplanten van een meidoorn kan hij wat blad verliezen. Dit is een normaal, natuurlijk proces. De boom heeft veel energie nodig om te wortelen en zich te verankeren. Daardoor gaat er minder vocht naar de bladeren toe. Zodra de meidoorn zich verankerd heeft, zullen nieuwe scheuten te zien zijn.

De meidoorn heeft niet veel water nodig. Deze boom houdt namelijk niet van een natte ondergrond. In het groeiseizoen en in periodes van langdurige warme en droogte is het belangrijk om hem voldoende extra water te geven, om uitdroging tegen te gaan.

Zodra de boom in de herfst geen blad meer heeft, heeft de boom geen water meer nodig. Hij gaat dan in winterrust.

Als je de boom in de winter aanplant, is het belangrijk om hem 1x goed water te geven en hem daarna tijd te geven om rustig te gaan groeien.

Na aanplanten in het voorjaar en de zomer raden wij aan om de boom om de dag water te geven. Voor gericht advies over de watergift is het verstandig om contact op te nemen met onze klantenservice.

Ja, de meidoorn kan ook in een pot of kuip geplant worden. De boom heeft in een pot meer water nodig dan wanneer deze in de volle grond staat.

We raden aan om de boom iedere 2 á 3 jaar te verpotten naar een grotere pot, zodat hij voldoende groeiruimte krijgt. Geef hem bij het verpotten ook nieuwe aarde, zodat hij voldoende voeding krijgt om verder te groeien.

Ook is het belangrijk om een meidoorn in pot of kuip goed vast te zetten. Bomen in pot zijn namelijk kwetsbaarder voor wind dan wanneer ze in de volle grond geplant staan.

De kans is het grootst dat je een eenstijlige meidoorn ontvangt als je deze bij ons koopt. Als je specifiek op zoek bent naar een tweestijlige meidoorn, neem dan contact op met onze klantenservice. Dan kijken we wat we voor je kunnen betekenen!

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3953 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Bloei van de meidoorn boom

De meidoorn boom heeft een ronde kroonvorm en heeft leerachtig, gelobd donkergroen blad. In het voorjaar verschijnen er prachtige bloesems. Het ruikt ook nog eens lekker! Door de halfopen kroonstructuur trekt de boom vogels, vlinders en bijen aan, die de meidoorn graag gebruiken als schuilplek.

De mooiste meidoorn is misschien wel de rode meidoorn, die prachtige roodroze bloemen krijgt in gevulde tuilen. Kortom, een prachtige bloesemboom voor iedere tuin!

Green Friday

Het is Green Friday bij Bomenbezorgd.nl! Profiteer van vrijdag 27 mei tot en met maandag 30 mei van onze acties.

Op bestellingen boven de €100,- ontvang je 10% korting
Bestel je voor meer dan €500,-? Dan krijg je zelfs 15% korting

Op deze actie zijn algemene Green Friday voorwaarden van toepassing.

Green Friday actie