Bestelwagen

1. Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?
Wij bezorgen uw bestelling binnen 6 werkdagen. Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en geplant. Nadat u een boom of plant besteld, wordt u binnen 24 uur (behalve op zaterdag en zondag) persoonlijk benaderd via de mail of per telefoon. We maken dan een afspraak wanneer we de boom/plant zo snel mogelijk bij u kunnen afleveren. Zodat de bestellingen alleen worden bezorgd met de voorwaarden die door u en ons zijn afgesproken. Graag denken we met u mee over de door u gewenste levertijd! Het is ook mogelijk ’s avonds het product te leveren, echter kant dit alleen bij producten zonder aanplant service.


2. Wat houdt de maat 6/10 of 10/14 in?

De maat 6/10 of 10/14 houdt in dat dit omtrek is van de stam in centimeters gemeten op een hoogte van 75-100cm.
Er zijn dus bomen met een stamomtrek tussen de 6 en 10 centimeter of tussen de 10 en 14 centimeter omtrek. Hoe dikker de stam des te meer centimeters in de stamomtrek.

Om u als klant een duidelijker beeld te schetsen hebben wij hiernaast een fotoreeks met maten van bomen verwerkt.


3. Wat houdt de stamhoogte in?
De stamhoogte houdt in dat de hoogte van de stam bepaald wordt door laagste takken die aan de stam zitten. Dus als een boom van 6/10 cm stamomtrek een stamhoogte heeft van 160 cm, beginnen de laagste takken van de boom op 160 cm hoogte, onder de 160 cm bevinden geen takken op de stam.
Welke stamhoogte een boom heeft is afhankelijk van de maat van de boom. De volgende hoogtes bij verschillende maten hebben we voor u op een rij gezet en zijn slechts een indicatie:

– Bomen met een stamomtrek van 6 tot 10 cm hebben een stamhoogte tussen de 160 cm en 180 cm.
– Bomen met een stamomtrek van 10 tot 14 cm hebben een stamhoogte tussen de 180 cm en 220 cm.
– Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 cm hebben een stamhoogte tussen de 200 cm en 240 cm.


4. Wat is de beste tijd om een boom te planten?
Alle bomen en planten uit onze webshop kunnen het hele jaar geplant worden. Omdat wij bomen en planten bezorgen in pot, kluit of kale wortel is het mogelijk om het hele jaar door te planten. Ideaal om zo u eigen planttijd uit te stippelen.


5. Wat moet ik doen als mijn boom dood gaat?
Wanneer u boom helaas doodgaat, is het belangrijk om onze garantievoorwaarden goed door te nemen. Het volgende is belangrijk om te weten wanneer uw boom dood gaat:

Wanneer heb ik wel of geen garantie?

• U heeft WEL garantie wanneer u per boom
2 boompalen en boom bevestigingsband afneemt bij bomenbezorgd.nl. Mocht het zo zijn
dat uw product alsnog is doodgegaan, terwijl u de boompalen en
bevestigingsband heeft gebruikt bij het aanplanten, dan wordt er een nieuw (gelijksoortig) product geleverd.
• U heeft GEEN garantie als u per boom GEEN boompalen en boom
bevestigingsband gebruikt heeft bij het aanplanten.
• U heeft WEL garantie, wanneer u de boom, plant of haag binnen 5 dagen na levering
plant. Wanneer u de boom, struik of haag na levering niet gelijk plant, is het
genoodzaakt om de boom te bewaren op een plek waar geen wind
komt en een plek die vorstvrij is. Houdt de wortels, pot of kluit van de
boom vochtig zodat de boom niet uitdroogt. Wanneer de boom niet
binnen 5 dagen na levering wordt geplant heeft u dus GEEN garantie.

• Onze producten hebben GEEN garantie bij schade door weersomstandigheden, mens, dier of ondeskundig gebruik van bestrijdingsmiddelen.
• Onze producten hebben GEEN garantie bij het niet opvolgen van onze plantinstructies.
• Bij afsterving of groeistoornis door een slechte bodemstructuur (doorwortelbaarheid en/of ontwatering) heeft u GEEN garantie op onze producten.
• Bomenbezorgd.nl geeft GEEN garantie op hagen die niet aangroeien door mycorrhiza tekort (schimmel die zich bevindt op de wortels en hergroei bevorderd). Dit is soms het geval bij beukenhagen. Om dit grotendeels te voorkomen bij beukenhagen adviseren wij het volgende: voeg per strekkende meter de advies hoeveelheid beuken-aanplantgrond toe tijdens aanplant. De juiste hoeveelheid beukenmeststof aanplantgrond staat beschreven bij: Accessoires > aanplant toebehoren hagen > beukenmeststof aanplantgrond of klik hier op de link. Daarnaast de beukenhaag binnen 2 dagen na levering planten. Wanneer u de beukenhaag na levering niet gelijk plant, is het genoodzaakt om de haag te bewaren op een plek waar geen wind komt en een plek die vorstvrij is. Verwijder de ingepakte wortels van de beukenhaag in plastic zak(zo ontvangt u ze na levering)niet eerder totdat u de haag gaat planten. Als dit geval zich voordoet komen we onze klanten tegemoet met de aanschaf van de te vervangen haag.

Hoelang geldt mijn garantie?

• Alle bomen die aangeplant zijn met twee boompalen en bevestigingsband geldt een aangroei garantietermijn van 2 maanden.
• Op alle andere producten (hagen, planten en etc.) geldt een aangroei garantietermijn van 2 maanden.

LET OP: Wanneer u gebruik maakt van onze aanplantservice in combinatie met een aanplantpakket heeft u standaard een half jaar garantie. (Dit geldt alleen voor aanplant van bomen.) Wanneer u gebruik maakt van deze garantie vergoeden wij alleen de boom.

BELANGRIJK is dus om binnen deze periode de klachten te melden en te voldoen aan onze garantie voorwaarden, zodat wij deze dan volledig zullen vergoeden.
Meldt u de klacht later of voldoet u niet aan onze garantievoorwaarden zoeken wij met u naar een andere oplossing.


6. Zijn de prijzen van bomenbezorgd.nl inclusief of exclusief BTW?
Alle prijzen van onze producten zijn inclusief BTW.


7. Zijn boompalen en boom bevestigingsband wel nodig bij het planten van een boom?
Wij raden u ten zeerste aan om bij elk geplante boom 2 boompalen en boom bevestigingsband te plaatsen. Hiermee voorkomt u scheefwaaien of zelfs omwaaien van de boom. Bij het scheef- of omwaaien van de boom scheuren (nieuwe) wortels af, waardoor de kans groot is dat de boom dood gaat. Wanneer u GEEN boompalen en boom bevestigingsband plaatst bij het aanplanten van uw boom, heeft u GEEN garantie als de boom doodgaat. Meer informatie hierover is te vinden bij de algemene voorwaarden onder het kopje garantie.


8. Wanneer kan ik de boompalen en bevestigingsband weghalen?
U kunt de boompalen en alle andere toebehoren na drie groeiseizoenen verwijderen. Wij raden het af om de boompalen eerder dan drie groeiseizoenen te verwijderen, omdat de boom dan nog niet goed geworteld is in de grond waardoor de boom nog niet sterk genoeg is om op ‘’eigen benen’’ te staan. Hierdoor is de kans groter dat de boom bij harde wind omwaait en dus dood gaat.9. Kan ik ook met de vorst een boom bestellen en planten?

U kunt altijd en het hele jaar door bij ons bomen bestellen. Echter wanneer het (streng) vriest raden wij het af om een boom te bestellen en te planten. Bij vorst is de grond bevroren en kunnen wij de bomen niet meer rooien van onze kwekerij, omdat de bevroren grond voor ernstige wortelschade kan zorgen. Wortels van bomen mogen niet blootgesteld worden aan vorst. Hieraan kan een boom doodgaan. Mocht u toch een boom bestellen in een vorst periode, dan nemen wij binnen 24 uur na de bestelling contact met u op over de beste levertijd in verband met de vorst.