Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3953 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Gebruik de code 'Greenfriday10' voor 10% korting. Bestelling boven de €500,-? Gebruik dan de code 'Greenfriday15' voor 15% korting!

Treurwilg

De treurwilg is een Nederlandse boom die op oudere leeftijd toonaangevend is. De 'Salix Sepucralis 'Chrysocoma'' is een boom met hangenden takken en twijgen. Deze zijn geel/ oranje van kleur en vallen vooral in de wintermaanden op. De treurwilg is een van de weinige bomen in het assortiment van Bomenbezorgd.nl die goed kan groeien op natte grond. 

 • Oersterke inheemse boom
 • Meerwaarde bij een vijver of waterplas
 • Prachtig hangende takken
 • Mooie gele contouren in de winter
Treurwilg
Treurwilg
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 160 - 180 cm
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 129,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Treurwilg
Treurwilg
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Stamhoogte 180 - 200 cm
 • Totaalhoogte 250 - 300 cm
€ 249,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Treurwilg
Treurwilg
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Stamhoogte 200 - 220 cm
 • Totaalhoogte 300 - 350 cm
€ 259,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Treurwilg
Treurwilg
 • Stamomtrek 18 - 20 cm
 • Stamhoogte 220 - 240 cm
 • Totaalhoogte 350 - 400 cm
€ 279,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Treurwilg
Treurwilg
 • Stamomtrek 20 - 25 cm
 • Stamhoogte 220 - 240 cm
 • Totaalhoogte 400 - 450 cm
€ 299,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Bloeiwijze

De treurwilg is een parkboom die vroeg in het voorjaar groene bladern krijgt. De 'Salix Chyrsocoma 'Tristis'' is een van de eerste bomen die in het voorjaar blad geeft. De bladeren lopen frisgroen uit en worden daarn mat-groen. De onderzijde van het blad heeft een grijze kleur. Al met al is het een oersterke boom die honderden jaren oud kan worden en de ruimte nodig heeft om goed te kunnen groeien. 

Standplaats van een treurwilg

De 'Salix Sepulcralis 'Chrysocoma'' is een boom die veel geplant wordt langs of aan waterplassen. De treurwilg kan goed tegen vochtige grond en is daarom zeer geschikt bij waterplassen of sloten. Deze boom is een extreem harde groeier en kan een maximale hoogte bereiken van 18 meter. In de breedte wordt hij maximaal 20 meter. Omdat de boom zeer groot kan worden, heeft hij dus veel ruime nodig. Bij waterplassen, sloten en/of vijvers is dat vaak het geval. 

'Salix Sepulcralis 'Chrysocoma''

Wanneer de 'Salix Sepulcralis 'Chrysocoma'' op leeftijd is, krijgt het een mooie treurige vorm. De takken hangen dan helemaal over en kunnen zelfs de grond of het water raken. Oudere treurwilgen leveren een prachtig beeld op in de natuur. De bodemeisen van de treurwilg zijn nihil, waardoor de boom op elke grondsoort kan groeien. Verder verdraagt de 'Salix Sepulcralis 'Chrysocoma'' de wind goed en staat hij het liefst op een zonnige of halfschaduw plek. 

Verzorgingstips

De treurwilg hoeft weinig snoei te hebben, mits hij voldoende ruimte heeft om te groeien. Bij een middelgrote tuin, of een tuin waar de boom minder ruimte heeft om te groeien, is jaarlijkse snoei wel te adviseren. Snoei hierbij alle een- of tweejarige takken weg, totdat er 2 á 3 knoppen overblijven. Ook is het mogelijk om de 'Salix Sepulcralis ' Chrysocoma'' te kandelaberen. Dit houdt in dat u de boom zwaar terugsnoeit. Er blijven dan een aantal dikke takken over op de stam, die samen een kandelaar vormen. 
Het is het beste om de boom te snoeien in het begin van maart. Wanneer de boom niet gesnoeid wordt, zullen op den duur veel takken gaan overhangen, wat een prachtig beeld oplevert. 

Een treurwilg is het hele jaar door aan te planten. Het is wel belangrijk dat een 'Salix Sepulcralis 'Chrysocoma' na het aanplanten in het groeiseizoen dagelijks water krijgt. Een treurwilg vraagt tijdens de eerste twee groeiseizoenen veel water. 
De boom groeit in de jonge jaren het hardst en heeft daarom extra vocht nodig. Wanneer de boom diep genoeg geworteld heeft om zelf grondwater op te nemen, is extra watergift bijna niet meer nodig. 

Een treurwilg is een boom die best veel ruimte nodig heeft. Wanneer de 'Salix Sepulcralis 'Chrysocoma'' niet gesnoeid wordt, kan de boom kolossaal worden. Een treurwilg is daarom het meest geschikt voor in een grote tuin. Ook in een middelgrote tuin kan een treurwilg groeien. Het is dan wel belangrijk om de boom jaarlijks te snoeien. 
Om van de treurwilg een 'eyecatcher' te maken in je tuin is ons advies om de boom op een open (gras)veld of naast een grote waterplas/ vijver te planten. Hierdoor komt de boom het beste tot zijn recht en kan hij wel honderden jaren oud worden. 

Bomenbezorgd.nl heeft de volgende formaten met bijbehorende leeftijd:

 • 200-300 cm hoog: 2-3 jaar
 • 300-400 cm hoog: 2-4 jaar
 • 400-500 cm hoog: 3-5 jaar
 • 500-600 cm hoog: 4-6 jaar
 • 600-700 cm hoog: 5-7 jaar

Een treurwilg heeft weinig bodemeisen en is van nature een sterke boom. Dit maakt de book meer onafhankelijk van externe voeding. Alleen bij extreem arme grond, waarbij de wilg gele bladeren krijgt of bijna geen groei heeft, is het verstandig om in april en in juni koemest korrels te strooien op de grond of rondom de stam. 

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3953 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

De meerwaarde van een treurwilg

Een 'Salix Sepulcralis 'Chyrsocoma'' is niet alleen een mooie boom om te zien in een bepaald landschap of tuin, maar heeft ook veel meer beschikbaar voor het leven op aarde. De treurwilg is allereerst een voedselplant voor bijen. Dit is voornamelijk in het voorjaar door de bloeiende katjes. De bijen halen hier hun nectar en stuifmeel om honing te maken. Daarnaast is de treurwilg vanwege de vele taaie en buigzame takken de ideale plek voor vogels. Zij kunnen hun nestjes bouwen in de grotere treurwilgen om daar te kunnen broeden.
Tot slot zit er in de bast van de treurwilg salicylzuur, wat een van de belangrijkste grondstoffen is voor aspirine. Salicylzuur bevat looizuur en salicine en deze twee stofjes werken voor mensen pijnstillend, koorts remmend en zuiverend voor het lichaam. Onder andere door de salicylzuur is deze boom van nature zeer sterk. 

Green Friday

Het is Green Friday bij Bomenbezorgd.nl! Profiteer van vrijdag 27 mei tot en met maandag 30 mei van onze acties.

Op bestellingen boven de €100,- ontvang je 10% korting
Bestel je voor meer dan €500,-? Dan krijg je zelfs 15% korting

Op deze actie zijn algemene Green Friday voorwaarden van toepassing.

Green Friday actie