Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2931 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat onze bomen het hele jaar door aangeplant kunnen worden? Dus ook in de wintermaanden! Aarzel daarom niet met je aankoop! 

Zoete citroen boom

‘Citrus limetta 'Pursha'’

Formaat

Helaas is het product op dit moment uitverkocht. Laat je gegevens achter en je ontvangt een bericht zodra het weer op voorraad is. Of bekijk de alternatieven op de productpagina.

Prijs totaal

€ 69,95

Productinformatie

De zoete citroen is een bladhoudende fruitboom. Het is een klein boompje die niet hard groeit, ideaal voor in de kleine tuin. De zoete citroen bloeit in april t/m juni met witte bloemen die aangenaam ruiken. Na de bloei produceert de zoete citroen mooie gele vruchten die zoetzuur van smaak zijn.

De citroenboom is echter niet winterhard, bij vorst de zoete citroen inpakken met een vliesdoek zodat men vorstschade aan de boom kan voorkomen. Wanneer de boom in een pot staat, verplaats deze naar een vorstvrije plek waar het zonlicht kan krijgen en een plek die niet al te warm is zodat hij goed kan overwinteren.

Snoei in het voorjaar de boom lichtjes voordat hij begint te groeien, dit stimuleert de bloei en vrucht van de mediterrane fruitboom. Geef de citroen regenwater en geen leidingwater, omdat leidingwater kalk bevat en citrusbomen houden niet van kalk. Bij het juist behandelen van deze boom, kun je genieten van verse citroenen in eigen tuin!

Specificaties

Latijnse naam Citrus limetta 'Pursha'
Hoogte indicatie bij levering 80-100 cm hoog, zonder pot
Winterhardheid Niet winterhard
Voorkeur grondsoort Zand, zavel, lemige grond
Windgevoeligheid Verdraagt geen wind
Bodemvochtigheid Droog, verdraagt geen nattigheid
Standplaats Zon
Bloeiperiode April – juni
Bloeiwijze Geurende witte bloemen
Bladhoudend Ja
Vrucht Citroen
Snoeiperiode April – mei
Snoeiwijze Snoei alleen bij noodzaak
Geleverd in Pot
Tuintype Elke tuin
Bladkleur Groen
Groenblijvend Ja