Bestelwagen

Vijgenboom

De vijgenboom Ficus Carica heeft een heerlijke vrucht en bloeit vanaf juli t/m september. Een vijg groeit het beste in de zon bij een muur, schutting of heg. Bestel vijgenbomen vandaag, dan bezorgen we ze binnen 6 dagen bij u thuis.

  • Vijgenbomen van 140 t/m 175 cm hoog

Vijgenboom Ficus Carica vanaf € 69,95

Vijgenbomen wiki: veelgestelde vragen over de vijgenboom

Regelmatig krijgen wij vragen over het snoeien, aanplanten en verzorgen van vijgenbomen. Om u direct op weg te helpen, hebben we alle veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Heeft u specifieke vragen? Neem dan contact met ons op.

Hoe groot wordt een vijgenboom?

Wij leveren de vijgenboom Ficus Carica. Deze vijgenboomsoort wordt ongeveer 10 meter hoog. Wij leveren deze vijgenbomen met een hoogte van 140 t/m 175 cm.

Hoe moet ik een vijgenboom snoeien?

Een vijgenboom heeft niet veel snoeiwerk nodig. Door de vijg af en toe wat uit te dunnen, blijft de boom in topconditie. De boom krijgt vanzelf zijtakken. Gebruik een korte snoeischaar, omdat deze de kleinste wond geeft. Hoe u de vijg snoeit, is afhankelijk van de snoeivorm die u heeft gekozen:

Kelkvormig snoeien

Wanneer u de vijgenboom kelkvormig wilt snoeien, begint u met het snoeien van de top van de boom. Snoei de vijg tot de gewenste hoogte en verwijder dood hout. Snoei de takken tot één of twee ogen. Een oog is een dwarsstreepje op de tak, waar vaak een zijtak uit groeit. Op deze manier zorgt u dat de takken kort en stevig blijven. Snijd zwakke en lange takken ook weg, zodat de vijg niet gaat hangen.

Waaiervormig snoeien

Vijgen staan vaak naast een muur of hek. Meestal hebben deze vijgenbomen een waaiervorm. Snoei een vijgenboom in waaiervorm door alle takken weg te snoeien behalve twee sterke zijtakken die recht tegenover elkaar staan. Op deze manier vormen er uitlopers op deze zijtakken, waardoor de vijg een waaiervorm krijgt.

Korte of lange stam

Als de vijg een bepaalde hoogte moet krijgen, knipt u de stam op de hoogte waar de kruin moet beginnen. Daarna zullen er zijtakken ontspruiten onder de snede die op den duur een kruin zullen vormen.

Wanneer moet ik een vijgenboom snoeien?

Tussen november en februari kunt u een vijgenboom het beste snoeien. Het gesnoeide hout is goed te gebruiken voor het stekken van nieuwe vijgenbomen. Vijgensap kan zorgen voor irritatie op de huid, dus houd hier wel rekening mee. Als er takken in de weg zitten, kunt u de vijgenboom ook snoeien in de zomer. Daar kan een vijg prima tegen.

Wanneer kan ik vijgen oogsten?

Het hangt af van het ras en het weer wanneer de vijgen goed rijp zijn. Vaak is dat ergens in augustus of september. Als vijgen een klein beetje openbarsten, zijn ze in ieder geval rijp. Vaak kunt u ook aan de vijg voelen of hij rijp is. De vijg voelt dan zacht aan en heeft een mooie paarse kleur.

U kunt vijgen niet lang bewaren, dus we raden aan om ze dezelfde dag nog op te eten of in te vriezen. Vijgen zijn natuurlijk het lekkerst als u ze net heeft geplukt, maar u kunt ze ook drogen of invriezen.

Vijgenboom Ficus Carica

Type VIJGENBOOM Stamomtrek Stamhoogte Prijs
Vijgenboom Ficus Carica 8 – 10 cm 140 – 160 cm € 69,95
Vijgenboom Ficus Carica 10 – 12 cm 150 – 160 cm € 79,95
Vijgenboom Ficus Carica 12 – 14 cm 150 – 175 cm € 89,95
Vijgenboom Ficus Carica 14 – 16 cm 150 – 175 cm € 119,95
Vijgenboom Ficus Carica 16 – 18 cm 150 – 175 cm € 149,95
Vijgenboom Ficus Carica 20 – 25 cm 150 – 175 cm € 249,95

Klantenservice

Wilt u meer weten over vijgenbomen of heeft u vragen over uw bestelling? Neem contact op met onze klantenservice: