Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Home
>
Hagen
>
Haagelement
>
Haagbeuk haagelement

Haagbeuk haagelement

‘Carpinus betulus’

Haagbeuk haagelement

‘Carpinus betulus’

Kies jouw maat:

Aanbevolen opties:

Aanplantgrond meerstammige bomen

Met 2 zakken Pokon aanplantgrond heb je alles wat je nodig hebt om 1 meerstammige boom te planten. In dit pakket krijg je:

  • 2x 30 liter Pokon aanplantgrond: Speciaal ontworpen voor een goede start van je boom. Deze grond zit boordevol voedingsstoffen en organisch materiaal om de wortels te ondersteunen en je boom gezond te laten groeien. Met deze aanplantgrond geef je je boom de beste kans om te gedijen en te bloeien in zijn nieuwe omgeving.
Aanplantservice kleine bomen

Onze aanplantservice bespaart je een hoop tijd, stress en energie. We nemen je het werk graag uit handen door je nieuwe boom vakkundig in de grond te planten, zodat de boom goed kan wortelen.

We adviseren om altijd een aanplantpakket bij te bestellen. Zeker bij kleine, jonge bomen is het prettig dat deze steun krijgen van boompalen en in de juiste grond kunnen wortelen.

De aanplantservice in combinatie met het aanplantpakket geeft je ook een half jaar garantie. Deze gaat in vanaf het eerstvolgende voorjaar. Meer info vind je op onze garantie pagina.

De boom moet voldoende ruimte hebben om geplant te worden. Als je kiest voor deze optie ga je akkoord met onze aanplantservice voorwaarden. Je ontvangt hier ook een mail over met duidelijke instructies zodra je bezorgdag bekend is.

Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Gesnoeid bezorgen gratis

Maak gebruik van onze unieke gratis service door je boom gesnoeid te laten bezorgen!

Een boom gesnoeid bezorgen heeft drie enorme voordelen:

  1. Wanneer de boom gesnoeid geplant wordt zal hij een optimale hergroei ondervinden. Wanneer de boom op een nieuwe plek geplant wordt, zal hij in het begin van het groeiseizoen nieuwe wortels maken om zich te verankeren. De boom zal dan nieuwe bladeren gaan geven. Wanneer de boom gesnoeid geplant wordt heeft de boom minder energie nodig om alle takken te voorzien van bladeren, die zijn er al afgesnoeid. De boom kan zich hierdoor sneller verankeren (wortelen) waardoor hij erna meer gezonde groei kan geven. Kortom de boom zal beter aanslaan.
  2. Gesnoeid bezorgen en aanplanten zorgt ervoor dat de boom zijn mooie vorm behoudt. Hierdoor heb je meer plezier van je mooie boom. Daarnaast kun je aan een boom die gesnoeid is door een ervaren boomkweker aflezen hoe hij de jaren erop gesnoeid kan worden.
  3. Gesnoeid bezorgen maakt de kans op schade aan takken kleiner tijdens het transporteren en of aanplanten. Een gesnoeide boom die net begint te groeien heeft ook minder last van windschade aan takken.

Goed om te weten: wanneer je kiest de boom gesnoeid te laten bezorgen kan het zo zijn dat de boom iets minder lang is dan gekozen lengte op de webshop. Dit komt omdat wij tijdens de snoei takken inkorten. Doorgaans zal er niet meer dan 50 cm minder lengte af gaan op de gekozen hoogte, wanneer deze boom gesnoeid bezorgd wordt.

  • Geleverd binnen 5 werkdagen
€ 174,95
  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst!
  • Inclusief handige folder met aanplantinstructies
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • Kies nu zelf in welke week jouw bestelling bezorgd wordt
9.2 (6399 beoordelingen)
Productinformatie
Productinformatie
Beschrijving

De haagbeuk is een typisch Hollandse boom die al jarenlang zeer bekend is. Dit heeft een goede reden; de Carpinus voelt zich thuis in het Nederlandse klimaat en kan op alle grondsoorten groeien.

Daarnaast verdraagt de boom zowel droogte als nattigheid. Opvallend aan deze boomsoort is dat hij prachtig heldergroen uitloopt. Het blad hierbij is eirond en dubbel gezaagd. In het najaar verliest de Haagbeuk zijn blad.

Wanneer u de boom als haagelement in uw tuin zet, creëert u een mooie groene afscheiding, die voor veel privacy zorgt.

Specificaties
Latijnse naam ‘Carpinus betulus’
Stamhoogte 20-40 cm
Hoogte indicatie bij levering 180 cm zonder pot/kluit
Winterhardheid Zeer winterhard
Voorkeur grondsoort alle grondsoorten
Windgevoeligheid Verdraagt wind
Bodemvochtigheid Droog, vochtig
Standplaats Zon, halfschaduw, schaduw
Bloeiperiode April, mei
Bloeiwijze Geelgroene, hangende katjes
Bladhoudend Nee
Vrucht Bruin gevleugelde nootjes
Snoeiperiode November t/m maart, in juni voor vormbehoud
Snoeiwijze Terugsnoeien tot haagvorm
Geleverd in Pot/kluit
Tuintype Elke tuin
Bladkleur Heldergroen uitlopend, daarna groen
Herfstkleur Geelbruin

Sluiten