Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Japanse zuil sierkers

  De Japanse zuil sierkers is een bekende boom in de Nederlandse tuin. Deze boom, ook wel de 'Prunus serrulata 'Amanogawa'' genoemd, heeft een zeer herkenbare smalle, recht opgaande groeiwijze. Daarnaast heeft de Japanse zuil sierkers een prachtige en tevens uitbundige bloei in het voorjaar. Meer informatie over de bloei van de boom vindt u onderaan de pagina. 

  • Uitbundige bloei met lichtroze bloemen 
  • Neemt weinig ruimte in door smalle groei
  • Voedselboom voor de bijen
  • Prachtige herfstkleuren
   
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo
  Japanse zuil sierkers

  Japanse zuil sierkers

  • Stamomtrek 6 - 10 cm
  • Stamhoogte 20 - 40 cm
  • Totaalhoogte 200 - 300 cm
  € 109,95
  Japanse zuil sierkers

  Japanse zuil sierkers

  • Stamomtrek 10 - 14 cm
  • Stamhoogte 20 - 40 cm
  • Totaalhoogte 300 - 400 cm
  € 134,95
  Japanse zuil sierkers

  Japanse zuil sierkers

  • Stamomtrek 14 - 18 cm
  • Stamhoogte 20 - 40 cm
  • Totaalhoogte 400 - 500 cm
  € 199,95

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Hoe snoei ik de Japanse zuil sierkers?

  De Japanse zuil sierkers is makkelijk te snoeien. De 'Prunus serrulata 'Amanogawa'' kan je het beste na de bloei snoeien. Belangrijk bij het snoeien van deze boom is dat je de boom op zo'n manier snoeit dat hij smal blijft. Snoei alle takken terug die zijn gaan hangen of buiten de smallek kroon zitten. Extreem lange eenjarige groeischeuten halveren, zodat de boom weer nieuwe takken aanmaakt voor een vollere kroon.

  Hoe oud is de Japanse zuil sierkers bij aanschaf?

  Wij verkopen de Japanse zuil sierkers in 3 verschillende formaten. Elk formaat heeft een bepaalde leeftijd:
  - 200-300 cm hoog: 3/4 jaar oud
  - 300-400 cm hoog: 4/5 jaar oud
  - 400-500 cm hoog: 5/7 jaar oud

  Hoe hoog kan de Japanse zuil sierkers worden?

  De 'Prunus serrulata 'Amanogawa'' kan een totale hoogte bereiken van ongeveer 5 tot 6 meter. 

  Kan de Japanse zuil sierkers ziektes krijgen?

  De Japanse zuil sierkers kent weinig ziektes of plagen. De 'Prunus serrulata 'Amanogawa'' kan wel bladluis of hagelschot krijgen. Bladluis is goed te bestrijden door de bladeren met luis te verwijden of de boom te bespuiten met een anti-bladluizen middel. Hagelschot veroorzaakt bruine vlekjes of kleine gaatjes in het blad. Dit is te behandelen door de boom te bespuiten met een zwavelmiddel.
  Zowel bladluis als hagelschot zijn niet gevaarlijk voor de vitaliteit van de boom. Bij vragen hierover kunt u gerust contact opnemen met onze klantenservice. Wij geven u graag advies.  

  Kan een Japanse zuil sierkers in een kuip of pot geplant worden?

  Een Japanse zuil sierkers kan heel goed in een kuip of pot geplant worden. Doordat de boom door de smalle groeiwijze weinig ruimte inneemt is hij makkelijk te plaatsen in een pot of kuip. Belangrijk is wel dat een Japanse zuil sierkers die geplaatst is in een pot of kuip tijdens het groeiseizoen en met droog en warm weer dagelijks water toegediend krijgt. 

  Voordelen van de Japanse zuil sierkers

  Door de smalle groeiwijze is de zuilvormige Japanse sierkers geschikt voor elke tuin en ook makkelijk toe te passen in een kleinere tuin. Daarnaast stelt deze boom weinig eisen wat betreft de bodem waar hij in geplant wordt. U kunt deze boom het beste plaatsen op een plek in de zon of halfschaduw. 

  De bloei

  In maart en april bloeit de Japanse zuil sierkers met prachtige lichtroze bloemen gevuld in trossen. Hiermee trekt de boom alle aandacht. Tijdens en na de bloei volgt het nieuwe blad, wat eerst bronskleurig uitloopt en vervolgens groen wordt. In de herfst steelt deze 'Prunus serrulata 'Amanogawa'' wederom de show met prachtige gele, oranjerode en paarse herfstkleuren. 

  Snoeien van de Japanse zuil sierkers

  De Japanse zuil sierkers is makkelijk te snoeien. De 'Prunus serrulata 'Amanogawa'' kan je het beste na de bloei snoeien. Belangrijk bij het snoeien van deze boom is dat je de boom op zo'n manier snoeit dat hij smal blijft. Snoei alle takken terug die zijn gaan hangen of buiten de smalle kroon zitten. Extreem lange, eenjarige groeischeuten halveren, zodat de boom weer nieuwe takken aanmaakt voor een vollere kroon.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 uit 1388 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Voedselboom voor bijen

  De Japanse zuil sierkers is een goede voedselboom voor bijen. Rondom de bloei van de Japanse zuil sierkers produceert hij namelijk nectar en stuifmeel, waar bijen naar op zoek zijn om honing te kunnen maken. Om de nectar productie van de zuilvormige Japanse sierkers goed op gang te krijgen, is het belangrijk om voldoende water te geven voor en tijdens de bloei van de boom. Naarmate de 'Prunus serrulata 'Amanogawa'' ouder wordt geeft hij ook meer nectar. Vaak hebben oudere bomen meer gewas en grotere kronen, waardoor er meer bloemen aan komen en dat geeft uiteindelijk extra nectar voor de bijen. 

  Ruimtebesparende boom

  De Japanse zuil sierkers, ook wel de 'Prunus serrulata 'Amanogawa'' genoemd, is een zeer smal-groeiende boom. Vanwege de recht opgaande takken neemt de boom weinig ruimte in de tuin in beslag. Daarnaast heeft de boom weinig bodem eisen en daarom kan hij op veel plekken in de tuin geplant worden. Ook voor mensen met een kleine tuin is de Japanse zuil sierkers zeer geschikt. Wij adviseren daarom bij kleine tuinen met niet zo veel ruimte ook deze boom aan te planten. Hij geeft de tuin namelijk extra sfeer en kleur.