Bestelwagen

Trachycarpus Fortunei

Winterharde Chinese waaierpalm

De ‘Trachycarpus Fortunei’ waaierpalm heeft maling aan vorst en verdraagt temperaturen tot wel -16 graden Celsius. Daardoor is deze Chinese henneppalm ideaal voor de Nederlandse tuin. De Chinese waaierpalm is eenvoudig te onderhouden. Deze palmboom stelt geen hoge eisen aan de vochtigheid van de grond en hoeft slechts 1 – 2 keer per jaar met palmvoeding bemest te worden. Geschikt voor in een pot of volle grond. In pot of kuip heeft deze palm meer water nodig.

  • ‘Trachycarpus Fortunei’ waaierpalm van 60 tot 350 cm hoog

Vind snel de juiste ‘Trachycarpus Fortunei’ waaierpalm:

Tips voor het verzorgen van uw Trachycarpus Fortunei waaierpalm

Hieronder vindt u een lijstje met veelgestelde vragen over de Chinese waaierpalm. Heeft u vragen over de palm die u niet terugvindt in deze lijst? Neem dan contact op met Bomenbezorgd via 06 1480 9745 of mail naar info@bomenbezorgd.nl.

Hoe moet ik de Chinese henneppalm verzorgen?

Een Trachycarpus waaierpalm is eenvoudig te verzorgen. De palm stelt geen hoge eisen aan de vochtigheid van de grond. In pot of kuip heeft de palm meer water nodig. Deze palmboom hoeft niet vaak gesnoeid te worden. Verwijder palmbladeren die bruin of geel zijn geworden en bemest de Trachycarpus Fortunei ieder half jaar met palmvoeding. Van alle waaierpalm soorten is de Trachycarpus waaierpalm het beste bestand tegen vorst, waardoor de palm ideaal is voor het Nederlandse klimaat.

Wanneer moet ik de Trachycarpus palm snoeien?

Door regelmatig vergeelde bladeren te verwijderen, zorgt u ervoor dat er sneller nieuw blad aan de palm groeit. Ook wordt de stam van de palm hierdoor hoger.

Moet ik de Trachycarpus Fortunei in volle grond of in pot planten?

Een Trachycarpus Fortunei kan zowel in een pot of in volle grond geplant worden. Door onderin de pot een laag hydrokorrels te plaatsen, zorgt u dat u de palm beschermt tegen vorst. Ook raden we aan om noppenfolie aan de zijkant van de pot te plaatsen om de palmboom tegen vorst te beschermen.

Hoeveel water heeft de palm nodig na het aanplanten?

De Trachycarpus Fortunei heeft per 2-3 dagen minimaal 7-10 liter water nodig als de palm is geplant. Gedurende het hele groeiseizoen (april t/m augustus) moet de palm om de 2 à 3 dagen opnieuw bewaterd worden.

Op welke plaats moet ik de Chinese waaierpalm planten?

Een Chinese waaierpalm komt het beste tot zijn recht in de zon. Daarnaast is vochtdoorlatende grond in de halfschaduw geschikt om een Trachycarpus palm in te plaatsen. De grond mag beslist niet te nat zijn, want dan bestaat de kans dat de wortels gaan rotten.

Hoe snel groeit een Trachycarpus Fortunei palm?

In de gunstigste situatie groeit  een volwassen waaierpalm per jaar ongeveer 30 cm, maar in Nederland zal de boom niet sneller groeien dan 15 à 20 cm per jaar. De Trachycarpus henneppalm wordt maximaal 12 meter hoog. Vooral de bladeren van de palm hebben een hoge groeisnelheid. Nieuwe bladeren ontspringen aan de bovenkant van de palmboom vanuit het hart.

Is de Chinese windmolenpalm winterhard?

De Chinese waaierpalm is oersterk en bestand tegen temperaturen tot -16 graden Celsius. Als het langdurig vriest, heeft de Trachycarpus Fortunei wel bescherming nodig. Plaats een beschermhoes over de palmboom en wikkel een warmteslang om de palm. Wortels van de Trachycarpus palm bedekt u met takken, houtsnippers, bladeren en ander organisch materiaal zodat de wortels goed zijn beschermd. De Trachycarpus Fortunei is een palm die tegen vorst kan en is daarom ideaal om buiten te plaatsen.

TIP: Wordt er vorst verwacht? Geef de palm vooraf veel water, zodat de wortel het water goed kunnen opnemen. Hierdoor zal de palm niet uitdrogen als er sprake is van langdurige vorst.

Wanneer staat een Chinese waaierpalm in bloei?

Afhankelijk van het geslacht van de waaierpalm, heeft de palm mannelijke of vrouwelijke bloemen. De Trachycarpus Fortunei bloeit in juni, juli en augustus. Het geslacht kunt u herkennen aan de bloem:

  • Mannelijke bloem: hangende bloemen met goed zichtbare meeldraden. De bloem is geel en er valt stuifmeel af. De bloemen van de mannelijke variant staan erg dicht op elkaar.
  • Vrouwelijke bloem: de bloemen van de vrouwelijke plant staan rechtop en hebben geen zichtbare meeldraden. De bloem is groen-wit en de bloemetjes staan niet dicht op elkaar.

Is de Trachycarpus palm giftig voor katten?

De Chinese waaierpalm ‘Trachycarpus Fortunei’ is katvriendelijk en niet giftig. Er bestaan veel soorten palmen, maar er zijn maar een handvol soorten die giftig zijn. Alle Chinese waaierpalmen uit ons assortiment zijn veilig voor uw kat.

Kan ik een Trachycarpus Fortunei verplanten?

Een Trachycarpus Fortunei kunt u prima verplanten. Wanneer u kiest om de palm te verplaatsen naar een andere pot, raden we aan om een deel van de potgrond te vervangen met nieuwe potgrond. Voeg ook speciale palmboomvoeding toe aan de potgrond en geef de palm extra water. Het verplanten van de boom is altijd een aanslag op de vitaliteit en gezondheid van de palm en daarom raden we aan om de palm na het verpotten minimaal een maand te beschermen tegen felle zon en harde wind.

Is de Chinese waaierpalm geschikt als kamerplant?

Nee, deze palm is niet heel geschikt als kamerplant, want de luchtvochtigheid en hoeveelheid zon is vaak heel anders dan buiten en daardoor zal de palmboom sneller vergelen.

Neem contact op met Bomenbezorgd

Wilt u meer weten over de Trachycarpus waaierpalm of heeft u vragen over uw bestelling? Neem contact op met onze klantenservice: