Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2931 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Mexicaanse waaierpalm

‘Washingtonia robusta’

Formaat

Extra opties (per boom)

Mediterraans aanplantgrond groot € 34,95 extra
Vliesdoek deluxe groot (200-250) € 77,50 extra
Vliesdoek basic € 17,50 extra
Aantal
Prijs totaal

€ 184,95

  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst
  • Binnen 5 werkdagen in huis, vaak nog sneller!
  • Inclusief handige folder met aanplantinstructies
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • 9,3
    9,3 op basis van 1251 beoordelingen

Productinformatie

De Mexicaanse waaierpalm is een palmboom die uw tuin compleet maakt in de zomer. Deze palmboom geeft iedereen het ultieme zomer en vakantiegevoel. De Mexicaanse palmboom komt van oorsprong uit Californië en Mexico en zijn veel te zien in andere delen van de Verenigde Staten. Een mooi feitje is dat de Mexicaanse waaierpalm ook op de mooie stranden van Miami staan. Echter hoeft u niet naar Amerika te gaan om deze palmbomen te bewonderen, want bomenbezorgd.nl kan ervoor zorgen dat deze Mexicaanse waaierpalm ook in uw achtertuin te bewonderen is! De Washingtonia robusta is de latijnse benaming van deze palm en de naam zegt het al: de boom is robuust en dat komt vooral door de stam. De stam Bestaat uit grote oude bladstelen die bronsbruin van kleur zijn. Het blad is waaiervormig en lichtgroen van kleur. Het blad heeft verder een breedte van minimaal 50 centimeter.

Het snoeien van de Mexicaanse waaierpalm is redelijk makkelijk. Deze palmboom groeit vanuit het midden van de boom/stam, en daar komen ook nieuwe bladeren uit. Wanneer vanuit het midden nieuwe bladeren komen worden de oudere bladeren naar de buitenkant gedrukt. Deze oudere bladeren gaan doorhangen en dan kunnen deze op een aantal centimeters van de stam weggeknipt worden. Dat is eigenlijk het enige snoeiwerk. De Washingtonia robusta is matig winterhard en dat wil zeggen dat de boom kortstondig -4/-5 kan verdragen. Ons advies is bij een temperatuur van -3 graden celsius of meer die langer dan 3 dagen duurt de boom af te dekken met een vliesdoek. Dek hierbij de stam en de kroon af met dit vliesdoek. Wanneer de boom in de volle grond staat raden wij naast het vliesdoek ook houtschors aan om die rondom de stam/standplaats te leggen. Het mooiste is dat de Mexicaanse waaierpalmen in een kuip blijven staan zodat ze verplaatst kunnen worden met vorst na een warme plek.

Verder moet deze palm in een kuip 2 tot 3 keer per week water krijgen tijdens het groeiseizoen(april / september). Wanneer deze boom in de volle grond staat moet de standplaats goed gedraineerd zijn en tijdens het groeiseizoen moet hij 3-4 keer per week water krijgen. In Amerika kunnen deze bomen een hoogte van 30 meter bereiken, echter is dat in ons kikkerlandje niet het geval(hoogte is afhankelijk van de aanschaf grote). Wel kunnen deze palmbomen in Nederland 20 cm groei hebben in stamhoogte per jaar. De Mexicaanse palmboom wordt momenteel wereldwijd aangeplant. Door zijn robuuste look is de Mexicaanse palmboom één van de mooiste palmbomen die in Nederland te verkrijgen zijn.

 

Specificaties

Latijnse naam Washingtonia robusta
Stamhoogte 100-110 cm
Hoogte indicatie bij levering 200-250 cm hoog, zonder pot
Winterhardheid Niet winterhard
Voorkeur grondsoort Zand, zavel, lichte klei
Windgevoeligheid Verdraagt wind
Bodemvochtigheid Zeer droog, droog, verdraagt geen nattigheid
Standplaats Zon, halfschaduw
Bloeiperiode Juni / september
Bloeiwijze Gele bloemen in trossen
Bladhoudend Ja
Vrucht Bruine peul
Snoeiperiode Zie snoeiwijze
Snoeiwijze Verwijder alleen geelkleurende bladeren
Geleverd in Pot
Bladkleur Lichtgroen
Groenblijvend Ja