Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • U kunt bij ons nog steeds online bestellen en onze bezorgers komen gewoon bij u leveren. Wij houden ons verder scherp aan de voorschriften van het RIVM.
  In verband met de drukte en de aangescherpte Corona maatregelen kan de levertijd soms langer zijn dan u van ons bent gewend. Excuus voor het ongemak!
  U kunt bij ons nog steeds online bestellen en onze bezorgers komen gewoon bij u leveren. Wij houden ons verder scherp aan de voorschriften van het RIVM.
  In verband met de drukte en de aangescherpte Corona maatregelen kan de levertijd soms langer zijn dan u van ons bent gewend. Excuus voor het ongemak!

  Bol rode esdoorn

  De rode bol esdoorn is een mooie boom met een compacte groeiwijze. De 'Acer platanoides 'Crimson Sentry'' is een bolboom waarvan het blad in het voorjaar adembenemend rood-violet uitloopt. Daarna kleurt het blad donkerrood. De bol rode esdoorn is uitermate geschikt voor in de kleinere tuin, zeker wanneer men de boom jaarlijks terugsnoeit.

  • Prachtige donkerrode bladeren
  • Compacte groeiwijze, geschikt voor elke tuin
  • Verdraagt hitte en droogte
  • Klimaatboom voor de toekomst
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Rode bol esdoorn 120 cm stamhoogte

  • Stamomtrek 3 - 6 cm
  • Stamhoogte 120 cm
  • Totaalhoogte 150 - 170 cm
  € 54,95
  Rode bol esdoorn 150 cm stamhoogte

  Rode bol esdoorn 150 cm stamhoogte

  • Stamomtrek 3 - 6 cm
  • Stamhoogte 150 cm
  • Totaalhoogte 180 - 200 cm
  € 57,50
  Rode bol esdoorn 180 cm stamhoogte

  Rode bol esdoorn 180 cm stamhoogte

  • Stamomtrek 6 - 10 cm
  • Stamhoogte 180 cm
  • Totaalhoogte 210 - 230 cm
  € 59,95

  Rode bol esdoorn 200 cm stamhoogte

  • Stamomtrek 6 - 10 cm
  • Stamhoogte 200 cm
  • Totaalhoogte 230 - 260 cm
  € 69,95
  Rode bol esdoorn 220 cm stamhoogte

  Rode bol esdoorn 220 cm stamhoogte

  • Stamomtrek 6 - 10 cm
  • Stamhoogte 220 cm
  • Totaalhoogte 250 - 270 cm
  € 79,95
  Rode bol esdoorn 220 cm stamhoogte

  Rode bol esdoorn 220 cm stamhoogte

  • Stamomtrek 10 - 14 cm
  • Stamhoogte 220 cm
  • Totaalhoogte 260 - 300 cm
  € 134,95

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Hoe snoei ik de bol rode esdoorn?

  De bol rode esdoorn kan gesnoeid worden gedurende de periode oktober tot en met maart. Het snoeien van de 'Acer platanoides 'Crimson Sentry'' in bolvorm is eenvoudig. Snoei in deze periode de boom terug tot een evenredige bol. Snoei de takken terug tot er 5 tot 10 cm aan takken overblijft.
  In het voorjaar zal de bol rode esdoorn uitlopen met rood-violette bladeren, die later een mooie ronde kroon vormen. In juni/juli is het mogelij om de rode bol esdoorn licht te snoeien voor het behoud van de vorm. Snoei hierbij alleen de hardgroeiende scheuten er af.

  Kan de bol rode esdoorn ziektes krijgen?

  De bol rode esdoorn is een sterke boom die goed groeit in Nederland, daarnaast heeft hij relatief weinig last van ziektes of plagen. Het enige wat voor kan komen is dat de boom bladluis of valse meeldauw krijgt.

  Om luis te bestrijden kun je een bestrijdingsmiddel halen bij de plaatselijke groenwinkel. Daarnaast kun altijd contact opnemen met de klantenservice van Bomenbezorgd.nl. Wij voorzien u graag van tips en advies om de bladluis te bestrijden.

  Valse meeldauw is helaas moeilijk te bestrijden. Vaak wanneer je witte vlekken of stippen op het blad ziet ben je al te laat om het nog uit de bladeren te krijgen. Belangrijk om te weten is dat valse meeldauw niet schadelijk is voor de boom en de boom hierdoor niet dood zal gaan. Over het algemeen kan valse meeldauw in de tweede helft van het groeiseizoen in uw boom komen. Wanneer de herfst nadert is het vaak onvermijdelijk dat er witte vlekken op het blad komen. De boom verlaagd zijn groei richting de herfst en maakt zich klaar voor de winter. Bladeren krijgen hierdoor minder voeding en vocht, waardoor ze ten prooi vallen aan de valse meeldauw. Het is wel mogelijk om valse meeldauw in de bol rode esdoorn in bedwang te houden door preventief de bladeren te bespuiten met een zwavelmiddel.

  Bomenbezorgd.nl stelt zich niet aansprakelijk indien er valse meeldauw aanwezig is op het blad.

  Kan de bol rode esdoorn geplant worden in een pot of kuip?

  Ja zeker, de bol rode esdoorn kan geplant worden in een pot of kuip. Het verschil tussen een bol esdoorn in de volle grond en een bol esdoorn in pot of kuip is dat de bolboom in een pot of kuip meer water en voeding nodig heeft. Daarnaast is het belangrijk dat de pot of kuip goed verankerd staat, zodat de hij niet om kan waaien. 

  Hoe groot kan een bol rode esdoorn worden?

  Wanneer men de rode bol esdoorn jaarlijks snoeit, kan de boom een maximale hoogte krijgen van ongeveer 250 tot 350 cm (afhankelijk van de stamhoogte). Ongesnoeid kan de boom een hoogte bereiken van 4 tot 6 meter.

  Kan de bol rode esdoorn het hele jaar aangeplant worden?

  Ja zeker, zolang de bol rode esdoorn op voorraad is kun je hem het hele jaar door aanplanten.

  Voordelen van de bol rode esdoorn

  De bol rode esdoorn is een hele sterke boom die overal kan groeien. Zelfs in stedelijke gebieden heeft de bol rode esdoorn geen moeite met groeien, omdat hij luchtverontreiniging goed kan verdragen. Hitte en droogte kan deze boom ook goed verdragen en hierdoor kan de bol rode esdoorn bekroond worden tot een uitstekende klimaatboom. 

  Snoeien van de bol rode esdoorn

  De bol rode esdoorn kan gesnoeid worden gedurende de periode oktober tot en met maart. Het snoeien van de 'Acer platanoides 'Crimson Sentry'' in bolvorm is eenvoudig. Snoei in deze periode de boom terug tot een evenredige bol. Snoei de takken terug tot er 5 tot 10 cm aan takken overblijft.
  In het voorjaar zal de bol rode esdoorn uitlopen met rood-violette bladeren, die later een mooie ronde kroon vormen. In juni/juli is het mogelijk om de rode bol esdoorn licht te snoeien voor het behoud van de vorm. Snoei hierbij alleen de hard groeiende scheuten er af.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 uit 1471 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Formaat en plaatsing van de bol rode esdoorn

  De bol rode esdoorn heeft verschillende stamhoogtes die vaak worden aangeschaft met de volgende redenen:
  - Bol rode esdoorn 120 cm en 150 cm stamhoogte: wordt vaak geplant in de (voor)tuin met de reden om inkijk van derden te voorkomen.
  - Bol rode esdoorn 180 cm en 200 cm stamhoogte: wordt vaak geplant bij een schutting, muurtje of hoge erfafscheiding om het zicht daarboven te bedekken en of privacy te creëren.
  - Bol rode esdoorn 220 cm stamhoogte: wordt vaak geplant op een open plek. De boom is dan de 'eyecatcher' in de tuin en men kan er onder door lopen. een bol rode esdoorn met een stamhoogte van 220cm kan ook goed dienen voor het bieden van schaduw.

   

  De bol rode esdoorn als boom met toekomstperspectief

  De bol rode esdoorn is een boom met toekomstperspectief. De winters in Nederland worden matiger en de zomers steeds warmer en droger. Hierdoor verandert ook de keuze voor bepaalde bomen. Daarnaast worden we steeds milieubewuster en speelt het klimaat en de bewustwording hiervan een steeds grotere rol. 
  De bol rode esdoorn is een boom die deze veranderingen goed kan verdragen. De boom kan goed tegen hitte en droogte, kan de toenemende luchtverontreiniging goed aan en zorgt op zijn beurt voor meer zuurstof. Naast de genoemde voordelen is de boom goedkoop in aanschaf en kan hij eigenlijk in elke tuin geplant worden.