Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • U kunt bij ons nog steeds online bestellen en onze bezorgers komen gewoon bij u leveren. Wij houden ons verder scherp aan de voorschriften van het RIVM.
  In verband met de drukte en de aangescherpte Corona maatregelen kan de levertijd soms langer zijn dan u van ons bent gewend. Excuus voor het ongemak!
  U kunt bij ons nog steeds online bestellen en onze bezorgers komen gewoon bij u leveren. Wij houden ons verder scherp aan de voorschriften van het RIVM.
  In verband met de drukte en de aangescherpte Corona maatregelen kan de levertijd soms langer zijn dan u van ons bent gewend. Excuus voor het ongemak!

  Rode beukenhaag

  ‘Fagus syl. 'Atropunicea'’

  Formaat

  Aantal
  Prijs totaal
  € 5,50
  Let op: u kunt bij ons bestellen vanaf 75 Euro.
  In bestelwagen
  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst
  • Binnen 5 werkdagen in huis, vaak nog sneller!
  • Inclusief handige folder met aanplantinstructies
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • 9,3
   9,3 op basis van 1469 beoordelingen

  Productinformatie

  De rode beukenhaag(Fagus syl. ‘Atropunicea) is een vaak toegepaste haag in Nederland. Waarom? Omdat een rode beukenhaag privacy biedt en zorgt voor een goede (erf)afscheiding. Daarnaast heeft de beukenhaag een mooie klassieke look en als kers op de taart is de rode beukenhaag bladhoudend. In de zomer heeft deze haag rood blad, en dat blad verkleurt in de herfst naar geeloranje tot bruin. Het bruine blad blijft de hele winter zitten totdat de eerste symptomen van nieuwe rode blaadjes zichtbaar worden en dan pas verdwijnen de oude bruine bladeren van de haag. Zo heeft u het hele jaar door een bladhoudende haag! Verder is de rode beukenhaag extreem winterhard. Bij bomenbezorgd.nl bezorgen wij u de beste beukenhagen van heel Nederland. Bij ons krijgt u volle planten met een vitaal wortelgestel die vol zitten met haarwortels, zodat de rode beukenhaag goed kan hergroeien. Aanplanten rode beukenhaag: De rode beukenhaag kunt u in een enkele rij of in een dubbele rij aanplanten. Doorgaans adviseren wij om voor een enkele rij 5 rode beuken per meter aan te planten en voor een dubbele rij 9 rode beuken per meter aan te planten. Plant de rode beukenhaag in kale wortel binnen 2/3 dagen na levering om uitdroging te voorkomen. De plaats waar de haag geplant moet worden, moet goed waterdoorlatend zijn. Daarnaast moet de plaats waar de rode beukenhaag komt te staan vrij zijn van puin, oude wortels, grind, straatwerk, stronken en etc. Let ook op dat de plek waar deze haag komt te staan ook zonlicht kan krijgen. Graaf het plantgat pas wanneer de haag ook gelijk geplaatst wordt. Graaf het plantgat ongeveer 25% groter dan de kluit, pot of omvang van het blote wortelgestel van de haag. Zodat de wortels van de haag zich gemakkelijk kunnen ontwikkelen. Echter zijn de rode beuken gevoelig voor uitval na het nieuw aanplanten. Bij nieuwe aanplant hebben de wortels van de beuken bepaalde schimmels nodig om te kunnen her-groeien. Voor minder uitval adviseren wij bij elke beukenhaag onze speciale (beuken) aanplantgrond te bestellen. Om de juiste hoeveelheid speciale beuken aanplantgrond te bestellen kunt u HIER bekijken hoeveel u nodig heeft en het gelijk mee bestellen. Voor meer informatie over aanplant van hagen kunt u HIER bekijken. Verzorging rode beukenhaag: Na aanplant in het eerste groeijaar(maart t/m September) is het belangrijk om de rode beukenhaag gedurig water te geven. De grond rondom de net aangeplante beukenhaag moet licht vochtig zijn. Voorkom dat de net aangeplante haag niet uitdroogt bij langdurige warme en droge periodes. Verder is het belangrijk om de rode beukenhaag te snoeien in maart en nogmaals (te trimmen) in juni. Door deze snoei groeit de haag snel dicht en behoudt hij de haagvorm.

  Specificaties

  Latijnsenaam Fagus syl. 'Atropunicea'
  Hoogte beukenhaag 125-150 cm hoog, zonder pot/kluit
  Bestelwijze Per stuk
  Winterhardheid Zeer winterhard
  Voorkeur grondsoort Loss, zavel, klei, zand
  Standplaats Zon, halfschaduw, schaduw
  Bladkleur Rood uitlopend, daarna roodviolet
  Herfstkleur Geeloranje, bruin
  Groenblijvend Nee
  Bladhoudend Ja, totdat het nieuwe blad komt
  Snoeiperiode Maart, Juni
  Advies aantal per strekkende meter 5(enkel)/9(dubbel)
  Levering winter Kale wortel
  Levering zomer Pot / doorgroeikluit