Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Kersenbomen

  Een kersenboom heeft veel voordelen om in de tuin te hebben. Deze boom bloeit in het voorjaar met prachtige witte en roze bloemen in trossen. In mei en juni geven deze bomen dieprode tot paarse eetbare vruchten. De kersen die aan deze boom hangen kun je plukken en opeten. Ze smaken meestal zoet of zuur. Kersenbomen hebben grote ovale bladeren die groen zijn van kleur. In de herfst worden de bladeren oranje en geel van kleur, wat een prachtig beeld oplevert.  Kersenbomen zijn sterke bomen die hard kunnen groeien. Je kunt ze bij Bomenbezorgd.nl in diverse vormen bestellen!

  • Prachtige wit-roze bloemen in het voorjaar
  • Heerlijke eetbare kersen die je zelf kunt plukken
  • Sterke boom die overal kan groeien
  • Bladeren krijgen mooie herfstkleuren
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Veelgestelde vragen

  Hoe groot kan een kersenboom worden?

  Een kersenboom kan, afhankelijk van diverse factoren een maximale hoogte krijgen van 8 tot 12 meter. Door de boom jaarlijks te snoeien kun je de hoogte van de kersenboom goed in toom houden.

  Kan ik een Prunus avium het hele jaar door aanplanten?

  Ja, bij Bomenbezorgd.nl kun je het hele jaar door kersenbomen bestellen en aanplanten. Wanneer je een Prunus avium aanplant in het groeiseizoen is het belangrijk dat de net geplante boom bijna dagelijks water toegediend krijgt (zeker bij droog en warm weer).

  Wanneer komen er kersen aan mijn kersenboom?

  De meeste kersenbomen kunnen vanaf een 3 tot 4 jarig leeftijd al vruchten geven. Hoe ouder de boom wordt, des te meer vruchten eraan komen. De pluktijd van de meeste kersenrassen is in de maanden mei, juni en soms ook nog in juli.

  Wanneer kun je het beste een kersenboom snoeien?

  Een kersenboom kun je het beste snoeien in de maanden september en oktober.

  Past een kersenboom ook in een kleine tuin?

  Ja, een kersenboom past in een kleine tuin. Vooral kersenbomen in leivorm zijn geschikt voor in een kleine tuin. Belangrijk is wel dat een kersenboom in een kleine tuin jaarlijks goed teruggesnoeid moet worden, anders wordt deze boom snel te groot voor in een kleine tuin.

  Heeft een Prunus avium last van ziektes?

  Een kersenboom is niet geheel ziekte vrij. Zo kan de boom last van luis krijgen, wat niet schadelijk is voor de boom. Er kunnen ook ongedierte komen in de vruchten zelf.

  Ten slotte kan een kersenboom, net als een perzikboom en een pruimenboom een gomziekte krijgen. Dit is een plakkerige afscheiding die gevormd wordt uit de takken en of stam. Om een gomziekte te voorkomen is het belangrijk om te zorgen voor een goede bodemstructuur.

  Hoe oud kan een kersenboom worden?

  Met goede omstandigheden kan een kersenboom een leeftijd krijgen van 50 jaar of ouder.

  Kersenboom kopen

  Bij Bomenbezorgd.nl koop je eenvoudig jouw favoriete kersenboom. We hebben een ruim assortiment Prunus Avium bomen die leverbaar zijn in diverse formaten. Bekende kersenbomen zijn de Prunus a. ‘Van’, de Prunus a. ‘Kordia’ en de Prunus a. ‘Early Rivers’. De bomen zijn te koop in de volgende formaten:

  • Laagstam: 125-150 cm hoog, 2 tot 3 jaar oud
  • Halfstam: 175-200 cm hoog , 3 tot 4 jaar oud
  • Hoogstam: 225-275 cm hoog, 4 tot 6 jaar oud
  • Laagstam leivorm: 150-170 cm hoog, 2 tot 3 jaar oud
  • Halfstam leivorm: 210-240 cm hoog, 3 tot 4 jaar oud
  • Hoogstam leivorm: 270-300 cm hoog, 4 tot 6 jaar oud 

  Kersenbomen worden in de periode van oktober tot en met maart vers vanuit de volle grond geleverd. In de periode van april tot en met september worden ze geleverd in een pot of doorgroeikluit. Doorgaans worden alle kersenbomen binnen 5 werkdagen bezorgd met onze eigen bezorgdienst, alleen zo kun je het beste van ons verwachten.

  Kersenboom snoeien

  De beste periode om een kersenboom te snoeien is in het najaar (september/ oktober). Kersenbomen kunnen flink groeien wanneer ze goed geworteld staan in de grond. Jaarlijkse snoei is een vereiste wanneer de boom weinig ruimte heeft. Belangrijk is om te sterk groeiende takken terug te knippen en daarin de groei te remmen. Verder is het belangrijk om omhoog groeiende takken weg te knippen.

  Net als bij appelbomen en perenbomen is het belangrijk om een parasolvormige kroon te creëren met het snoeien. Zo kan de kersenboom het meeste vrucht dragen.  Ook niet onbelangrijk is om meer licht te creëren in de kroon zodat de boom meer lichtinval krijgt en betere/mooiere vruchten kan dragen.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2756 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh